Gt-10 Veya Hd500

Baslıktakilerden hangisi daha iyidir ?

  • GT-10

    Oylar: 1 14.3%
  • HD500

    Oylar: 6 85.7%

  • Toplam oy veren
    7
  • Anket kapandı .
Arkadaslar oncelikle merhaba :)

En gec salı gunune kadar baslıktaki iki prosesorden birini almayı dusunuyorum. İlk olarak GT-10 dusunuyordum. Daha sonra HD500 ile karsılastım ve su an bir ikilem icindeyim :)

Forumda iki prosesorun de kullanıcıları oldugunu bildigimden iyi veya kotu kullanıcı yorumlarını almak icin actım bu baslıgı. Bir de bir cok arkadasımızın tavsiye edeceğini bildiğimden belirtmek isterim ; gitar veya amfi degisikliği dusunmuyorum :)

Yardımlarınız icin simdiden tesekkurler :)
 
gt10 kullandım bir dönem. Acayip derecede kullanacağınız tesisata göre farklı tepkiler veriyor. Bazen inanılmaz bazen tamamen hayal kırıklığıydı benim için. programın benm yüzümden 30 dk geç başladığını bilirim ton yazıcam diye. pod lar daha stabil diye biliyorum.
 
İkisini de kullandım ve belli bir süre sonra ikisini de sattım. GT10 1.5 sene, buna karşılık HD500 5 ay benimleydi.
GT10, amfiyle (mesela 4 kablo metodu ile) efektleri kullanırken son derece performanslıdır. Yine amfi ile, amfinin preamfisini iptal edip simulasyonlarla kullanacak olursanız, sizi tatmin edecektir, muhtemelen.
GT10'u benim genelde kullandığım gibi direkt, amfisiz bağlarsanız, amfi simulasyonları biraz uğraştırmaya başlayacaktır sizi. Genel itibariyle yüksek frekanslardan temizlemeniz gerek bazı tonlar var. Bunun için neyseki düzgün çalışan bir parametric eq koymuşlar. Bunu Post EQ olarak yerleştirip ( amfi ve cabin ardına), dikkatli şekilde ayarlamanız gerekiyor. Bu iş eq kullanımı konusunda biraz tecrübe ya da öğrenme çabası gerektirmekte. Ancak sonuçlar verimli olmuştu bende.
Gelelim HD500'e. Amfi pre si ile kullanırken oldukça başarılı ve 4 kablo ile çok iyi. Efektler de (bir iki istisna dışında) belki boss'tan daha iyi.
Ancak yine benim kullandığım şekilde faydalanmak isterseniz, doğrudan mixere, amfi simleri ve özellikle kabinler kullanıcıyı uğraştırma eğilimli. Özellikle bazı amfilerde (örneğin jcm800) eq, kabin, mikrofon, drive arasında dönmekten gitar çalamaz olmuştum. Maalesef bu aşamada GT de bana çok yardımcı olan paramateric eq Pod' ta çok kullanışsızdı. Tona müdahaleyi istediğim gibi yapamıyordum.
PODHD, amfiler ile kullanılırken (özellikle kendi DT serisi ile) daha başarılı bir ürün portresi çizmekte. Mixere bağlarken ise , eğer peq kullanımında bir sıkıntı yoksa, GT, handi kapları ile daha kolay başa çıkılan bir ürün.
Ama çok önemli bir detay var, PODHD piyasadaki güncel bir prosesördür ve üreticisi ona Firmware olarak destek vermeye devam etmektedir. GT10 ise bundan sonra neyse odur.
 
POD HD500 ile X3 benzer özellikte cihazlar yukarıda da belirtildiği gibi firmware güncellemeleri halâ devam ediyor ve ton bankasından kolayca internetten ton indirip yükleyebiliyorsunuz. tonların çok güçlü ve kabin simülasyonlarıyla meşhur pod bence bu işi çok daha iyi yapıyor. Boss GT-10 daha dijital geliyor tonları tabi uygun mikrofonlama ve ayarlarla ton güçlendirilebiliyor. Benim Pod dan şikayetim tuşeyi çok düşürüyor pick harmı unut wah-wah da berbat..
 
Geri
Üst