Abidik - Gubidik Görünümlü Bir Amfi Yapayım Diyorum, Bi Fikri Olan Dalsın Içeri

Sevimli veya antikadan çok biraz standart olmuş bu kez bence. Kötü anlamında söylemiyorum. El becerisi işi sonuçta. Ben yapmaya kalksam becebilir miyim, garanti veremem.
Fikir bazında, ön panelde kumaşçıların "tüvit" tabir ettiği tweed kumaşlardan kullansan daha hoş olurdu gibi geliyor. (bkz. http://www.biggerbids.com/members/images/10901/public/2664006_wheat.jpg veya http://www.voodooamps.com/home/Portals/0/Images/GrillCloth/BlackMatrixV6302010.jpg )

Dış kaplamayı da Fender Tweed veya yılan derisi renginde yapman da ilgi çekici olabilir.

Vakit ve nakit meselesidir elbette. Benimki sadece bir fikir.

İnanırmısınız sizin yorumunuzu bekliyorum koyduğumdan beri.
Bu böyle oldu şimdilik, maddi sıkıntılardan ötürü. Kullandığımız herşey bi yerlerden toplama vs vs. Üzerine kullandığımda dc fix kağıtlardan. metresi 3 lira olanlardan. :)
Antika kısmına gelince, daha öncede belirttiğim gibi onu bi süreliğine erteledim. Biraz toparlandıktan sonra ilk iş onu yapacağım. Yorum için teşekkür ederim.
 
Amfiyi ilk aldığım hali ;

BehringerAC108Big.jpg


En Son Hali

IMG00130-20120902-2211.jpg
 
Yazik olmus guzelim Behringer'e :) Ilk mesajda ciddi vintage radio gorunumlu amplifier beklerken, son mesajda herhangi bir esnafin " abi ben bu isi yaparim sen bana getir hallederiz " mantigina kurban gittigini gormus olduk:) Gecmis olsun.
 
bence bu arayışla ileri de çok daha özgün çalışmalara imza atacağına inanıyorum :) şimdilik 2. sınıf kot mağazalarının önünde duran ve önünden geçerken kafa zken hoparlör oto teybi kombinasyonuna benzemiş. :D
 
Agalar, Behringer ile yaratıcılık buraya kadar demek. Olsun, merak ve kurcalamak iyidir. Önceden amfinin resimlerini çekip photoshop eşliğinde çalışmak ta teorideki fikrin pratiğe döküldüğünde nasıl bir sonuç vereceğine dair iyi ipucu verir. Eline yerli de olsa, hani şöyle vintage'inden all tube bir amfi geçip te yaratıcı ve kurcalayıcı yönün iyice tahrik olduğunda ne yapacağını da görmek isterim :)
 
hackeiommi Siz destek veren heves kırmayan yorumlarınızı eksik etmeyin burdan.Gömüp geçmeyi seven çok da heveslendiren az .

Aegnor Luinwe ayakkabı kutusu benim çok hoşuma gitti doğrusu. Bende Smokey Amp yapıp mini pringles kutusunun içine koymuştum da sonra devre bozuldu galiba çalışmıyor.
Çalışmalara devam :)
 
hackeiommi Siz destek veren heves kırmayan yorumlarınızı eksik etmeyin burdan.Gömüp geçmeyi seven çok da heveslendiren az .

Aegnor Luinwe ayakkabı kutusu benim çok hoşuma gitti doğrusu. Bende Smokey Amp yapıp mini pringles kutusunun içine koymuştum da sonra devre bozuldu galiba çalışmıyor.
Çalışmalara devam :)

MastaKiLLaR, teşekkürler. Eskiden az biraz kızan büyükler olsa da, çocukken kurcalamayı, karıştırmayı, söküp takmayı severdik. Bugün, düzen nasıl bir hal aldıysa insanların hobi sahibi olmak aklına gelmiyor veya getirilmiyor. Oysa bir zamanlar pedagoglar özellikle tavsiye ederlerdi. Bakıyorum, hayat yeteri kadar sıkıcı, eğitim sistemi yeteri kadar törpüleyici, insanlar yeteri kadar sınırlandırılmış ve mutsuz. İlk ikisi için kişisel olarak yapabileceğim bir şeyler pek yok. En azından sınırları zorlayanların önünü kesmemek lazım bence. Ha, desteklemeyeceğim türden şeyler de mutlaka çıkar forumdan. Ama onlar da kendiliğinden unutulup gidecek türden şeyler nasılsa.
Kısacası, birşeyler yapan, söken, takan, imal eden, bunlar hakkında fikir edinme peşinde olan ve bunları paylaşmak isteyen de buyuracak gelecek. Beğenen az olur, çok olur, o başka. Ama, forumlar bunlar için de var sonuçta :)
 
Hakan abi olmasa bittik.
Elbette eleştiri beklediğim için buraya konu açtım. Ancak " abi ben bu isi yaparim sen bana getir hallederiz " mantigina kurban gittigini gormus olduk ve şimdilik 2. sınıf kot mağazalarının önünde duran ve önünden geçerken kafa zken hoparlör oto teybi kombinasyonuna benzemiş. " kısımlarınada bozulmadım değil.
Daha üst yorumlarda gayet güzel şekilde eksiklerim anlatılmıştı.
150 liralık bir amfiye kuruş para harcamadan bu hale getirdik. ve evimde dekor olarakda hoş görünüyor.
hackeiommi çok teşekkür ederim, her zaman yorumlarını beklemişimdir.
MastaKiLLaR teşekkür ederim.
halilpazarlama , progressiva sizlerede daha içten teşekkür ederim. Güzel Yorumlarınız için. Böyle yorumlar beni çok daha cesaretlendiriyor. En azından bir oto teybi amfi olarak kullanılabiliyomuş. "Kafa z*ksede"...
 
Icimizden geleni de soylememiz lazim ama :) Yoksa biz de az yerden yere vurulmadik. Ben de kendi Midi Controller'larimi tasarliyorum icindeki tum signal routing'ine kadar. Ama dis tasarim konusunda basarili oldugumu soyleyemem. Atari Joystick knob'lari falan kullaniyorum rengarenk :) Daha istedigim ozgunluge kavusamadim tabii. Denemeye devam hep beraber :p
 
Forumda görüyorum 15-20 yaş arası arkadaşları. "2000 lira bütçem var hangi amfiyi almalıyım" gibi başlık açanlar öyle çok ki. Asla öyle bir insan olmadım, olmakda istemem. Müzisyenin biraz fukaralığı görmesi gerek. ELindekilerle ne yapabiliyor zorlaması gerek. Gayet 1 sene aç kalıp, 2000 liralık bir kafa+kabin alabilirdim. Ama bana bunun tadını asla vermeyecekti o.
Demek istediğim şu ki, gecenin 1'inde başlayıp sabah kadar iştahla, hevesle şu amfiyi yapıp, değerli yorumlarınızı almak için şuraya koyduktan sonra "kafa z*ken oto teybi hoparlörü" vs. gibi bir yorum almak çok acı. Yoksayıyorum.
Yorumlarına önem verdiğim insanlar var, sırf onlar yorum yapsın diye koyuyorum. Elleriniz dert görmesin.
 
O zaman gun gelince eksisozluge dussen intihar edersin elestirilere o kadar takilma derim. Illa herkesin yaptiklarini ovmesi gerekmiyor pespembe bir dunyada yasamiyoruz. Bir ise emek verdin diye guzel olacak diye bir kaide de yok. Denemeye devam dedigim gibi.
 
Yahu ben olumsuz eleştiriye daha çok açığım. Teşekkür ederim yapanlar içinde. Ama edep ve ahlak çerçevesi içinde istiyorum bunu. Yani alınmayın üzerinizede abicim "kafa z*ken" nedir allahaşkına. Takıldığım nokta burası.
 
Kapalı kabin yapmışsınız herhalde..

Olmazsa bir de açık kabin yaparsınız.. Hem tasarımı daha kolay, hem de küçüklüğü (dolayısıyla malzeme maliyeti daha düşük, kapladığı yer daha az ve daha hafif) açısından bence daha avantajlı..

Kendi 1x12" kabinimi 400x400x220 ölçülerinde yapmıştım, maliyeti de 40-50 lira gibi olmuştu. Ben de çok kafa patlatmamış ve çok da özen göstermemiştim.. Yine de fikir versin diye bir ara bir kaç foto eklerim ya da yollarım..
 
Kapalı kabin yapmışsınız herhalde..​
Olmazsa bir de açık kabin yaparsınız.. Hem tasarımı daha kolay, hem de küçüklüğü (dolayısıyla malzeme maliyeti daha düşük, kapladığı yer daha az ve daha hafif) açısından bence daha avantajlı..​
Kendi 1x12" kabinimi 400x400x220 ölçülerinde yapmıştım, maliyeti de 40-50 lira gibi olmuştu. Ben de çok kafa patlatmamış ve çok da özen göstermemiştim.. Yine de fikir versin diye bir ara bir kaç foto eklerim ya da yollarım..​

Evet kapalı yaptım hocam. Akustiği daha bi dolgun geldi bana. Önce ki kabini ufak tefek, arkası açıktı. Ama bunda ses daha dolgun çıkıyor. Açık yapmamın ne gibi bir avantajı olur bana ses açısından? Odadan kımıldatmıyorum hiçbi yere.

Edit.
Ha birde malzeme açısından bana hiç malıyeti olmuyor çünkü eski, hurda dolapların malzemelerinden yapıyoruz.
 
Açık (ya da yarı açık) yaparsan baslarını biraz kaybedersin mutlaka.. Muhtemelen tizler de biraz artacaktır.. Bana açık kabinden çıkan ses biraz daha canlı ve dinamik geliyor, zevk meselesi tabii.. Son derece subjektif..

Çok masraflı bir iş değil neticede. Küçük bir açık kabin de yapabilirsin..
 
Geri
Üst