LTD m200-fm (Tavsiyeler)

Arkadaşlar, öncelikle belirteyim forumu araştırdım, ancak tatmin edici, aradığım soruların cevaplarını bulamadım. Sadece burada değil tüm internet forumlarında aradım..

Elimde Ibanez ART320 elektro gitar var. Ve bunu LTD M200-FM ile takaslamayı düşünüyorum.
Ibanez maun gövde , set-neck, 22 perde, aktif manyetik. LTD ise "AGATHIS" gövde ve akçaagac sap, neck-thru, 24 perde, floyd rose licenced, esp-emg pasif manyetik (coil-tap özellikli)
Genelde metal müzikle ilgileniyorum. Metal müzikte de floydrose aranan birşey bana göre, en azından çaldığım parcalarda gerekebiliyor. Ancak sormak istediğim şey, tüm heryerde agathis agacı kötüleniyor, suntaya benzetiliyor. Ancak sunta bir agac uygulamasıdır, agathis ise asyada yetişen sürekli yeşil kalan bir ağaç. Gitarların fiyatları ise ibanez art320 sıfır : 1200 TL civarı , LTD m200-FM sıfırı: 1400-1450 TL civarı.

Size sormak istediğim şey, agathis gövdeli olduğu için vaz mı geçeyim yoksa ltd m200-fm aradıgım özelliklerde oldugundan (agacı için yorum yapamıyorum, gerci bas gitarım da agathisti ve ton yelpazesi genişti (ibanezsr300)) takas edeyim mi?

*Youtube üzerinden izlediğim ltd m200fm videolarında gitarın gayet iyi tonlar verdiğini gördüm gerekli alet edevatla. Ama yine de takas etmeden önce sizlere danışmak istedim.

Şimdiden teşekkürler :)
 
Ibanezi bilmiyorum ama ltd tonal olarak benim cok hosuma gidiyor. Ben de var zaten biliyorsun. Satistan cekiyorum kendim kullanicam. Metallica tonlari icin iti bir amfiyle bu fiyata daha iyisi bence zor. Ankaradaysan gelip deneyebilirsin
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Biliyorum hocam sizde var, ya zaten cuma günü takas için bulusacagız arkadaşla. O sırada deneyeceğiz gitarları. Ama teşekkür ederim :) Ancak kötü yorumlarda okudum da kafam karıştı doğrusu
 
LTD aradığınız özelliklere uyuyorsa takaslayın derim. neck thru gitarlarda tona etki eden en önemli faktör sap ağacıdır, sap ağacı akçaağaç olduğuna göre gitarın genel tonal karakterinin kızılağaca yakın olacağını tahmin ediyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Evet uyuyor aslında. Yurtdısındaki kullanıcı yorumlarını okuduğumda kimse agathisten şikayet etmemiş. Ancak Türkiye'deki kullanıcı yorumlarını (bence kullandıklarını sanmıyorum gerci) okuduğumda resmen soğutuyorlar gitardan. Yok o sunta, yok şöyle yok böyle. Ancak karar verdim. Takas edeceğim :) Teşekkür ederim sariyeron ve Alshain yorumlarınız için
 
Geri
Üst