Amerika'dan gelmiş analog pedallar

B

Batengu

Merhaba,bir sorum olcak,Amerika'dan alınan analog pedalları Türkiye'den alınmış adaptöre takıp çalıştırabiliyor muyuz yoksa dönüştürücü mü gerekir?
 
uygun voltajdaysa (3- 4.5-9- 12 volt gibi) ve amper gücü yeterliyse tabi ki türkiyeden aldığın bir adaptör uyar. ben hep öyle yapıyorum.
 
Adaptörlerin primer gerilimleri ülkelere göre farklı olsalar bile sekonder gerilimleri kullanacağınız cihaza özgü olduğu için,tüm evrendeki pedalları kullanabilirsiniz.Burada önemli olan adaptörün voltaj ve polaritesinin ,pedalın ki ile aynı olmasıdır.Yani dönüştürücü gerekmez.Tabi amfi vs cihazların transformatorleri kendi içinde olduğu için mutlak surette güçlü bir dönüştürücü ile kullanılması gerekir.
 
Kısaca cihazın kaç volt ve kaç amper istediğini bilirseniz ona göre adaptör kullanabilirsiniz. Marka model farketmez. Polarite konusu kolay, ya iç artı dış eksi ya da tersi.
 
Olay şu ,transformatör cihazın içindeyse yani cihaz adaptörsüz olarak fişe takıp çalıştırılıyors dönüştürücü gerekir ,adaptör ile kullanılıyor ise uygun amper,volt ve polaritede bir adaptör alınması gerekir.
 
Geri
Üst