Alternatif Tıp

Günümüzde alternatif tıp geri kalmışlık gibi görülsede veya böyle gösterilmeye çalışılsada bence geri kalmışlık değil aksine gelişmişliktir.
Öncelikle alternatif tıpı bitkilerle tedavi yöntemi diye genel bir tanımla açıklıyabiliriz.Günümüzde hepimizin kullandığı tüm ilaçların en az %80-%75 bitkilerin karışımıdır geri kalan kısım kimyasal maddelerdir.tabi bunu çoğu insan bilmez veya bilmemezlikten gelir.Şu an tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizdede alternatif tıp uygulaması yasaktır.bunun tek bir nedeni ise ilaç firmalarının çıkarlarını korumaktır.Benim şahit olduğum bir çok olay bulunmakda.tamamı bitkisel olan ilaçlarla bir çok hastalığın tedavisi mümkün oluyor.kanser,şeker hastalığı,bel fıtığı gibi fiziksel hastalıkların tedavisi mümkün eğer yakınlarınınzda bunun gibi hastalıklar olupta çare bulamıyan varsa bir kaç tanıştığım kişi var %90 iyileştiriyorlar.benim şahit olduğum bir hasta vardı akciğer kanseri 1 ay içinde tamamem iyileşti sadece bitkisel ilaçla....!
 
Altarnatif tıpda, aslında gerçek tıpba dayanıyor. Ancak bu konuda esas sorun, genelde Tıp eğitimi olmayan kişilerin bu işi üstlenmesidir. Yoksa yukarda arkadaşın bahsettiği gibi, günümüzde birçok ilacın hammaddesi zaten bitkilere dayanıyor.

Bu tür bir tedavi gerçekten yasaksa, bu yanlış bir uygulamadır. ve bu insan sağlığından çok, ilaç piyasasına hizmet eder.
Aslında esas yapılması gereken, doktor eğitimi olmadan bu işin yapılmasını önlemektir.
 
Alternatif tıp yurt dışında çok yaygın bir şey. Hatta bu alanda ailelerin danışmanları bile var. Fakat Türkiye!de yaygın olmadığı gibi yasak da. Aslında pek çoğumuz alternatif tıbbı kendi evimizde uygulamaktayız basit anlamda. Boğazımız acıdığında ya da grip olduğumuzda bir nane limon kaynatmak hepimizin yaptığı bir şey.
 
sadece bu ilaçlarla kanser şeker hastalıklarının tedavi olabileceğine inanmıyorum kaldıki kanser gibi genetik ve bir sürü bilimadamının üzerinde çalıştığı bi hastalığının tedavisi bu kadar basit olamaz heralde .mutlaka ilaç yapımında bir takım etkisi kanıtlanmış bitkiler kullanılacak ancak alternatif tıp diye uygulanan yöntemlerle bir sürü insanın zehirlendiğine de tanıklık ettim..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
senin düşüncelerin doğru ancak benim seöylediğim olay televizyonlarda gördüğün palavra atan insanların yaptığı bir olay gibi değil.kendi yakınımda olan bir kanser hastasının iyileşmesi ve buna benim birebir şahit olmam yeterli sanırım.bu bahsettiğim kişi şuan halen hastanelerde prof olan birçok insanın yakınlarınıda iyileştirmiş durumda ayrıca milletvekilleri gibi üst düzey insanları ve yakınlarıda buna dahil.proflar bile kabul ediyor ancak ilaç firmalarının ve insanların rant düşünceleri bu bilimi engelliyor.eğer inanmıyorsan hasta olan bir kimseyi getir ve adam iyileştirsin.
 
I_L_G, sizin olaya birebir şahit olmanız benim için yeterli değil mesela. Grip olunca nane limon kaynatırız tabiki ama Alternatif Tıp denen şeyin açıklaması bu olmasa gerek. Grip olunca doktora hastaneye koşan biri için tıbbın alternatifine de gerek yoktur zaten.

Şeker hastası birinin pankreası ölüdür, tembeldir, hiç denecek kadar çalışmamaktadır. İnsülin iğneleri ya da yapay pankreas dışında hiç bir ot ya da sebze pankreasa insülin salgılatamaz. Hastalık vardır, geçirirsin biter. Geçmesi mümkün olmayan ya da ömrünün sonuna kadar iğneyle, hapla ya da başka bir tedavi şekliyle yaşamaya mecbur olan biri için hiç bir ot ya da sebze kürü derman olmaz. Hastalığın ortaya çıkışı, oluşması ve nedenlerine ters bir kere.

Siz hangi cesaretle "eğer inanmıyorsan hasta olan bir kimseyi getir ve adam iyileştirsin" lafını edebiliyorsunuz ki hiç bir doktor ya da bilim adamı bile tedavisi kanıtlanmış durumlarda bile bunu kullanan %100 kesin çaredir demez. Kaldıki siz %90 gibi bir oranı neye göre verebiliyorsunuz?
Yine yazdıklarınızdan başka bir cümle:
"Günümüzde hepimizin kullandığı tüm ilaçların en az %80-%75 bitkilerin karışımıdır geri kalan kısım kimyasal maddelerdir."
Herbalife gibi beslenme haplarını mı baz alıyoruz biz şimdi ilaç derken?

Sağlık ve hayat bu kadar basit ve inanmıyorsan gel de gösterelim tadında bir iş değildir. Alternatif Tıp, başka hiç bir çaresi kalmayan insanların başvuracağı bir yol olabilir ki bu da kişilerin inancına bağlı zaten, yoksa bilimi falan engellediği yok.

Hastanede prof olan tıp doktorunun adını yazın, sizin dediğiniz gibi bir şey olsaydı emin olun herşeyi bırakır zaten bu işlere koyulurdu o profesör. Sağlık konusunu bu kadar derinlemesine bilen bir uzman böyle bir şeyi onaylamaz onaylamayı bırak inanmaz bile.
Milletvekilleriymiş, üst düzey insanlarmış falan bunlar hiç kimse için ikna edici bir ölçüt değildir, zaten bu konuda ispat için statü vurgulamasına gerek yok onları neden yazdınız anlayamadım. . Hastalığının ortaya çıkışını, nedenini bilen ve araştıran sıradan biri biri için mantık dışı gelen bir şey milletvekili denedi diye daha mı tolera edilir oluyor?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Tabiki söylediğin şeyler doğru.ancak kafanda şöyle bir şey canlandır sevdiğin bir insan kanser ve her türlü ilaç tedavisini görmüş ve sonuç alamamış artık umut kalmamış,1-2 ay sonra ölcek o insan.Daha sonra biri çıkıyor ve sadece bitkilerle yaptığı ilaçla 1 ay içinde tamamem iyileştiriyor umudu kestiğin hastayı.bu insan benim yakınımda olan ve çok sevdiğim bir insan.Seninde başına böyle birşey gelse sende inanırsın ve bu tip umutsuz insanlara bir umut olmak için böyle bir şey yaşadım ve sizlerde bilin dersin.Tek olayla sınırlı değil benim tek amacım insanlara birazda olsa yardımcı olma.milletvekili demem de sadece her çevreden insanlar bu yola başvuruyor olduğunu göstermek.ayrıca prof lar da bu tedavi yöntemini ancak gözleriyle görünce kabul ediyor.Görenlerde kabul etmiştir ancak ilaç firmalarının çıkarları olduğu için birşey yapmaları mümkün değil.Kusura bakmayın sadece yardımcı olmak için bu konuyu açtım.yok olan bir şeyi söylemek için değil.
Saygılarla...!
 
Kafamda canlandırmama, kendimi sizin ya da o kişilerin yerine koymama gerek yok. Söylemekten nefret etsem de ben de hayatım boyunca günde 4 kez iğneyle yaşamak zorunda olan Tip1 diyabetlilerden biriyim. Siz belki ilk kez duydunuz ya da şahit oldunuz böyle bir olaya, ben 20 senedir bununla yaşayan biri olarak çok daha fazla biliyorum neyin ne olduğunu. Hatta, doktorun bu tip şeyleri ısrar eden kişilere; "kendinizi iyi hissedecekseniz, psikolojik olarak rahatlatacaksa bilmediğiniz sözde tedaviler hariç bilmemne otu kaynatın için, kendinizi iyi hissetmeniz de yararlı bir şey, ama aklınızdan bunu içip hastalıktan kurtulacağım düşüncesini çıkarın." dediğine çok kez şahit oldum. Ki herkesce bilinen kekik suyu, nane pörtletmesi gibi içtiğinde zararı da olmayacak şeyleri ima ediyorlar. Psikolojik olarak hah içtim daha iyiyim diyeceksen iç ancak bilmediğin tedavilerden kesinlikle kaçın diye uyarıyorlar. Herşeyin ötesinde kısaca hastalığın çıkışına, oluşmasına ya da nedenlerine ters zaten. O yüzden iyileşmesi ya da normal bünyeye sahip olunması mümkün olmayan hastalıklardan bahsederken biraz daha dikkat edilmesi için yazdım bir önceki yazıları. Siz masumane bir şekilde ya da yardım amaçlı yazmış olabilirsiniz yazınızı ancak asıl kullanması gereken ilaçları bile alamayacak durumdaki insanlar bu tip şeyler yüzünden sömürülüyor. Çaresizlik kötü şey ama boş ümit vermek daha da kötü.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Öncelikle geçmiş olsun.Ben yaşadığım olayı söyledim.bu olay üstüne,niye başkalarıyla paylaşmim diye düşündüm.Belki hasta olan insanlara yardımcı olurum düşüncesiyle bu yazıyı yazdım.Amacım boş ümit vermek değil.Dediğin gibi ülkemizde bu yolla bir çok kişi dolandırılmıştır ancak belki maddi durumu yetersiz insanlar vardır onlara bir şans olabilir diye yazdım.Zaten bu tedavi para için yapılmaz.Neyse bundan sonra insanlar fikirleri varsa bu konuda veya yaşadıkları iyi yada kötü olaylar varsa burda bizimle paylaşmaları daha iyi olur.Duyarlılığından dolayı düşüncelerini benimle paylaştığından dolayı teşekkür ederim tekrar geçmiş olsun acil şifalar diliyorum....!
 
bilimin alternatifi olmaz..

alternatif tıp,pratik bilgilerle yaklaşır problemlere..

kansere tedavi ancak bilim yoluyla olur.alternatif tıp , bitkilerle insanların bağışıklık sisteminde olumlu etkiler yaratabilir ki bu çok doğal.çünkü kullandığı şeyler bitkiler ki bunlardan ilaç yapılıyor.ama bu gelişmişli olamz.tıp sistematiktir.

alternatif tıp uydurmalarını bırakın!..

lan nasıl bi ülkede yaşıyoruz?!!!
 
futurist demiş ki:
Şeker hastası birinin pankreası ölüdür, tembeldir, hiç denecek kadar çalışmamaktadır. İnsülin iğneleri ya da yapay pankreas dışında hiç bir ot ya da sebze pankreasa insülin salgılatamaz. Hastalık vardır, geçirirsin biter. Geçmesi mümkün olmayan ya da ömrünün sonuna kadar iğneyle, hapla ya da başka bir tedavi şekliyle yaşamaya mecbur olan biri için hiç bir ot ya da sebze kürü derman olmaz. Hastalığın ortaya çıkışı, oluşması ve nedenlerine ters bir kere.

Benim de babam yaklaşık 21 yıldır şeker hastalığıyla baş etmeye çalışıyor. Hastalığın ilk yıllarında çok ağır değilmiş fakat şu anda günde 2 kere insülin iğnesi kullanıyor. O da bu hastalığın bir tedavisi olmadığı için duyduğu bazı bitkisel şeyleri denedi ama işe yaramadı.
Benim ilk cevabımda bahsettiğim yurtdışındaki alternatif tıp ise burada konuşulandan daha farklı. Avusturyalı bir aile dostumuz ve onun ailesi bu tıp dalından( bunu demek ne kadar doğru bilmiyorum ama aklıma başka bir kelime gelmedi) yararlanıyor. Tonsilit(bademcik iltihabı) ve menopoz gibi hastalıkların tedavisi için geliştirilmiş tamamen doğal ilaçlar var orada. Bunları biz de ailemizde kullandık ve de yararlarını gördük.Ancak buna benzer ilaçlar Ülkemizde üretilmiyor.Aynı şekilde kansere veya diyabete çare bulunabilir mi pek emin değilim.
 
insanların alternatif tıbba yönelmelerinin nedeni ilaç parası doktorların ilgisizliği hastanelerin kalabalıklığı.. gibi benzeri sağlık sektöründeki sorunlar çoğunlukla .Ama sanmıyorum ki kanser,şeker böyle yöntemlerle iyileştirilebilsin yurtdışı uygulamalarını çok bilmiyorum ama ülkemizde bu imkansız ama nerde olursa olsun otla bitkiyle sadece kanser ,diabet iyileşmez ki diabetin bazı türlerinde insülin salgısı yok genetik hatayı nasıl otla düzelticen...
 
Tıbbın alternatifi mi olur ya? Tıp nedir, kime neye hizmet eder? İzlediği yollar, güttüğü amaçlar nedir?

Biraz kafası çalışan bir insan tıbbın insanların sağlıklı olmalarını amaçlayan bir bilim dalı olduğu rahatlıkla anlar. Bilimsel metotlarla insanlara sağlık kazandırmayı amaçlayan bir şeyin nasıl alternatifi olur? Demek ki onlar bilimsel yöntem kullanmıyorlar ki tıp içerisinde yer alamıyorlar. Tıbbın alternatifi şarlatanlardır. Gerçekten amaçları insanları bilimsel yollarla sağlıklarına kavuşturmak olsa alternatif falan olmazlardı.
 
rusyada özellikle alternatif tıp çok etkin bence güzel bişi bitkilerle insanların iyileştirilmesigreçketen güsel hiç yakınımda olmadı ama çok duydum
 
Rusyada yapılan şey alternatif tıp değil sadece ne işe yaradığı bilinen bitkilerin kullanımı çok önemli olmayan hastalıklarda teşvik ediliyor ilaç üretiminden tasarruf yapılıyor. Zaten farmakoloji de en önce bu bitkileri kullandı şimdi ise mikroorganizmalardan hayvanlara kadar birçok kaynağı var, bu kadar gelişmişken bu iş sadece bitkilerden medet ummak aptallıktır.
 
çok tehlikeli ve kalıcı olmayan hastalıklarda alternatif tıptan yararlanmak çok mantıklı bence.sonuçta ilaçlar kimyasal şeylerdir bişeyi düzeltirken ufaktan da olsa diğer bi şeye zarar verebilir!nie ufak bi ağrıda böle bişe yapasın ki?
diğer taraftan hakkaten çok önemli rahatsızlıklar var bunlar için otla böcekle zaman kaybetmek ve risk altına girmek de yanlış.sonuçta adamlar onca yıl boşa okumuo dimi doktorlara kulak vermek lazım?(iyyy yaşlı gibi konuştum;)
 
Ya tam benim düsündügüm sey mi bu alternatif tip dediginiz sey bilmiyorum ama...mesela burda yani almanyada..sirf dogal seyler ile ilaclar üreten ve bunu okumus olan doktorlar fln var..bastan söylim bende inanmiyorum bunlara..ama bir cok kisi var bunlara giden..yasak flnda diill.yani legal bunlar..ve bunlar iste her tür hastaliga tedavi uyguluyor yanliz..ilaclar fln sirf dogal maddelerden yapilmis..akupunktur (türkcesi ne bilmiyorum böyle igneler batiriyorlar heryerlerine uzakdogu`dan gelen birsey) flnda yapiyorlar..ya bunlaara giden bir cok kisi taniyorum..bas agrisini fln geciriyorlar diyorlar ama..sanmiyorum ki..gercekten kanser gibi tipin bile cözemedigi hastaliklari bunlar otlari ile gecirebilsinler..
Bas agrisi, bel agrisi gibi seyler olabilirde..gerisine inanmiyorum..zaten bir cok bas agrisi ilaci(normal ilac diim ben:)...placebo..yani inandigimiz icin etki veriyor..
Bu ayni sey gibi bazi kisilerin kendi urinlerini ictikleri gibi yada ellerine isedikleri gibi birsey..sacma yani:)
Tipdan sasmamak lazim..onlar hepsini arastiriyorlar..faydasi varsa bitkilerin onlar söyler.
 
Tibbi inkar etmek olmaz ama alternatif tip bence sadece bitkisel ilaclarla tedavi demek degildir. Antifa nin da dedigi gibi akapunktur da bir alternatif tedavi cesididir. ben Reiki ye bir ornek vermek istiyorum. Benimde tanidigim 45 yasinda bir kadin hayatinin ilk 37 yilini yuruyemeden, tekerlekli sandalyede gecirdi cunku henuz bebekken cocuk felci gecirmis. Sonra reiki ile tanistirildi ve tibbin butun cabalarina ragmen hayatinin 37 yilini tekerlekli sandalyede geciren kadin, son 8 yildir 2 ayaginin ustunde normal bir insan gibi yuruyebiliyor..
bence ilginc!
 
Geri
Üst