Blackstar Amplifications

Çok büyük eksiklik değil belki ama amfide presence kontrolü yok, isf ve eq varken bir de presence eklemeyi gerek görmemişler demek ki, sonic stomp'daki proccess potu bu eksiği giderir diye düşünüyorum, gitgide herkesin setup birbirine benziyor bu arada, turkrock blackstar mini klübü :D
 
Özellikle modern metal diye bahsedilen metalcore vs. tarzlar için çoğunlukla Maxon 808 pedal ile boost edildiğini gördüm birçok videoda. Maalesef pedal burada yok. Bu şekilde tonlar için bahsettiğim ts karakterli pedallar ile boost eden arkadaşlar var mı? Bu arada burada boost un amacı amfinin driveını daha da güçlendirip daha kirli ve higain bir ses alabilmek.
 
TrueLiar video'yu izledim eline sağlık bir de ts808 ile dinlesek iyi olurdu hatta bu video da mesela sonic pedal kullanılmış evet güzel olmuş kesin ama sonic pedalsız nasıl onu anlayamadık aslında kapatıp açsaydın bi pedalı daha iyi olurdu
 
Mesa'yı sallamak o kadar kolay mı :) Mesa Boogie mini dual rectifier 25 watt'ını dinleme fırsatını buldum blackstar'ı alırken söylenecek birşey yok apayrı birşey Mesa Boogie, benim için her zaman favori olacak :)
 
Mesa sallanmaz yahu, mark serisi, recto, stiletto... Adamlar sağlam yani :) Yeni aldın daha amfini be adam diyebilirsiniz ama ileride bir Mini recto istemiyor değilim :D
 
mini recto işte oydu benim de dinleme fırsatını bulduğum el emeği,göz nuru şaheser oydu baldan tatlıydı sesi, şırış şırıl akan bir şelale gibiydi :)))))
 
Yurt dışı lansman fiyatı 999 usd idi çıktığında, aslında oralar için bile pahalı, tabi buralara gelene kadar 3'e katlanması normal :) Oradan buradan dinlediğim kadarıyla Hi-gain'de abisi recto kadar olmasa da muhteşem bir crunch tonu var...
 
High gain amplilerde mesa' yı sallayan çok marka var artık fakat blackstar' ın segmenti çok farklı. Hele ht5 ht1 zaten bu amplileri all tube bir ampliyle kıyaslamak çok mantıklı değil zira tepklileri farklı amplinin.
 
Öncelikle merhaba herkeze :) Başlığı açan arkadaşa çok teşekkürler böle bişi gerekliydi zaten çünkü blackstar amplication çılgınlığı çığ gibi büyüyor gün geçtikçe önünü alamyosun :D

Bende sanırım ilk serilerden ambarguitars aracılığıyla forumdan frusciante__ nickli arkadaş tarafından getirlmiş ve cihan düşmez usta tarafından modlanmış HT-5 serisi var.
O bi canavar o bi şaheser gözüyle bakıyorum. Eq katı modlanmış falan filan fabrika çıkışı ile bi amfiyle karşılaştırmadım ama eq katı çok hassas gain katı tertemiz cevap veriyor kirlilik 0 tabi bunlar cihan usta sayesinde. Yalnız tek bir sorunum var amfiden değil bulunduğum ev eski bir ev olması topraklamanın olmaması, bunun getirdiği hayvan gibi dip yok fakat ufaktan kirleniyor drive da sustain olayını azcık düşürüyor hissediyorum tek nota vuruşlarında.

Elimde 96 gibson var cleanler falan akıllara zarar önünede mspozitronun yapmış olduğu bb preamp koyuyorum stratlık tonlar alıyorum diyebilirim :D cidden mükemmel alet yapmışlar drivelar etli etli boost olayını ben zaten hiç denemedim gerek duymadım. :)
Yalnız chorus delay falan kullanıyorum gerçekten ufaktan şu fx loop olayını kullanıcam sanırım çok fark edeceğini düşünüyorum .

Forumdan sacthres di sanırım nicki bi abim vardı bana superlux eco mikrofununu tavsiye etmişti geçenlerde mydukkandan spariş verdim elime ulaştı ayın 17 sinde okulun konserinde blackstarı mikrofonlıycam. Heyecandan yerimde duramıyorum ortaya nasıl bişi çıkıcak çünkü amfinin volume potunu saat yönünde 10 dan ileri götürmemişim ve volume dayanaraktan mikrofonlayıp konser havasına giricem cidden çok merak ediyorum nasıl olucak :D :D

Konserde yaşadıklarımı tekrar buraya yazmak isterim efenim :) Bir kez daha başlığı açan arkadaşa teşekkürler

İyi forumlar :))
 
Superlux eco sm57 klonu olandı değil mi? Bir tane almak lazım, bir ara forumda yine superlux marka akg klonu referans kulaklık çılgınlığı olmuştu, ondan bir tane edinmiştim hala da zevkle kullanıyorum :)
Bu arada amfinin sesine abanınca amfiyi daha bir seveceksiniz ;)
 
Superlux eco 88s diye geçiyor tam olarak . sm57 kulonumu tam olarak bilmiyorm fakat yabancı forumlardada araştırdım gerçekten popülerlik hat safhada :) sacthres nickli abimde sm57 den eksik kalır bi yanı yok demişti ne kadar doğru bilemiyorum fakat denemek için sabırsızlanıyorum. :)

Amifinin sesini açma girişiminde bulunmuştum bi aralar ev eski demiştim kapı pencere titredi komşu heleki nasıl gelmesin :D :D en güzel yanıda bu alet düşük volumelerde de bekleneni fazlasıyla karşılaması . Çok zor beyenen biriyimdir aslında fakat bu cidden yakışıklı ;)
 
Ch-1 bana yeterli geliyor öle çok efekt kullanmayı sevmediğimden sanırım :) ama iyi ayar çekmek lazım efekt pedallarına fx loop olayı hala kafamda çünkü chorusdan ziyade ben bu delay le anlaşamadım. Olan olay şu ben zamanında guitar rig kullandım bilen vardır 80s solo modu var osxfang3 bilir onu :D ciddi anlamda 80 ler soundu ve bir delay var yani yanıyor ortalık çok pis etkisinde kaldım onu arar oldum :D ona ulaşamadığım için yakından bile olsa üzüyo insanı :D rack sistem klonu şeklinde olmasından dolayı kaynaklı bişey vede gitardan sonra ampli daha sonrasında delay chorus gelmesi ( fx loop ) büyük zevk guitar rig 4 olayında .
Fx loop ile kullanma olayına takmış durumlardayım yani bu efektlerin hakkını ordan vermek lazım :)
 
Ben de zamanında aldığım dd-7'ye hala ısınamadım, hakkını vererek de kullanamıyorum zaten. Ht-5 ile istediğim sonucu alamadım ses bulamaç gibi bir tuhaf oluyor, fx loop level switch'i de fayda etmedi? :confused: En son çıkardım setup'tan kablo karmaşasından kurtuldum, amfi üzerindeki reverb işimi görüyor. Pod ile birlikte dd-7 'yi her an alım satım'a koyabilirim :D
 
Geri
Üst