Şener Şen

O kadar çok filminden keyif alıyorum ki;
hangi birini saysam.
Gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan biri.Ben onu ne Eşkiya ile ne de Gönül Yarası ile değerlendiriyorum.
Şekerpare dünya sinema tarihinin çekilmiş en komik filmidir diyebilecek kadar seviyorum onu.İşte listem.

1-Şekerpare
2-Aşk filmlerinin unutulmaz yönetmeni
3-Zengin Mutfağı
4-Muhsin Bey
5-Züğürt ağa
6-Davaro
7-Çiçek abbas
8-Sultan
9-Kibar feyzo
10-Banker bilo
 
En seviğim Türk aktörü. Kelimelerim yetmez ifade etmeme. Hem komedi hem dramayı müthiş oynayabilen, gerektiğinde maço gerektiğinde de kibar, kılıbık, komik vs tipleri; ve de sıradan aile babası rollerini müthiş başarıyla canlandırabilen, nadir bir oyuncu. Başlığı gördüm, çok mutlu oldum :)
 
Davara ve Süt Kardeşler'de Kemal Sunal ile hepimizin gönlünde taht kurmuş, Eşkiya ile olayı yarmış Türk Sineması'nın en büyük oyuncularından biri.. Herkes gibi bende çok fazla severim..
 
Şekerpare'deki rolü super kaç kez izledim bilmiyorum ama her izleyişimde ayrı bir tad alıyorum. Eşkiya da zaten mükemmel. Diger filimlerde öyle..

1-Şener Şen
2-Haluk Bilginer
3-Ferhan Şensoy
4-Okan Bayülgen

Bu dört isimin oyunculukları gerçekden çok çok iyi...
 
Banker Yakup. :D

"Bize gelin. Sermaye piyasasında bir numerayız. gelin konuşalım, en yüskek faiz... Bize güvenin. Bize gelin, size yasalar çerçevesinde naasıl (buradaki hareketi bilen bilir) En yüksek faizi vereceğimizi belee biiir biiir anlatalım.

Şimdi ve daima en yüskek faiz bizde. Gelin görüşelim. Banker yakup sizi çığırıyır. Ee hadii."

Şener Şen'in eski filmlerinde canlandırdığı ağa rolleri de süperdir. Özellikle o, topuklarını kıçına vura vura koşuşu. :LOL:
 
Şu Milyoner filmi de iyiydi. Bi de Çıplak Vatandaş filmindeki saykodelik müzikler de ne acaiptir!!! Bi de "Usta, nerde kaldı bizim kuru?" repliği de zamanında çok karnımı ağrıtmıştı :)

Aslında bazı Türk filmlerindeki bu tarz müzikleri de çok etkileyici bulurum nedense. İçim kararır hatta...
 
Darkseed demiş ki:
Davara ve Süt Kardeşler'de Kemal Sunal ile hepimizin gönlünde taht kurmuş, Eşkiya ile olayı yarmış Türk Sineması'nın en büyük oyuncularından biri.. Herkes gibi bende çok fazla severim..

Aha, bak bu sefer de senin gözünden kaçmış. "Davara" değil "Davaro" :)
(IronMaiden)
 
sinemamıza gerçekten çok şey kattığı ortada benimde çok beyendiğim bir oyuncu hele Muhsin Bey, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Gölge Oyunu filmleri hafızalarda derin yer etmiştir...

birde zamanında... İkinci Bahar zamanında herkez ailesi ile birlikte tv başına oturup izlemedi Şener Şen'i ve Sultanı
 
şimdi bu başlığı gördümde içimden nasıl bir ikinci bahar başlığı açma isteği geldi allahım gördüğüm en iyi dizilerden biriydi o ya
 
Bir kac eski turk sinemasi furyasinda filmleri olmasina ragmen(mecburiyetten oldugunu biliyorum) cok guzel filmlerde de oynamistir. Zugurt Aga filmi ise Sener Sen diyince aklima gelen ikinci film ve ilk önce direk Eskiya gelir aklima. Degisik roller denemis olsa dahi bu adam da aslinda bir turu cok oynamistir ve bu köylu karakterleri. Filmlerinin %80`inde bu karakteri oynamasina ragmen yine de bazi filmlerinde sehirli karakterlerinide guzel sergilemis bir insan...
 
Bildigim ve hatirladigim türk oyuncular arasinda en kalitelisi.insan rolüyle bu kadar mi bütünlesir.Zannetmiyorumki bir kisi bile begenmem,hazzetmem,sevmem desin.
 
Muhsin Bey, Gölge Oyunu, Eşkıya, Gönül Yarası gerçekten Türk sineması için gurur kaynağı filmler. Yavuz Turgul'un favori oyuncusudur aynı zamanda.

Komedide de ayrıca başarılır.

"La ağanın pokunun üstüne pok olur mu la?!" :D
 
Banker Bilo en sevdiğim ikinci filmdir Rocky'den sonra. İlyas Salman'la çektiği filmler çok güzeldir. Yavuz Turgul'la yaptıkları hakkında da yoruma gerek yok sanırım.
 
Geri
Üst