Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

Arkadaslar hem calma stilimizi etkileyen hem de tonumuzu etkileyen, ayni zamanda renk ve tasarim olarak zevk meselesi olan ve ayri bir boyut katan penalarimizi bu baslik altinda sergileyelim..

Not: gereksiz gorunurse silinebilir.. Gece gece aklima gelmis bi fikir sadece, yararli olur kanaatindeyim kullanici yorumlari alma acisindan ;)

Edit: imla
 
Ehuehuehue, sen iste ben sana hepsinden bulurum kardeşim. Pena manyağı olarak Amerikadan, Brezilyadan Kanadadan vs. penalar alıyorum.
 
35075_l.jpg

Tek penam...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Ben de gitara yeni basladim, ilk basta ibanez ve stagg verdiler dukkandan ama pazartesi birkac jim dunlop siparis edicem, onlarla beraber koyarim fotolari. Daha favorimi secmedim, o seviyede degilim. Elime ne gecerse onunla caliyorum. Koleksiyon yapmayi dusunuyorum ben de. Ama nerde saklayabilirim saglam bi sekilde bilmiyorum. En saglam ve duzenli ne onerirsiniz? Ve Amerikadan veya avrupadan ozel pena temin edilebilecek yerleri pm ile atarsaniz, ilk mesaja eklerim, penalarla ilgili anabaslik gibi olur. Ayrica bir fikrim daha var ama telefondan zor oluyor hepsini yazmak.. Simdilik siz sadece adresleri pm ile gonderip penalarinizin resmini koyun, yeter.. Umarim faydali olur herkese..
 
envyboy demiş ki:
atalay bey, rica etsem penalari siparis ettiginiz siteler ve ne tarz bir ortamda sakladiginizi pm yoluyla aciklayabilirmisiniz? Ben de koleksiyona baslamayi dusunuyorum da (a)

Bulunmaz hint kumaşı değil zaten, internetten googlelıyorum... "stone picks", "picks", "rare picks", "gemstone picks", "metal picks" yazın, birsürü site çıkacak.

Bunun yanında www.guitarcenter.com vb. gitar ürünleri satan sitelerde bulunuyor. Oradan markalara bakın, onları da googlelayın, kendi sitelerinde belki daha fazla ürün bulursunuz.
 
Bunlar da benim penalarim :)
RnP7F.jpg


Bu da buyuk versiyon, link olarak koyuyorum.
http://i.imgur.com/eQ7Xq.jpg

(Genellikle) Kullandiklarim sadece en altta duran 4 farkli Dunlop modelleri: Jazz 3 XL siyah, SpeedPick, Jazz 3 XL kirmizi, ve yeni favorim Ultex Sharp (Jeymz Hetfield'in tasarladigi pena). Diger penalar baska bir kutuda duruyorlar. Bu 4'u uzun denemeler sonunda bana rahat gelenler :)

Ortadaki yilanli Tortex (aslinda yesil .88, rengi soldu kac yillik olunca) Kirk Hammett'in 1993'te Inonu'de kaptigim penasi. :twisted: Vay be, 17 yil gecmis uzerinden, yaslaniyorum artik :(
 
Paul gilbert kullananlar ! :D
Lacivert olanı çok garip yanları eriyince tırtık tırtık oluyor. Tel dayanmıyor yemin ederim :D
Veya sadece bende oluyordur bilmiyorum ama sanki lacivert olan farklı maddeden yapılmış gibi.
 
Aynen katılıyorum sana. Lacivert olan çok dayanıksız. Onun için daha çok kırmısı ve sedef olanlardan kullanıyorum ben. Zaten bakarsan mydukkan.com da da o iki pena diğerlerinden biraz daha pahalı. Ama PG iyidir, tek geçerim :D
 
Bende su an lacivert ve sedefli paul gilbert, bi tane ibanez heavy, bi tane turuncu kelebekli bi ibanez ve 2 tane stagg var. Su an icin en rahati heavy. Pazartesi jim dunlop tortex fins , normal ve xl olmak uzere jazz3 lerim gelecek. Ondan sonraki siparisimde de jim dunlop delrinleri, planet waves in birkac farkli modelini ve tasarimlari yuzunden de grover allman denemeyi dusunuyorum.. Sali gunu bi aksilik olmazsa yeni siparisimle beraber eklerim fotolari.. Koleksiyona basliyorum bakalim.. :D
 
Monster_YGT demiş ki:
Ben büyük pena ile çalamıyorum. Hele o vai penaları... Aman aman... :D Steve vai de faraş gibi el var herhalde :D


Aynen sen de PG kullanıcısısın benim gibi. :D Çok küçük penayla da rahat edemiyorum en rahat boyuttakiler PG ve Ibanez'in tree of life deseni falan bulunanlarından.
 
envyboy demiş ki:
Arkadasim dava markali penalarin kullandigin modelini ve yorumlarini paylasirsan sevinirim, oldukca hos gozukuyorlar ama tabi nasil oldugunu bilene sormak lazim.. ;)

Resimde ust siradaki Dava'lar sunlar:
222215.jpg

http://accessories.musiciansfriend.com/product/Dava-Grip-Tips-Guitar-Picks-6-Pack?sku=110705

Gercekten cok rahatlar, Jazz3'lerle tek farki esnekligin biraz daha fazla olmasi, yeni teli Jazz3'ye gore daha sonra birakiyorlar esneklikten dolayi. Onun disinda kullanimi rahat, calmasi rahat, hatta cuzdanimda Dava tasiyorum, strumming Jazz3ten daha kolay diye :)

Alltaki Dava'lar da sunlar:

546481.jpg

http://accessories.musiciansfriend.com/product/Dava-Control-Guitar-Picks-MiniCombo-4Pack?sku=110704
Onlarin arasinda sadece ucu metal olan rahat, ama onda da sorun metal penalarla kalin tellerde rahat edemiyorum. sarimsiz tellerde cok rahat ama sarimliliarda belki de benim beceriksizligimden surekli surtunme sesi cikiyor :oops:
 
Geri
Üst