Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

Adımız çıkmış ”penafili”ye, inmez artık 8’e.

Neyse.

Şurada bahsettiklerimden ayrı olarak birkaç fabrikasyon pena ile de epeydir iyi anlaşıyorum. Onları da anayım. Bir de gündelik kullanımda malum sebeplerle artık butik penalara işkence etmek biraz şımarıkça geliyor, ortalık toparlanana kadar dokunmuyorum kendilerine.

Penalara dönelim;

AD8BBBDC-8221-420A-9DD7-4ABFDB7F332A.jpeg


Çaldığım partisyonların farklılıklarına ve anlık olarak ihtiyaç duyduğum punch/attack cevabına göre daddario black ice 1.50mm, ernie ball everlast 0.88mm (en başarılı bulduğum bu), ernie ball standard ve sharp prodigy 2.0mm (hangisini daha çok sevdim henüz karar veremedim) ve jim dunlop flow jumbo 2.0mm penalarıyla seviyeli bir ilişkim var.

dunlop flow akrilik olması sebebiyle diğerlerinden daha farklı ve bol çınlamalı bir duyuma sahip. Her ne kadar öncelikli tercihim olmasa da kimi clean ve crunch partisyonlarda çok iş yapıyor, yuvarlak kenarlı/uçlu olması da oldukça rahat bir çalım hissi veriyor. Başta kulağa epey net duyulsa da zamanla aslında mat olduğunu hissettiriyor, bu sebeple “go to” tercihim değil.

EB everlast inceliği sebebiyle aşırı yorucu ama pek bir “snappy” tınlıyor. ”Djent” işi partisyonlarda tek geçerim. Öte yandan çok hızlı eriyor, halıda düzelte sivrilte 3 günde tüketiyorum bir penayı. Prodigy‘ler karmaşık bölümlerde detayları hatasız vurgulayabilmek adına favorim. Fakat kalınlıkları sebebiyle everlast’in parlaklığı yok. Bir de standard’ın ucunu sıfırdan halıda sivriltiyorum. (Halını göster başlığı geliyor) Fotoğraftaki formundan çok daha yuvalak aslı.

Black ice ise gündelik eziyet aygıtım. Kayıt esnasında çok başarılı bulmuyorum, fakat genel antrenman ve kayıt öncesi partisyonlara abanmak, sağ el motor hareketlerimde istemediğim abuk hamleleri seyreltmek için çok işime geliyor.
 
Hort;

Evet, 10mm’lik dev anası custom penalardan buralara düşeceğimi ben de düşünmemiştim.

20+ yıllık müptelalığımda 0.60 ve 0.72 kullandığım ve enteresan şekilde beğendiğim en tıfıl penalar oldu. Bu everlast serisinin renkleri çok eğlenceli. Yoksa marka takıntım yok, delrin olsun bizim olsun. Super glow da malum, görüldüğü üzere içimdeki velete hitap ediyor. Bir de selüloz asetat nitrat bunun malzemesi. Sürtünme direnci delrinden farklı; string scraping vs. saçma sapan sesler çıkarırken daha fazla “fıçı fııçı” elde etmek mümkün. Aynı partisyonlarda olağan tel sürtünme hışırtısını da daha yüksek işitiyorsunuz. Sevenine lütuf, bezmişine zulüm yani.


86128CDE-EF73-4979-8B77-536F87AE3199.jpeg
 
Geri
Üst