Alternatif Tıp

Fizyolojik olarak cevap vermiyor olsa bile insanları psikolojik olarak rahatlatıyor.
İnsanlar sağlıklarını alternatif tıpa emanet etmediği sürece bir zararı yok diye düşünüyorum.
 
alternatif tıptan kasıt bitkisel droglarsa neden olmasın..yüzyılların birikimi ve deneme yanılma yolu ile basarılar saglanmıstır..
bugun kullandıgımız apsırınden ,penısılıne bırcok ılac ılk cıktıklarında bitkilerden elde edılıyordu....
ama danısılmadan bır fızyo terapıstle konusmak baslamak ne kadar yararlı bılemem..hayat kalıtesını arttırmak ıcın guzel yollar..ama konsantree olarak almak daha kolay..

okuma ve uflemeye gelınce depresyon ve buna benzer rahatsızlıklar,bas agrısı ıcın kısının ınancına baglı olarak etkı edebılır..plesebo ılacların etkınlıgı gunumuz tıbbında kullanılmaktadır zaten..

ama alternatıf olarak bakmak ne derece dogru tartısılır tbıkııı..
 
Oceanides demiş ki:
Tibbi inkar etmek olmaz ama alternatif tip bence sadece bitkisel ilaclarla tedavi demek degildir. Antifa nin da dedigi gibi akapunktur da bir alternatif tedavi cesididir. ben Reiki ye bir ornek vermek istiyorum. Benimde tanidigim 45 yasinda bir kadin hayatinin ilk 37 yilini yuruyemeden, tekerlekli sandalyede gecirdi cunku henuz bebekken cocuk felci gecirmis. Sonra reiki ile tanistirildi ve tibbin butun cabalarina ragmen hayatinin 37 yilini tekerlekli sandalyede geciren kadin, son 8 yildir 2 ayaginin ustunde normal bir insan gibi yuruyebiliyor..
bence ilginc!


katiliyorum.. alternatif TIp degince sadece otlar, bitkiler olarak algilanmamli.. Reiki buna iyi bir ornek, vede tabiki biyoenerji var, Rusyada bunun egitimini goryuyolar ve gozumun onunde bir tanidigima hic DOKUNMADAN sorununu buldu ve tedavi etti... cok sasirmistim..
 
Arkadaşlar eczacılıkta okuyan bir arkadaşım var Anadolu Üniversitesinde ve artık o çarşı pazarda sokaktaki markette bulduğunuz otlar artık eczanelerde satılmaya başlanacak...

Ben soytarılara inanmıyorum fakat, ilaçların hemen hemen hepsinin bitkilerden yapıldığını biliyorum...

Örneğin sinek kovarı bilirsiniz vücda püskürtülünce sinekler yaklaşamıyor falan, bu ilacın aynısını bir belgeselde gördüm adam bu ilacın on dolar, yapıldığı bitkinin ise doğada bedavaya bulunduğunu anlatıyordu(Tükürüğüyle bitkiyi karıştırıp koluna sürüyordu...

Örneği geçelim ama ben inanıyorum,nasıl ki suyla çalışan arabanın bulunup petrol gibi bir gücün karşısında ezlerek yok olduğu gibi, bu bitkilerin, karışımlarında önü kesiliyor...

Düşünsenize bir kanser hastasının bir aylık ilacı kaç milyar?!? Tabiki önü kesilir... Şarlatan vesaire denilir...

(Şarlatan tipinden bile anlaşılıyor gerçekten):)

Saygılar
 
son çare olarak denenmesi gereken bi tedavi olabilir. benimde bildiğim birtakım şeyler var ama banada saçma geliyor bazen. yazmaya gerek yok yani. ama düşünmedende edemezsin.

turkegilmezinde dediği gibi su ile çalışan araba var ama bunu istemeyen güçlerde var. ilaç sektörü çok büyük bi sektör. kolay kolay bırakmazlar yani ;)

saygılar
 
Geri
Üst