Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

komple sap-gövde koa,abonoz tuşe,carvin dc 127 gitarım var aslında memlun sayılırım manyetiklerinden amma merak ediyorum modifiye etsem nasıl olur?genelde hardrock trash falan çalıyorum ama clean de coook seviyorum ne önerirsiniz?ben nette koa ağacı hakkında pek kaynak bulamadım bulduysamda pek güvenemedim :)eğer koa gitarlar hakkında gerçekten bilgi sahibi olan arkadaşımız varsa ve de bana fikir verirse sevinirim, herkese sevgiler...
 
Yaw beler benim gitar için manyetik lazım fakat ucuz ve güzel çalışan bir manyetik olursa güzel olur fiyat aralığı 200 TL'ye kadar olabilir ama bu fiyata iki tane manyetik hambucker olucak. Ve Gibson'daki gibi hertarafı demir olursa güzel olur :D
 
yav akustik gitarlara takılan harici manyetiklerin genel bir ismi var mı?
iyi ses alınabilir mi?
yada akustik nasıl elektro akustiğe çevirilir?
akustik temiz bir ses için ideal olan manyetik hangisidir?
 
Emg' den iyi mi kötü mü diye denmesi yanlış, herkesin farklı zevkleri var, Emg bana yapay geliyor mesela. Bu manyetiği Steve Vai kullanıyor envyboy' un dediği gibi.
 
selamlar, epiphone les paul standart kullanıyorum, çaldığım müzik genelde heavy metal, fakat arada sırada da olsa audioslave tarzı parçalarda çalmaya çalışıyorum, manyetik modifiyesi olarak Sh-10 ve Sh-2 kombinesini tavsiye edermisiniz ? Yoksa aktif manyetiklere mi yönelmeliyim.
Bu arada bilgi olarak vereyim, marshall mg100dfx ve Boss Me-50 kullanıyorum, grubum yok, herhangi bir studyo ya da sahne performansı gibi bir olayım da yok, evde senelerdir kendi kendime takılan bir adamım :) Ev kullanımı için fark edilir bir değişiklik olur mu Duncan modifiyesi yoksa hiç ellemiyim mi :) Tüm cevaplara şimdiden teşekkürler..
 
Arkadaşlar merhaba.ESP Eclipse gitarımın üzerinde ki emg manyetikleri çıkartıp yerine seymour duncan takmak istiyorum.Düşündüğüm manyetikler alt köprüye alnico pro 2 sap kısmına da jazz model sh-2.Bu kombinasyona ne dersiniz veya başka bir önerisi olan var mı? Teşekkürler.
 
Öncelikle merhaba, normalde Sh-2 Sh-4 tercih edilir, Alnico II' de iyi bir tercihtir ama farklı bir kombinasyon öneriyorum, kullandım, tane tane çaldım.

Seymour Duncan Sh-59 Bridge, Seymour Duncan SH-1 Neck ya da Köprüye Seymour Duncan Pearly Gates mükemmel olur.
 
Geri
Üst