Elektro gitar konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Hayır, böyle yapmasını ben tavsiye ettim. Aradaki sustain farkını kulakla anlayamazsınız bile, gerekirse headstock kütlesi arttırılır. Bendeki Fender bu şekilde mesela, hiç bir sıkıntı yok, hem isterse ilerde rahatça manyetik kombinasyonunu değiştirebilir. Hep söylerim, hatasız üretilen her gitar ihtiyaç olan sustaini verir. Fazlası için sustain pedalı alırsınız, olur biter. Gitar zaten stratocaster olmayacak, superstrat olacak.
 
Rezonans çok olursa sustain de o kadar çok olur, ancak aradaki farkı kulağınızla anlayamazsınız bile. 80ler hardrock, heavy metal, glam metal canavarı olacak bu gitar :D
 
G&L'lerde havuz bu şekilde.. Sustain'e ciddi bir etkisi olduğunu sanmıyorum, üç kuruşluk pickguard ile manyetik kombinasyonu değiştirebilmek büyük avantaj, ayrıca gitarın akustik tınısı da daha güçlü..
 
bigfenderstratfiestaplu.jpg

Net üzerinden görüştüğüm bir elemanın Fender'inin de havuzu aynı bu şekilde. Gitarına şimdi Seymour Duncan manyetikler taktı. Gerçi kendisi de havuzun bu kadar geniş olduğunu manyetikleri takarken keşfetmiş ama bir sıkıntısı veya şikayeti yok durumdan. Gitar şu:

 
Ağbi, benim elimden okadar strat geçmedi, ama düşünüce sustaine, rezonansa bir etkisi olmalı, o kısımda gövde iyice inceliyor.. Ama zaten strat strattır diye düşünürsek ne diyebilirimki..

Sonuçta ağaç bu Fenderin bile aynı gün üretilen gitarları arasında dünyalar kadar fark olabiliyor :D

Amma yüklendiniz bana bu arada :D
 
Sonuçta ağaç bu Fenderin bile aynı gün üretilen gitarları arasında dünyalar kadar fark olabiliyor :D
Amma yüklendiniz bana bu arada :D

Hee, bulmuşken vuralım dedik abalıya! :D
Yok haklısın, bu iş abartılırsa rezonans, sustain vs. dengeler alt üst olur. Ama gitar daha başlangıçta buna göre tasarlanırsa sorun olmaz. Sonradan yapılacak müdahaleler zaten risk taşır. Ha, bir de Gibson gibi, mesela Studio'larının altına üstüne, k.ç.na başına, tasarımına aykırı havuzlar açmaya kalkarsan o zaman da şaheserler yaratabilirsin tabii ki :D
 
Geçmiş olsun, araç mı yok hava muhalefeti falan mı?

Araçtan dolayı oldu. Muavinede sordum normalde böyle olmazmış fakat yolcu indirip-bindirmekten dolayı geciktik. Saat beşe kadar banklarda yattık.:)



Dedim sana beraber gidelim diye, acele giden ecele gider, sürat felakettir.

Biraz öyle oldu ama bekliyemedim yahu:D

Aldığım ağacın resmini ve bir kaç tane resim çektim buyrun karşınazdalar. Aldığım ağaç tek kızılağaçtan oluşmuyor üç farklı daha ağaç var fakat o anki durumdan dolayı unuttum söylediklerini.

Ve ağacım karşınızda.

20120626183156.jpg

20120626183215.jpg


Bunu almaya gitmiştim fakat kabuk olduğundan dolayı vazgeçtim almaktan.

20120625221834.jpg



Ve buda dişbudak.. almadım tabi sadece desenini görmeniz için çektim.

20120625221654.jpg
[/quote]
 
Hmm purpleheart, maple, ortadaki de ceviz ya da bloodwood, daha önce de söyledim böyle bir çalışmanın gereksiz olduğunu ancak murat bey yapacağını yapmış :) 2 ayrı parça ya da tek parça olsaydı kesip biz yapıştırsaydık daha iyi olurdu. O dişbudağı da ben alayım bari. Funkyou
 
Sohbet edin oldu mu :D

Az kaldı haftaya bir gün işlemeye başlıyoruz. Cnc de işlenirken videosunu ve fotoğraflarını çekeceğim görmeniz açısından. Bu arada yardımlarınızı eksik etmeyin.
 
şimdi yandın, ağacı yemiş alet, ağacı kesip delikleri açtıktan sonra biraz zımpara yap, baktın hala inmiyor macun vur öyle zımparala. Kalınlık makineleri ağacı yiyor malesef, inceltme işini freze ile yapmak daha sağlıklı sonuç veriyor.
 
şimdi yandın, ağacı yemiş alet, ağacı kesip delikleri açtıktan sonra biraz zımpara yap, baktın hala inmiyor macun vur öyle zımparala. Kalınlık makineleri ağacı yiyor malesef, inceltme işini freze ile yapmak daha sağlıklı sonuç veriyor.

Fakat ağacın kalınlığını indirmedende öyleydi nasıl bir sorun çıkacakki aralarında yüzde on yedilik bir fark var buda halledilebilir bir şey değil mi?
 
Geri
Üst