Asosyallik

yapmacıklık anlamsız elbet...neysen o'sun...
asosyal insanların toplum içerisinde daha zorluk yaşayacağını düşünürsek işte söz alma babında yahut düşündüklerini ifade etme anlamında...
sıkıntı yaşadıkları yaşayacakları açık...
üzerinde durulması gereken yahut benim durduğum bir mevzu asosyal bi insanın çevresindeki kişilerin dostlarının yardımıyla daha da sosyalleşebilmesi...kişilik sorunudur...ama zamanla paylaşımla asosyal insanın dünyasına girilerek bişekilde sosyallik yakalanabilir...
 
ya aslında olay tamamen ortamla ilgili yani kişinin bulunduğu ortamda dostluk kurabileceği tipte insanlar varsa pek te bir aktif olabilir ama çevresindeki insanlar tabiri caizse kafa dengi değilse kişi pek te muhabbet kuramaz dolayısıyla asosyal olabilir
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Bence tercihte olabilir..yani açıkcası birkaç dostum olmasa kendimi işime okuluma uğraşlarıma verirdim..cünkü onların dışında yaşanılıcak bir sosyal cevre yok pek etrafımızda..
 
cz'ye göre bütün toplumlar iğrenç :)

asosyallik psikolojik bir sorundur. teoman'da asosyalmiş, hatta sosyal olmak için içiyormuş :D bayılıom o adamın sarhoşken konuştuklarına :)

saygılar
 
Asosyallik bence de psikolojik bir sorun;ancak bu sorunun temelinde yatan bence toplumsal takıntılarımız, ailevi baskılar, egitim vs.. Aslında tarsılacak cok uzun ve derin bir konu..
 
insanlarla fazla kalınca boğuluyorum ama onlarsızda yapamıyorum galıba neyım ben asosyal mı eger asosyalsem evet ben asosyalım ve halımdende memnumum dıceğim tek sey bu olurdukonu hakkında heralde.
 
pitch-dark demiş ki:
Asosyallik ve sosyallik arasında çok ince bir çizgi vardır aslında.İnsan ne tamamen asosyaldir ne de tamamen sosyal..
Sosyal olmak deyimi genelde gezmek,tozmak,ortam yapmak vs.gibi algılanabiliyor.Fakat aslında bu kavram biraz daha geniş bir alanı kapsamaktadır.Hayatın kimi dönemlerinde insan daha önceki faaliyetlerine ilgisiz kalabilir,kabuğuna çekilmek isteyebilir fakat bu durum kalıcı olduğunda psikolojik bir problem halini alır.
Asosyalliğin önemli bir nedeni de kişinin çok hızlı yaşamış ve hayatını kısırlaştımaya ihtiyaç duymuş olması olabilir.
Fakat böyle durumlarda evde kös kös oturmaktansa birey internet yolu ile ya da gazete dergi,kitap,tv,radyo yolu ile kendisini güncelde tutabilir ve bu düşüşü engelleyebilir.Fakat buradaki en vah dedirtecek sorun,aynı dünyayı paylaştığı "insan"denen varlıktan uzaklaşmaya başlamasıdır.
Sanırım ben de mixed-social bir insan oluyorum.Ama boş kaldığımda mutlaka birşeyler bulurum kendime.Mesela 1 ay hiç sinemaya gitmiyorum.Kimi dostlarımdan uzak tutuyorum kendimi.Ama şuan yine başladım hızlı yaşamaya,öğrenmeye..Ruh durumuna göre değişen bir kavramdır diyor sözümü bitiriyorum.Yaşasın antisosyaller,seviyorum onları!
Bende seni seviyorum.
 
ya bi de evde oturmak şöyle bişey benim kendimi en rahat hissettiğim yer kendi evimdir ne bileyim tamam bi yerlere çıkmak gezmek tozmak iyi de ben kendimi en rahat evimde yanlız kalınca hissediyorum
bu asosyallik mi yani sizce
 
buzz arkadaşm kendini evinde rahat hissetmenle falan asosyalliğin bi alakası yok o zevk meselesi ya bnce asosyallik ruhsal sorunlarla alakası ki insanların çoğunda ve bazı dönemlerinde olabilir bu durum.insanlara karşı bi uzaklık insan içine çıktında kendini rahatsız hissetme ne bilim çevreden kendini soyutlamayla alakalı bi durum illa her zaman insan içine çıkılcak dye bşey yok belki bazen insan yüzü hatta insan sesi bile duymak görmek istemio işte bu noktada asosyallik devreye giriyo(bazen de iyi oluo ama ya bu asosyallik falan :LOL:
 
Tabiki herşey insanın kendinde bitiyor szöüne inansakta çevre insanı kendini göremeyecek kadar kendine hapsedebilir,yakınındaki insanların çocukların iyilikleri için uygulamalardır ençok çocuğu özgüveninden yoksun bırakan ve doğal olarakda asosyal yapan.
 
Tahmin ettiğim veyahutta anlayabildiğim kadarıyla toplum fobisi olan, toplumla iç içe olmayı tam bir başarı ile tatbik edemeyen, insanlara isteklerini rahat bir şekilde açıklayamayan..vs bir insan olduğumu kabul ediyorum... Lakin bu sorunu zamanla aşacağımı düşünüyorum. Yüzde yüz asosyal olduğum söylenemez galiba.
 
insanın bazen asosyal olası gelmiyo değil. son 1 haftadır eve kapandım ders ve internetten başka uğraşım olmuyodu ki bundan sonra olacak gibi görünüyo. tek başıma çok güzel bi tatil geçirmiş gibi hissediyorum.
 
Geri
Üst