Memento / Akıl Defteri

Evet yahu spoiler olmayalım.. valla ben 2-3 kere izledim ve tam anlamıyla anlamak için de zaten 1den fazla kere izlemek gerekiyo :D
Hatta daha da abartayım canım sıkıldıkça Memento izliyorum, çünkü her izleyişimde yepyeni bişe yakalıyorum.. "Adamlar ne film yapmış beehh!!" tribine girip hızla uzaklaşıyorum..
 
Valla benim suçum değil :D Hepsi Jack_The_Ripper Nick_The_Chopper ın başının altından çıkmış :p
Ban sadece düdüklenmiş poponun davasına iştirak ettim. (olmaz ama :) ) Evet, önce bu yazıyı okuyof ve filmi izlememişseniz, sakın ilk sayfadaki mesajları okumayın :D
 
Evet, bir arkadaşımın evinde bulduğum DVD'si ve bolcana baskı sonucunda, "Memento"yu izledim, ve bunca zaman neden izlemediğimi merak ettim. Tabii film boyunca sürekli, "Abi bu şimdi az önceki sahneden şöyle beş on dakika öncesi, değil mi?" diye sormak durumunda kaldım. Sondan başa gitmesi muhteşem olmasının yanında, film boyunca sürekli zavallı ana karakterin (ismini unuttum be!) yerinde gibi hissettiriyordu; kim doğruyu söylüyor, kim yalan söylüyor, ortalıkta ne dolaplar dönüyor ve daha da ötesi sürekli elinde yazan ismin, Sammy Jenkis'in ne önemi var!? İnsanı delirtmeye yeten film, zaman zaman (elemanın koşarken neden koştuğunu unutması gibi sebeplerle) komediye de çalmakla beraber, normalde, yavaş ilerleyen ama insanı deli gibi sürükleyen bir havaya sahip. Sonunu bilmeniz halinde bile milyon kez izlenmeye değecek bir film... tabii aslında filmin başında her şey ortada, ancak sonunda ortaya çıkyor, film başa sarıyor çünkü.
 
Mesaj içeriği kullanıcılara hiç bir şey katmayacağı düşünülen aritmetik işlem formundaki ifade sebebi ile silinmiştir. Konu ile ilgili fikirlerinizi +1, + 10... vs. şeklindeki sığ anlatımdan bir adım öteye götürerek kendi özgün cümlelerinizle ifade etmeye gayret ediniz ve lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
yav mükemmel inde ötesi bir film ya her izlediğimde ayrı bi detay ayrı bi felsefe yakalıyosun ve bir o kadar da mantık hatası.
7. sanatı sevenlere akıl defterinden önce akıl defterinden sonra diye dönüm noktası yaratacak kadar farklı bir film
 
Ekşi sözlükte geçen bi yazı okudum gülmekten öldüm. Memento'yu çocuklarla izlemek diye bi başlık vardı. Hakkaten sondan başa doğru gitmesi sebebiyle çocuklarla birlikte izlemenin kanser etkisi yapacağı bi film. :D
 
Hikayesine o kadar kaptırmıştım ki sonuna gelince "Lan, bi' dakka n'olmuş şimdi? Niye bitirdiniz la güzelim filmi?!" diye sövmüştüm. Guy Pearce'ın çok sağlam bir oyuncu olduğunu anladığım 2 filmden bir tanesi. (Diğeri de L.A. Confidential'da yarattığı Ed Exley karakteri.)
 
Aslında olay örgüsünün en sonunda olan şey filmin en başındaydı. Başa doğru gittik, ne olduğunu öğrendik, ama öğrendiğimiz şey beni tatmin etmedi. Vaktimi boşa harcamış gibi hissettim.
 
bu filmi çok büyük umutlarla izlemiştim ancak hayal kırıklığı olmuştu benim için çünkü gerçekten filmde rahatsız edici ama tanımlayamadığım bi boşluk vardı. geçenlerde yeniden izledim filmi fikrim değişmedi. esasında senaryo çok sağlam sorun nerde bilmiorum ama beğenemedim bir türlü...
 
Geri
Üst