Hakan Günday

bu nasıl bir zekadır,oksijen midir senin de tükettiğin...kelimelere ibadet etmelerini emreden bir tanrı bu adam...bir yazarın ilk romanı nasıl bu kadar vurucu olur...ben tam "tamam artık,anlatacak bir şeyi kalmadı,tüketti kendi kendini" derken kinyas ve kayra için,zarganayla çıktı sahneye...."hadi be!" diyebildim sadece....ardından gelen piç okuyucularının ve okumayıcılarının "ohaaaa" naralarıyla dolaşmasına ön ayak oldu...tek geçerim ben bu adamı...onun gibisi dünyaya az geliyo!
 
kinyas ve kayra dan sonra bir daha ayni basariyi gösteremeyecegini düsünüyordum aslinda ve cikan ikinci kitabi zargana beni hakli cikardi die düsünürken -pic- adli kitabiyla beni dehasi önünde saygiyla eğdirdi..mutlaka okunması gereken bir yazar..es gecmeye gelmez..siddetle tavsiye olunur herkese...
 
hakan günday harika...piç,zargana(4 kez okudum),kinyas ve kayra harika romanlar..çok sağlam dili olan bir yazar ve cidden üstün bir zeka
 
'Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi' gibi bir edebi şaheserin bile ilk basımının 50.000 olduğu bir piyasada bu kadar zeki bir herif nasıl olur da 1.000'lik basımlara layık görülür anlamıyorum ya...
 
oha zargana ile kinyas ve kayradan haberim yoktu.çok iyi yaa.piç i okumuştum ben.hayran kalmıştım,2.5saatte falan bitmişti.kesin okuycam öbürlerini.
 
Piç romanından..

Domino taşlarını bilirsin.. Önce özenle dizilirler sonra tek bir fiskeyle hepsi teker teker yıkılır. Ancak domino taşlarından oluşmuş zincirin iki ucunada aynı anda dokunuluyor. Ve zincir aynı anda iki taraftan yıkılmaya başlıyor. Zincirdeki domino sayısı tek. İki uçtan birbirini yıkarken ilerleyen taşlar tam ortadaki taşın iki yanına da aynı anda çarpıyor. Ortadaki taş aynı anda, aynı güçte iki darbeyi iki tarafından aldığı için kalıyor ayakta. Geçmiş ve gelecek sıkıştırdığı için, ayakta kalan sadece şu an. Şimdiki zamana mahkum olmuş insanlar. Geçmiş, anılarla zihnimde, gelecekse tahminlerimle zihnimde. Hepsi acı dolu. Hepsinde kırılan hayaller var. Her saniye içimde hissettiğim geçmiş, şimdiki zaman ve gelecekle dolu aklımla donup kaldığımı görüyorum. Nefes alıp veren bir heykele dönüştüğümü görüyorum. Bütün heykeller gibi ben de sadece zaman içinde hareket ediyorum. Yani yaşlanıyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor. Tabii her anın içinde üç zamanı da yaşayarak yaşlanıyorum ve bu beni delirtiyor. İnsanın üç zamanlı bir canlı olmasından nefret ediyorum. Aynı anda geri, park ve ileriye takılmış otomatik vitesli bir arabanın motoru ne gürültü çıkarabilirse, bin katını ben her saniye aklımda duyuyorum..

Henuz bitmedi kitap ama.. Çok güzel cümle kuruluşlarına sahip, akıcı bir roman..
 
ben de bir tek piç'i okudum, diğerlerine -hala- sıra gelmedi maalesef:( piç ile ilgili yorumum ise, kısaca, evet yaratıcı bir adam ve kolay okunuyor, akıcı; ama sanırım romanın sonuna doğru biraz yorgun düşmüş ki karakterleri kestirip atmış. bu kadar da basit bi final olmamalıydı bence. buna rağmen, diğer romanları da piç gibiyse, türk yazınının en önemli alt kültür yazarlarından biri diyebiliriz... ve sanırım geçenlerde 4. ve son romanını yayınladı. bi fikri olan var mı?
 
Kinyas Ve Kayra..
ve bence KAYRA
hakan günday işte..kinyas ve kayra biter bitmez dier 2 kitabı da aldım hemen..
hemen onlar da bitti..

başka yok mu diyorsunuz sonra..

Kinyas ve Kayra...
 
kinyas ve kayra bir takim kurgu hatalari olmasina ragmen gercekten iyiydi. zargana da ben de hayal kirikligi yasadim. ama pic, cok basariliydi.bence gelecek vaadeden genc yazarlardan.
malafa da neler yapmis anlayacagiz pek yakinda.
 
"-piçlerin çocukları olmaz..

piçler,aşık oldukları kadınların kendilerini kurtaracaklarını düşünür.. oysa hiçbir kadın dünyaya bir piçi kurtarmak için gelmemiştir..

piçlere sır verilebilir.. ölümleriyle son bulan sırdaşlıkları vardır..

piçlerin cinsel hayatı düzensizdir..

piçlerin bedenleri ve akılları,diğer insanlarınkilerin aksine nasırlaşmaz..onların nasırlaşan tek yerleri ruhlarıdır..

piçler sadece kendi aşklarına saygı duyarlar..en yakın dostlarının kadınlarına dil ve el uzatabilirler..bu durumda piç tabii ki suçlu, ancak piçlik meşrudur..piçler düzensiz hayatlarında düzenli olarak içki içerler..belli sayıdaki kadehten sonra sarhoş olup sızarlar.. sızdıkları yerin adı huzurdur..

piçlerin babalarıyla olan ilişkileri mezar taşı kadar soğuk,yeni dökülmüş kan kadar sıcaktır..

piçler insan öldüremedikleri, ağır suçlar işleyemedikleri, korkak ve hain oldukları için yaşadıkları yerleri zorunlu kalmadıkça terk edemezler..

piçin davranış ve tercihlerini sadece bir başka piç kabul edilebilir olarak değerlendirir ve "neden?" diye sormaz.."neden" sorusu piçliği yok eder.."


(bknz:piç adlı ktb.)


sıkı adamdır..okunulasıdır..
 
abim ilk defa bir kitabı oku diye tutturdu. azil i verdi elime okudum ve hayran kaldım gerçekten. sonra piç i okudum o da çok güzeldi gerçekten. zaten sadece azil'i okuduktan sonra Hakan Günday a benim en sevdiğim yazarlardan biri oldu.
şimdi ise kinyas ve kayra yı okumaya başladım..

ElisaDay demiş ki:
kinyas ve kayra bir takim kurgu hatalari olmasina ragmen gercekten iyiydi. zargana da ben de hayal kirikligi yasadim. ama pic, cok basariliydi.bence gelecek vaadeden genc yazarlardan.
malafa da neler yapmis anlayacagiz pek yakinda.

duyduğuma göre (ne kadar doğrudur bilemiycem) kinyas ve kayra'yı lise yıllarında yazmaya başlamış. bu sebepten kurgu hataları biraz normal olabilir.
 
Geri
Üst