Ekipman Konusunda Acil Yardım

Arkadaşlar,şu sıralar tam olarak ne alacağımı neye yöneleceğimi bilmiyorum .Ekipmanımı değiştirmeli miyim yada neler eklemeliyim,değiştirmek derken amfi,gitar olarak tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum ,bazı kişilere sordum amfini değiştir sonra gitarını değiştir dediler.Çaldığım tarz blues,arada satriani falanda çalıyorum ama metal tarzı çalmıyorum.Neler yapmalıyım önerilerini bekliyorum .İşte ekipmanım:

İbanez RG1570 Prestige
Line6 30W
Line6 FBV Express MKİİ
Pocket Metal Muff
İbanez -010 Limited Edition


Herkes şimdiden teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
yani aslında bir fender olsa güzel olur diyorum bir yandan bazıları lambalı amfi al diyor benimde kafa iyice karışıyor :)
 
İkisi de harika fikirler aslında . Ama bu sana kalmıs bir sey . İstersen önce onları gelistirirsin sonra efektlerini arttırabilirsin :)

Senin yerinde ben olsaydım su an efekt icin bir seyler bakmaya baslardım. Lambalı amfi yerine pedal alırken lambalı güzel bir preamfi pedalı alabilirsin :) Hem baska baska yerlerde calarken sürekli amfi tasıma sansın olmayabilir . Preamfi pedalıyla bu ortadan kalkabilir :) Tabi yine sana kalmıs bir karar bu zaten forumdaki daha tecrübeli abilermiz yardımını esirgemeyecektir :)
 
Bence gitari degistirin.Meksika bir strat alin.Maple klavye olsun.Bu 900-1000 lira civarina hallolabiliyor yani sizin gitar ile muadil fiyat olarak.Bunun disinda pedala para ayirmayin derim.Butun eldeki ekipmani cikartip 2.el bir Peavey classic 30 olur Fender deluxe olur blues jr olur bu tarz bir amfi icin zorlayin butun imkanlarinizi.Ton icin once amfi sonra gitar diyorum.Soyledigim gibi bir ikili alirsaniz eger alacaginiz ucuz bir drive pedalini yuksek verimle kullanacaksiniz mesela.Ondan dolayi pedal falan islerine cok para ayirmamak lazim diye dusunuyorum ekipman almak icin siradan giderken.En son bakmakta fayda var o taraflara.Elinizdeki ekipmani tumden cikartin derim ben blues agirlikli(hard rock vesair dahil) calmak icin cok daha iyi secimler yapabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Elimdeki amfi iyi mi sizce? yani yeni bir amfiye vereceğim parayı şuan belki analog pedal alabilirim veya gitarımı değiştirebilirim
 
Takas daha iyi fikir sifir almaktansa.Hem rahatca denersiniz hem de yarin obur gun model yukseltirken zarar etmezsiniz.Pedal bakmayin bence her ekipmani satip yazdigim amfilerden birisini alin deneyerek yine ikinci el.Pedal isleri de para kalirsa drive,boost,wah,comp,delay falan diye gider ihtiyaca gore zamanla.
 
kafayı yiyeceğim artık sürekli farklı yorumlar alıyorum netliğe kavuşturmak istiyorum nerden başlamalıyım amfi mi gitar mı delireceğim o konuma geldim onda öyle yazdım :D ama AtAvratStrat'ın dediği gibi yapacağım çok mantıklı geldi :)
 
Dostum tech21 tm60 var 2. eller al bi tane ondan amfinin kendi 1. kanaldaki blues karakteri oldukça çeşitli ve yeterli ekstra olarak yüksek volumde sadece boost pedalı ister o kadar o da sahnede falan. delay pedalı edin pedal olarak o kadar, reverb de var alette çok başarılı. ben cleanden kopamıyorum müthiş müthiş ötesi clean var o bite düğmesi çok şeyi değiştiriyor. 2. kanalda drive tonları da çok müthiş her türlü rock-metal için ev ortamında ekstradan metal pedalı istemez güçlü ve karakterli bir drive katı var... yani tm60+delay+meksika fender iyi gider tabi ibanez problemli değilse( sapta bozulmalar yoksa entonasyonu sustaini vs. güzelse) değiştirmene gerek yok.
 
tası tarağı sat daya fenderi, bos isler bunlar
5gbd1.jpg
 
Kendin ne istediğini bilmiyorsan başkalarına "ne yapmalıyım ?" diye sormak akıllıca bir iş değil:) Bana sanki harcayacak bir miktar paran var da bunu ne yapacağını bilmiyormuşsun gibi geliyor:) Yeni alet-edevat alarak (bkz TÜKETİM) ile mutlu olmaya çalışmak iyi bir fikir değil. Bizim gibilerde bu hadise kendini böyle belli ediyor, sokaktaki adama yansıması ise daha çok "en son model cep telefonu" almak şeklinde görülüyor:)

Eğer gerçekten ihtiyacın varsa buna bir şey diyemem. Ama durum böyle olsa en azından "şu mu, bu mu ?" diye seçenek sunardın. Onu bile yapmamışsın:) Bu durumda "bunların hepsi boş, sen onların hepsini satıp Tibet'e yerleş" de diyebilirim hani:)

Önceden de söyledim. Elindeki ekipman gayet iyi, fazladan hiç bir şeye ihityacın yok. Kendini şanslı say, elindeki ekipmanın yarısı için dokuz takla atabilecek adamlar var. Eğer ağırlıklı olarak blues çalacaksan Fender daha iyi bir seçim olabilir, ama bence sen sadece blues ile ilgilenmiyorsun. Şu anda çok oturmuş bir tarz yok kafanda ve bence bu gayet normal. Bu nedenle her yola gelen RG gibi bir gitarın olması da iyi bence. Fazla paran varsa bununla özel ders almayı vs düşünebilirsin.Para harcama dürtünü dengelemek için de 3-5 tane farklı cins yeni pena alıver. Tavsiye ederim, ben de işe yarıyor:)
 
barrios şöyle cevap vereyim blues çalmaya yöneldim çoğunlukla eskisi gibi satriani vb çalmıyorum yani en azından gitarımı değiştirmeliyim diye düşünüyorum bence ama biryandan amfinide değiştir falan diyenler olunca kafam karışıyor ayrıca barrios elideki ekipman yeterli diyorsun ama daha adam gibi birtane pedalım bile yok :)
 
Ne istediğine karar vermelisin, yoksa kafan daha çok karışır:) Blues için önerilebilecek gitar çok, ama yarın öbür gün başka bir şey çalmaya da yönelebilirsin. Çünkü şu anda enstrümandaki konumun ve yaşın itibari ile bunun çok net bir ayrımını yapman zor. O nedenle böyle "ne yapsam ne etsem" gelgitlerine çok kapılmadan gitarını ilerletmeye kafa yor derim. Meksika bir Fender gayet iyi bir başlangıç olur. İleride hedef olarak da illa lambalı amfi diyorsan Fender Blues Jr. belki ?

Benim asıl söylemek istediğim şey, şu andaki ekipmanının blues çalmaya engel olmadığı... Ama sen buna odaklanmak istemiyorsun. Forumlardan pompalanan "en iyisi bilmem kaç lambalı olsun", "Amerikan olsun" gibi tüketim çılgınlığı sloganlarına kulak vermek yerine, elindeki gitarların ve ekipmanın keyfini çıkarabilirsin. Elinde bu kadar cihaz varken de "bir tane pedalım bile yok" komik olmuş:) Laf olsun diye pedal alınmaz ki ? İhtiyacın ne bari onu belirle:) Daha o bile net değil kafanda...Deneyimli bir gitarist, senin elindeki ekipman ile zorlanmadan albüm kayıdına bile çalabilir. Evet, belki ilk tercihi bu cihazlar olmaz, ama dediğim şey gayet mümkün. Zaten senin ekipmanın ile kaydedilmiş bir sürü video vs. var.

İlle de pedal almak istiyorsan düzgün bir (lambalı) preamfi-pedal düşünmelisin önce. Mesa Twin olabilir, Hughes and Kettner Tube Factor olabilir, AMT veya Blackstar olabilir... Hesaplı olsun dersen ADD+ da hiç fena değil. Ek olarak bir delay, bir de wah pedalı bence olmazsa olmaz. Gerisi zevke kalıyor.
Bunları bağlayabileceğin de bir amfin olmalı. Tech 21 TM 60 bence de gayet iyi bir amfi. İster kendi tonu ile çalarsın, ister pedallarını bağlarsın.

Ama, tekrar söylüyorum: Bunlara para harcayana kadar klavyede 5 farklı pozisyondan minör pentatonik ve blues dizilerini çalmayı öğrenmek için çaba sarfetsen, ya da G majörde çaldığın rahatlıkla B majörde de çalabilecek kadar gitar klavyesini çözmeye uğraşsan (ki Is This Love videondan gördüğüm kadarıyla G majör'de de rahat çalamıyorsun...) kendine yapacağın hizmet çok daha büyük olur. Bunları öğrenmek için de elindekilerden fazlasına ihtiyacın yok. Ama sen elindeki ekipmanın sana engel olduğuna inanmayı seçersen, benim de sana daha söyleyecek bir şeyim yok:)
 
Geri
Üst