Evde amfiden mikrofonla PC'ye ses kaydı yapmak?

B

Batengu

Merhaba,
Evde amatör şekilde gitar ses kaydı yapmak istiyorum,amfiden mikrofonlayarak bilgisayara şekilde,
bunun için hangi mikrofonu önerirsiniz 150-200 tl bütçe ile,Bilgisayarda hangi programlar kullanılmalıdır? PC'nin hangi girişinden takılalacak mikrofon,gelen sesi kaydetmek işlemek için programlar ne önerirsiniz teşekkürler.
Bu arada mikrofonlama tekniklerini(cone-cap gibi...) öğrenebileceğim bir yer tavsiye verebilirseniz teşekkürler.
 
istersen 3000 dolarlık mikrofon al, pc üzerindeki onboard ses kartı ile çok rezil, berbat bir kayıt alırsın. O yüzden alman gereken en önemli şey ses kartı olacaktır. Hiç değilse en kötü bir M-Audio Fast Track USB edinmen, Latency(gecikme)'nin önüne geçecektir. Mikrofon için ise Shure SM57 öneriyorum. Ebay'de 99 dolara kaynıyor. Rica edersin 30-40 Euro yazdırırsın faturasına ve Gift yaptırırsın. Rahat rahat gelir kapına kadar. (bir sürü sm57 aldım ebay'den için rahat olsun).
 
Mikrofonlama yapacaksan ve fazla efekt bindirmeyeceksen onboard ses kartında bile gecikme olmaz hissedilir derecede. Senin ihtiyacın olan şey mikrofon edindikten sonra iyi bir preamfi edinmen olacaktır ses sinyal seviyesini yükseltebilmen için ve arkadaşın önerdiği ses kartı dahil çoğu ses kartında preamfi vardır. Preamfinin kalitesi çok önemlidir kayıtlarda, yoksa 3000 dolarlık mikrofon da olsa ve preamfin kötüyse darboğaz yapar iyi ses alamazsın. Yani sistemdeki herşey iyi kalitede olması lazım aslında... amatör olarak fast track yeterlidir. Önerim 2. el sm57-audix i5-sennheiser e606 vs. gibi mikrofonların yanında m audio' nun c400 modeli ses kartından alman(preamfi kalitesi açısından), ama bütçeni fazlasıyla aşıyor.
 
Geri
Üst