Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

John Petrucci Jazz III kullanıyorum. Sanırım bundan böyle başka bir pena kullanmam...

Dunlop-Petrucci-Jazz-III-pick-267x300.jpg
 
2cc35916181fb94d2bcc3c54e0a848b1.jpg


Bu kadar pena icinden en rahat ettigim iki penam kenarda duranlar. Özellikle ındıan rosewood olan modeline hastayim (öbürüde buffalo kemiği).O kadar plastik pena alacağıma keşke 3-4 tane daha timber tones alsaydım. Ton olarakta calım rahatlığı olarakta cok başkalar. Plastik penalarıda zaman zaman kullanıyorum ama timber tones lara bir kere alıstım mı plastık olanlar (özellikle küçük olanlar)ele tuhaf geliyor. Plastik olanlardan ise J-Pler ve ibanez extra heavyleri seviyorum. Yuvarlak uçlu penaları genelde sadece ritim gitarda kullanıyorum (ritim gitarda tok bir ton alabilmek için). Ama sarı Tortex 0.73 lerin yeri gerçekten ayrıdır. Dunlopun en sevdiğim penalarından.
Kırmızı jazz III yok , cık cık cık olmamış , adettendir ister bir tane :D
 
Tuning ve buna bağlı olarak tel kalınlığına göre farklı pena kullanıyorum. 0,42' tellerde 0,88 Tortex, 0,46'-0,52' arası 1,50 Dunlop Max-Grip, 52' ve sonrası ise 2 mm Dunlop Chubby.
 
Yıllar içinde onlarca farklı pena denedikten sonra; Dunlop Delrin 1.5 mm
Dunlop delrin'in şekli ve malzemesi ile dunlop max gripteki tırtık olayı kombine edilirse o penayı kendi adıma pick of destiny ilan ederim o derece :D
Dunlop yapana kadar Dava Grip Tips Delrin'i deneyeceğim, bir bakalım :)

dunlop-yngwie-picks-pile.jpg
 
post-18294-1465479572.jpg


Petrucci pena en sık elime aldığım ama cleanleri cidden kötü. Geçenlerde primetone jazz3 aldım tamamdır dedim onunda xl'i (veya yeni petrucci, Tosin...bu maddeden yeni sig. penaları var) gelince birkaç tane alıp yoluma devam edeceğim. Eldeki jazz3 tip olanı biraz çabuk eriyor gibi ama yinede değer.
 
Geri
Üst