Duyulmadık,bilinmedik filmler

Pek snuff sayılmaz aslında. Komik veya ilginç bir film. Seyretmesi zevkli. Adamın ikiye yarılması, montlu adam soyununca ortaya çıkan vücut falan çok espirik.

Daha önce yazılmıştı burada ama tekrar yazayım. Bu tarzda kanlı, kesmeli, biçmeli, zombili film seviyorsanız, ama korkmak değil kahkaha atmak istiyorsanız Dead Alive 'ı mutlaka izleyin. Acayip komik sahneler var, yaratıcılık had safhada. Ciddi korku filmi izlersiniz ama komiktir ya, bu film tam tersi mantıkta çekilmiş.

L.O.T.Rings' in yönetmeni Peter Jackson' ın filmi Dead Alive :

http://beyazperde.mynet.com/film/1382
 
ba16646.jpg


Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 25 Temmuz 2008
Yönetmen : Nic Balthazar
Senaryo : Nic Balthazar , Nic Balthazar (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Lou Berghmans
Müzik : Praga Khan
Yapım : 2007, Belçika / Hollanda , 93 dk.

Oyuncular

Greg Timmermans (Ben) , Laura Verlinden (Scarlite) , Marijke Pinoy (Anne) , Pol Goossen (Baba) , Titus De Voogdt (Bogaert)

Adını Flamanca’da “Ben Bir Hiçim” anlamına gelen “Ik ben iks” deyiminden alan “Ben X”, otizm hastası olan Ben’in çevresiyle olan uyum problemlerini ele alıyor.

Archlord isimli internet üzerinden oynanan rol yapma oyununda yarattığı karizmatik ve güçlü karakterinin aksine Ben, gerçek hayatta okulda sürekli itilip kakılan, dışlanan bir çocuktur. Hayatında aynı oyundaki gibi saygı duyulan bir karaktere sahip olma hayaliyle yaşayan Ben, oyunda tanıştığı Scarlite ismindeki kızla tanışınca işler Ben için farklı bir hâl alacaktır.

Nic Balthazar’ın kendi romanından sinemaya uyarladığı Belçika’nın adayı olarak Oscar yarışına gönderilmiş olan “Ben X”, ülkemizde de İstanbul Film Festivali kapsamında gösterildi. Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından Fipresci Ödülü’ne layık görülen film aynı zamanda Montreal Film Festivali’nde de Grand Prix Ödülü’nü kazandı.

Özellikle konusu biraz ilginç gelebilir.Yalın anlatıma sahip,insanı sıkmayan bir film.Arada filmi bölen konuşmalar sanki bir belgesel izliyormuş hissi veriyor.
 
Estonya'nın Oscar'a yabancı film kategorisinde sunduğu Klass çok çok iyi bir film.Ben X ile kısmen de benzeşiyor.Ama çok çok daha düşündürücü,kafa çalıştıran türden...Okulda geçen filmler genellikle kolay izlenebilir,akıcı tarzda olmuştur.Fakat Klass'ta bir süre bu şekilde gitse de sağ gösterip sol vuruyor.
 
Geri
Üst