Solo çalımı için hangi pena

jazz III yada Dunlop tortex sarı.ben ikinisi değişmeli olarak tecih ederim.ayrıca akustikte 0.50 tecihimdir.nahiren tortex sarıyı ondada kullanırdım.tabii sattım akustiğimi artık böyle bi pene seçim şansım yok. :D kib. hepinize kolay gelsin.müzikle kalın.:D
 
şu ana kadar atılan tüm mesajlardan anlaşılıyor ki herkes rahat ettiği penayı kullanıyor.o zaman hep beraber susmayı teklif ediyorum :)

gitar çalmaya heves eden bir vatandaşımız sadece penayla ilgili olan bu konu başlığını okuduktan sonra bile gitardan soğuyabilir yani "ulan ne alengirli işmiş" tarzından cümleler sarfederek :D

milletin gözünü korkutmaya gerek yok..pena işte..hangisiyle nasıl çalarken rahat ediyosan öyle pena kullan.
 
XENTRIX demiş ki:
elin kas yapısını bozuyo falan diyolar.

Kısmen katılabilirim. Gerçi ne kadar bağlantı var bilmiyorum ama uzun süre jazz 3 kullandım (yaklaşık 4 sene kadar) İşaret parmağım ve başparmağım arasında ilgnç bir kas oluştu. Yumruğumu sıkınca elimde bir öbek oluşuyor. Belki de yılların getirdiği birşeydir bilemiyorum.
 
jazz 3 bana biraz kalın ve küçük geliyor bide dunlop .46mm var bende ama yazılanlara göre galiba en iyi 1mm penalar galiba bi tane alsam iyi olacak :LOL:
 
Kalınlığı değil şekli de önemli (tamam geyiğe sarmayın)

Küçük penalar kalın olabilir. Ama Büyüdükçe sorun çıkıyor.

Ibanez'in metal görünümlü penaları , Paul Gilbert penası , Esp nin tutulan kısmı delikli penaları benim en çok sevdiğim penalar.

Uçları biraz daha sivri oluyor bunların (çok ta sivri değil ama)

Birde stylus pick diye birşey var.Ben bundan getirtmiştim bir torba dolusu. Açıkçası kullanmak için hiç kullanışlı değil. ritm çalmak ölüm , tel atlamak falan aynı şekilde.
Tek telde alternate picking çalışmak için yapılmış.

Ama bu penanın iyi özelliği şu ; pena nın ucu yassı değil koni şeklinde.
ve 1-2mm ucu var. Penayı devamlı belli bir mesafe ve şekilde tutmaya zorluyor sizi. Pena tekniğini geliştiriyor yani. Hemen arkasından normal penaya geçince o şekilde çalıyorsunuz.
 
bulabildiğim zaman jazz1-2, bulamazsam kırmızı Jazz3 veya çalacağım stile göre 1mm stubby jazz kullanıyorum. stubby jazz 1mm eldeki hissiyat açısından jazz3'e yakın, ama çok daha yumuşak hisli, düşük attack'lı ve rahat bir pena.

ellerim küçük ve terliyor ne yazık ki, stubby'ler ve siyah jazz'lar bir şekilde elden fırlayıp kaçıverme eğilimi gösteriyorlar. Normal büyüklükte penalar da zaten rahatsız ediyor.
 
ufak penalarda çalmayı hiç sevmedim. bana rahat gelmedi.
biraz ufak pena ile çaldiktan sonra büyük penaya geçince bir ferahlık geliyor çalarken. solo ve ritim farketmez.
 
stubby 3 mm kullanıyorum ben soloda çok iyi fakat aşırı pena sesi geliyo çalarken.AKtif manyetiğin kötü yanlarından biri de bu.pena sesi daha fazla geliyo.hakimiyet ve tuşe daha zor oluyo..benim tavsiyem 1.5-2 mm orta sert penalar.hem solo hem de ritim için gerekli bu..
 
Geri
Üst