Solo çalımı için hangi pena

arkadaşlar başlıkta daha önce söylendi mi bilmiyorum ama dunlop un 205 nolu siyah küçük sert penası var onunla çok rahat ediyorum çalarken tellerin içinde kayıp gidiyo gerçekten çok hızlı çalınabiliyo denemenizi tavsiye ederim
 
dün gidip Siyah jazz III lerden aldım.Gayet rahat bir pena,ama eli büyük olanların elinde kaybolabilir.Benim elime tam uydu 2 tane aldım.Siyahı daha iyi kavranıyor ayrıca...

jim dunlop tortex sharp 1.14 ve 0.88 de yeni aldığım penalardan.

Bunun yanında bir senedir çok severek kullandığım turuncu fender delrin(0.6),hem solo hemde ritmlerde rahat ama sololarda biraz daha kalın kullanmak daha iyi oluyor.

İbanez Basic color(1.0) da kullanıyorum.Biraz büyük bir penaydı fakat kenarlarını tıraşlayıp small tortex boyutuna getirdiğimde çok çok rahat solo atmaya başladım.
 
jazzIIIlere alışamadım bir türlü... zaten parmaklarım arada tellere temas ediyor bi de o minik penalar kayboluyor parmakların arasında. aslında o kadar büyük değildir parmaklarım ama :D

fender ve dunlop'un 0.73'lüklerini bi de bazen markasının bilmediğim bi 1.20lik ve 2.0lik penam var...
 
arkadşlar, başlığı baştan okumadım...
fakat alt tarafı 1 pena için de 7 sayfa döktürmüşsünüz...biraz abartmıyor musunuz :LOL: ;)
elimize en rahat hangisi uyuyorsa onu kullanıyoruz işte, olay bu kadar :mrgreen:
 
Tamam jazz 3 güzelde solo calımı için, rifflerde kullanılmak için hiç uygun değil,tırnagın tele değiyor yani ..Eric Johnson da jazz3 le takılıyor o cok fena takılıyor tabi orası ayrı.. :)
 
Onuda aldım, bana göre hiç rahat çalınacak penalar değil.. Orta boy bir pena,ne büyük ne küçük, en ideali bence.Ben Dunlop'un 1.14 mm lik ve Allice marka 1.5 mm lik pena kullanıyorum, tam istediğim gibiler.Hatta Herkese bulabilirseniz gerçi bulursunuz da Allice 1.5 mm penayı tavsiye ederim. Orta boy böyle tam parmak arasına oturuyor.Solo ve riff için iyi.
 
rock-the-boy demiş ki:
arkadşlar, başlığı baştan okumadım...
fakat alt tarafı 1 pena için de 7 sayfa döktürmüşsünüz...biraz abartmıyor musunuz :LOL: ;)
elimize en rahat hangisi uyuyorsa onu kullanıyoruz işte, olay bu kadar :mrgreen:

boşver takma güzel oluyor forumda böyle muhabbetler :D

bu arada jazz 3 iyide çok ufak ya harmonik falan mı deniyordu bi teknik vardı onu yaparken işe yarıyor en çok :LOL:
 
Artificial harmonic...

Ben sololarda siyah jazz 3 XL kullanıyorum. Küçük olanlar parmaklarımın arasında dönüp duruyor rahat edemiyorum. Bunlar boyutuyla, sivri ucuyla, sertliğiyle mükemmel. Ritimlerde ise Fender'in üzerinde palmiye resmi olan penalarından medium olanı kullanıyorum. (Evet, şarkı içersinde ritim ve solo bölümlerinde pena değiştiriyorum :) )
 
manyetik porecesi nasıl yapıyorsun o işi ? ya james hetfield da da görmüştüm böyle bir hareket bazı yerleri penyala bazı yerleri parmak arpejiyle yapıyordı ama bunu yaparken penayı nereye koyuyor ki ?
 
bence kesinlikle cok önemli bir konu
benim fikrim kalın tabiki :)

ama yanlış duşunuyo olabilirim .. hocalarım ve bildigim kadarıyla butun buyukler kalın pena kullanıyor .. :)
 
Geri
Üst