Abidik - Gubidik Görünümlü Bir Amfi Yapayım Diyorum, Bi Fikri Olan Dalsın Içeri

@Aegnor Luinwe ,
@halilpazarlama'nın yorumundaki "kafa zken" bölümüne veya @progressiva nın biraz olumsuz gibi görünen yorumlarına bu kadar takılma bence. halilpazarlama ile az çok sözümüz sohbetimiz var. O "kafa zken" vb. söz kalıplarını karşısındakini batırmak veya kırmak için değil, düşüncesini esprili bir şekilde dile getirmek için kullanır. Olumsuz eleştirileri de sövgüden bayağı bir uzaktır genelde. Bir de "ileride çok daha özgün çalışmalara imza atacağına inanıyorum" sözünü kullanmamış olsa, art niyeti olduğunu düşünür, serzenişine hak veririm. Hatta özelden de dürterim de icab ederse "aga, yapma etme" diye. Progressiva da beğenmeme hakkını uslupluca kullanmış bence. (Hani kafa kabin, antika görünüm deyince reflekstir, insan mutlaka ilginç renkler hatta, deri kaplama bekliyor kafa ve kabinin üstünde. Biraz da bunun hayal kırıklığını dile getirmek istedi sanırım) Yoksa eleştiri kültürünün yerlerde sürünmesi adına, bir ara ne trollerle doluydu burası!! "Abooo!! Liseden mi koptun geldin lo koçero?" diyesi geliyordu insanın!! Hani Facebook halt yemiş yanında!! Sanalda mahalle kavgası gibiydi düpedüz :D O da bir yere kadar ama, forumdan uzaklaştığım zamanlar da oldu bu yüzden.

Neyse, bence çoğumuz gıdım gıdım damlayan paralarımıza, maddi durumlarımıza rağmen (ki bazen hepsi değil ama bazı öğrencilerin aile, akraba desteği, devlet, belediye bursu derken ay içersinde asgari ücretliden daha fazla harçlık aldığı oluyor şaka maka) ülke şartlarında "zengin sporu" kategorisine girebilecek bir dünyanın içinde dönenip duran tımarhane delileri gibiyiz. İnan bana elimdeki amfiyi kafa kabine çevirene dek cüzdanın erimesini izlemek (hele patronum olacak imam eskisi ibn.den daha 550 kafa alacağımı alamamışken) pek keyif verici olmadı sonucunu alana dek. Oturduğum yerde de hurda dolap ve deri sıkıntısı diz boyu da :D Ama sonucuna değdi bence. Bir de tepesine taşıyıcısını monte edebilirsem değme keyfime!! :angelic:

İnan bana, yokluğu gören, varın kıymetini daha iyi biliyor. (İnsan evladıysa tabii ki. Bir de sonradan görme kategorisi vardır ki, brrrrr!!!! Kimse düşmesin o kategoriye.) Bu forumda bu tip insan da bayağı var. İnanıyorum ki sen de çabanla, bir şeyleri yoktan var kılmanla bir gün forumun guruları, kalenderleri arasında yerini alacaksın.

Saygılar, sevgiler
Hakan
:)
 
Eger Mic kayit olaylarina girmeyi dusunursen enstrumanin olabilecek en genis frekans spektrumunda kaydinin alinmasi makbuldur. Bu nedenle daha oyunun ilk etabinda altlardan odun vermek cok dogru olmayabilir.
 
Hakan abi olmasa bittik.
Elbette eleştiri beklediğim için buraya konu açtım. Ancak " abi ben bu isi yaparim sen bana getir hallederiz " mantigina kurban gittigini gormus olduk ve şimdilik 2. sınıf kot mağazalarının önünde duran ve önünden geçerken kafa zken hoparlör oto teybi kombinasyonuna benzemiş. " kısımlarınada bozulmadım değil.
Daha üst yorumlarda gayet güzel şekilde eksiklerim anlatılmıştı.
150 liralık bir amfiye kuruş para harcamadan bu hale getirdik. ve evimde dekor olarakda hoş görünüyor.
hackeiommi çok teşekkür ederim, her zaman yorumlarını beklemişimdir.
MastaKiLLaR teşekkür ederim.
halilpazarlama , progressiva sizlerede daha içten teşekkür ederim. Güzel Yorumlarınız için. Böyle yorumlar beni çok daha cesaretlendiriyor. En azından bir oto teybi amfi olarak kullanılabiliyomuş. "Kafa z*ksede"...


Dostum kırdıysam özür dilerim amacım sadece geyik yapmaktı. bir şeyler yapmak hem çok zevkli hem de yaratıcılığa faydalı. kozmetik olayına hiç takmayan biriyim aslında. dediğim gibi sadece geyik.tekrardan özür.
 
halilpazarlama estağfurullah, çok abarttıysam ben özür dilerim. her zaman sizin gibi insanların yorumlarını beklerim. özelliklede Hakan abinin. :)
Tekrar teşekkürler.
İlerleyen zamanlardada head amfi görünümlü, prosesör yapma fikrim var. Burdan tekrar paylaşırım. Tekrar teşekkürler hepinize. :)
 
Girişiminiz için tebrikler öncelikle. Ben naçizane biraz daha yolunuzu genişletici, bir iki bilgi vereyim belki uygulamak istersiniz. Forumda beni tanıyanlar bilir ki, el yapımı, evde üretilmiş şeylere bayılıyorum. Evde gitar boyar, vernik atarım vb vb. :LOL:

Yine bu tip bir istekle, Tonal Amfi üreticisi sevgili Selahattin'den aldığım amfiye kozmetik uygulamamasını, kozmetiği ile kendim bizzat uğraşıp, zevk yapmak istediğimi söyledim. Selahattinden aldığım amfi için bir head kasa yapmaya başladım ve en ucuz en kolay yolları araştırdım. Bu araştırdıklarımı paylaşayım belki az biraz bütçe ayırarak bu isteklilikle harika şeyler çıkarabilirsiniz.

İşlemler, tedarik yerleri ve ortalama ücretleri :

Evde ölçüp biçip hesapladım, 4 adet tahta parçasına ihtiyacım vardı. Koçtaşa gittim, masif büyük bir plaka aldım. Orda plakayı veriyorsunuz, direkt sizin istediğiniz ölçülerde ücretsiz kesip, size veriyorlar. Bende büyük masif plakayı koçtaştaki marangoz reyonunda kestirttim ve 4 adet muntazaman istediğim ölçüde tahtam oldu. Menteşe ve tutkal da aldım. Ardından kumasci.comdan suni deri sipariş ettim. :) (şu tarz bi kumaş aldım : http://www.kumasci.com/urun/rustik-bordo-deri/293)

Birde deri yapıştırmak için tutkal aldım. Ardından amfinin önü için reklamcıda pleksiglas ve faceplate kestirdim. (bunlarıda pc de hesaplayıp yaptım.) Tüm işimi bitirdiğimde aşağıdaki gibi bir kafa elde etmiş oldum. Head in köşebentlerini de, muhtemelen çantacılarda felan bulabilirsiniz. Bir tek onu yurtdışından getirtmiştim.

Şimdi ücretlere gelecek olursam :

Koçtaş ahşap toplamı : 27-TL
Suni deri : 30-TL (2 mt almıştım fazla bile geldi)
Pleksiglas ve faceplate : 40-TL
Tutkal ıvır zıvır : 10-TL
Toplam Maliyet : 107-TL

Resimde görüleceği üzeri benim amfi oldukça büyük. Oysa sizin amfi için muhtemelen toplam 50-60-TL gibi bir masrafa aşağıdaki gibi bir sonuç alabilirsiniz. Pleksiglası benimki gibi çok işçilik tutmadan yaptırtabilirsiniz, zaten pleksiglas çok çok daha küçük ebatlarda olacağı için, tanıdık reklamcı felan da varsa çok çok ucuza yaptırabilirsiniz. Veya hiç pleksiglass kullanmadan marshall vari ön tarafa da tahta koyup üstünü deri kaplayabilirsiniz.

Yaptığım kafanın resimlerine gelecek olursak, biraz uçuk kaçık bi dizaynı oldu biliyorum ama ben sonuçtan çok, uğraşmasını seviyorum. :) Umarım size yararı olmuştur bilgilerin. Tekrar tebrikler çabanız ve istekliliğiniz için. (y)

2k2v9.jpg

2k2tq.jpg
 
MastaKiLLaR, hackeiommi çok teşekkür ederim. :)Bu arada fotoğraflar, feci derecede koyu renk çıkmıştı, aslında ön pleksiglas daha açık renkte aynalı gold renginde. Resimlerde çok çiğ sarı gibi çıkmış.
 
Hocam bu "evlada toruna miras kalması" yaş ile beraber gelen birşey midir :D Sizden birkaç kere daha duydum da ..

Belki de, kimbilir? :)
Konuyu bu başlık için spesifik tutarsak, bu tür şeylerin gelecek kuşaklara aktarılmasıne verdiğim önem pek te yaşla alakalı değil aslında. Bu ülkede, 70'lerin yokluklarında kendi çabalarıyla Sonakord, Sound, Dinakord gibi lambalı amfiler üretmeyi başarıp ta hakettiği desteği, teşviği görmeyen bu ülkenin insanı rahmetlilerin emeklerini canlı tutmak adına yapılan bir şey olmadığını görmek beni üzüyor. Hoş, ne yapılabilir ki?

Devletten bir böyyük çıkıp ta "Bu tür insanlar aslında, gelişmiş ülkelerde her zaman devletten teşvik, destek alırlar, işlerini büyütürler, ekonomiye mühim de katkı sağlarlar. Emmaaa, bizim pülitiganın dalavereleri ile uğraşmaktan üretime ve egonomiye katkıda bulunacak bu insanları görecek halimiz yoktu kii. Güzel yaşlamış ve güzel ölmüşlerdir herhalde" mi diyecek?

Şimdilerde Selahattin Abi (tonguch, Tonal Amfileri), Alper Gadiş (Cloudy Tone Fire Amfileri), Emre Balkan (Alen Geere), Mustafa Bey (MS Pozitron), Attila Bey (ADD+) gibi insanlar var ilk aklıma gelen. Daha da etrafta boy göstermeyen bir kaç kişi tanıyorum. Ama durumları 70'lerde o amfileri üreten kişilerden farklı mı? Hepsi üretim ve pazarlama mücadelelerinde tek başına.

Biraz duygusal ve abartılı bir bakış açısı, hatta konuyla da alakasız bir iç dökme oldu belki ama, bu amfinin elektronik kısmı da, kasası da yerli olduğu için torunlara aktarılmalı bence. Hatta saydığım tüm markaların üretimleri birer numune gibi gelecek kuşaklara aktarılsın ki, belki birinin aklına iyi birşeyler yapmak gelir ve yapar. Kimbilir?

Not: Öyle kuru milliyetçilik yaptığım sanılmasın. Yazdığım üzere, o eski kuşak amfilerin yapımcılarının hepsi de hakettikleri yerlere gelemeden bu dünyadan ayrıldılar. Tepkim ve üzüntüm buna. Yoksa bana da babamdan Laney, Marshall veya Fender miras kalaydı itiraz etmezdim. Ama, keşke bu ülkenin üreten insanının da güzel yerlere geldiklerini, bu markalarla iyi kötü rekabet ettiklerini, bu dünyadan ayrılmadan önce şirketlerini evlatlarına devrettiklerini de göreydim.

Saygılar sevgiler
Hakan
 
:D Bu amfinin içi (şase hali) şu anda Selahatinde (Tonguch). Bazı modlar istemiştim onları ekliyor amfiye. Amfi elime geçince ses örneği koyarım. :)
 
Ben de yaptığım kabinin fotolarını ekleyeyim. İşçiliğim kötü tabii ama belki işe yarayabilecek bir kaç fikir verir..

- Kaplama malzemesi 10 liralık halı Koçtaş'tan..
- Sap eski bir çanta askısından. 2-3 kat yapıştırdım ve gövdeye vidaladım
- "Grill Cloth" 3-4 kat siyah 3M sineklik ve "grill" İkea'dan alınma kesilip boyanmış bir dolap sepeti. Hoparlör ve hoparlör vidalarına erişim için cırt cırtlı.
- Kauçuk ayaklar nalburdan..
- Kabin malzemesi sunta, marangozda artıklardan kestirmiştim. (Suntanın çok iyi bir malzeme olmadığı söyleniyor. Kabinler dağılabiliyormuş. MDF daha uygun olmalı )
- Kabinin iç arka kısmını da ses izolasyon malzemesi ile kaplamıştım. Bu da Bauhaus'tandı

Image2.jpg
Image1.jpg
Image3.jpg
 
Geri
Üst