Okullara Cinsel Eğitim Dersi

İlköğretim 2. kademede (6-7-8) Cinsel Eğitim Dersi konmalı mıdır?


  • Toplam oy veren
    1,093
Selam,

Evet batılı neden cinsel dersine...gereksinim duyuyor...
madem problem yoksa...o onla...bu bunlaysa...
yatıp kalkıyorsa...
daha öncede söylendi bu ders bioloji veya adet kanaması dersi olmadığını...
adamlar yozlaşmış, bilinçsiz...birde..
kalkıp anadolu insanının değerlerini sorguluyorsunuz...
Cinsel ilişkiyi bu kadar masum gösterilemez...
kızların bazı konularda baskı görmesi normal...
sexi kiyafetleriyle ...erkekleri ayartan bu hanımefendiler..
ilişkinin amacını belirler...saptırır...
avrupa da o milli olma hikayeleri çok daha fazla duyarsınız...ahlaksızlığın abidesidirler...

Hoşçakalın
 
actarus demiş ki:
madem problem yoksa...o onla...bu bunlaysa...
yatıp kalkıyorsa...
konuya bu kadar sığ bakabilmeyi başardığın için tebrik ediyorum seni.sanki türk gençleri evlenene dek kimseyle yatıp kakmıyor.

actarus demiş ki:
adamlar yozlaşmış, bilinçsiz...birde..
kalkıp anadolu insanının değerlerini sorguluyorsunuz...
her şeyi sorgulamaya hakkım var.beyin benim değil mi?

onlar yozlaşmış bunlar yozlaşmış demekle olmaz böyle işler.o yozlaşmış dediğin avrupalılar şu anda senden kat be kat daha yüksek yaşam standartlarına sahip,çünkü senin ve benim atalarım namustur şudur budur derken gerisinde kalmışlar tüm dünyanın.

bu kafayla gidilirse daha çok örselerler bizi.

Head2KoRn demiş ki:
Bak İşte Buna Katılırım. :)
Günümüzde Pek Namus , Ahlak Kaldığını Göremiyorum.
Hatta Yine Bu Forumda '' Evlendiğinizde Karınızın Bekaretinin Olması Önemlimidir '' Diye Bir Anket Olcaktı. ( Adı Buna Benzer Birşeydi )
Ve Büyük Bir Çoğunluk Hayır Önemli Değildir Demişti..
Bu Zihniyete Ben Acırım.
Tabi Dediğim 2. Evliliğini Yapan Bayanlar İçin Geçerli Değil.Sadece Kendi Benliğimizi Kaybediyoruz.Ha İsteyen İstediği Kişiyle Evlensin Orası Ayrı , Saygı Duyarım.
o büyük çoğunluk iş ciddiye binince öyle düşünmeyecek hiç merak etme sen :)

şöyle bir düşüncem var benim:bunu genelgeçer bir kural olarak değil kendi düşüncem olarak söylüyorum.

ben bakir bir erkek değilim;bu yüzden evleneceğim kişiden bakire olmasını beklemeye hakkım olduğunu düşünmüyorum(fakat hiç bir zaman onunla bununla yatan biri olmadım).tek mesele şu benim için : geçmişte olan geçmişte kalmalı.kızlardaki "ilkler özeldir.ilk yattığım kişiyi unutamıyorum" gibisinden düşünceler beni tiksindirir.sevdiğim kız hakkında kötü konuşulması durumunda : kan çıkar :evil: buna karşılık önceden ilişkide bulunduğum kimse hakkında hiç bir şekilde konuşmam ben de.

bunun yanında ben kimsenin namus bekçisi değilim;hiç kimsenin yaptığı hiç bir şeye de karışma hakkım yoktur.toplum olarak ahlakımızı çoktan kaybettik.ama düşündüğünüz şekilde değil

biz dürüstlüğümüzü kaybettik.şu ana dek konuştuğum hiç bir erkek daha önce hiç cinsel ilişkiye girmemiş kişiler değil.kendilerine sorduğumda"karım bakire olacak tabiki,başkasının kullanıp attığı kızla ben evlenmem" diyor bunları çoğu.böyle bir durumdayken insan ileride karısı olacak kişiden bakire olmasını nasıl bekleyebilir?hatta böyle düşünen bir zihin kadını insan olarak değil,kendisi için tanrı tarafından ambalajlanmış bir mal olarak görür.yani ambalajı açılmış mallar satın alınmaz mantığı vardır bu kişilerde.sizce de bu cehaletin göstergesi değil midir?böyle düşünen insan kendine karşı dürüst değildir her şeyden önce.

şöyle düşünelim.bir kız birini çok sevmiştir,hatadır değildir orası tartışılır ama birlikte olmuşlardır.bu olay daha sonra başka birini gerçekten sevemeyeceği anlamına mı gelir?ya da daha sonra bu kızın önüne gelenle yatacağını mı gösterir?

ahlak konusunda kızlarla erkeklerin eşit olması gerektiğini düşünüyorum.toplumumuzdaki "erkeğin elinin kiridir" mantığından ise nefret ediyorum.

kendimce bekaret konusunda şöyle bir anlayışım var : eğer kız olsaydım benim için kan dökmeyecek bir erkekle yatarak kan dökmezdim.aynı şekilde uğruna kan dökmeyeceğim hiç bir kızın da yatakta kanını dökemem (isterseniz batıl inanç,ister kana kan ilkesi diyin, kan benim için kutsaldır).

söyleyeceklerim bu kadar.sadece duruma açıklık getirmesi,ve bundan öne söylemiş olduklarımın ve bundan sonra söyleyeceklerimin daha iyi anlaşılabilmesi için belirtme gereği duydum.
 
sorgula...ancak
küçümseme ve çok kabahat bulma...haksızlık...
batılıdan alıcağım hiçbir insanlık ...
ahlaki değeri yok...
bizim gibi güzel bir dinleri yok...
amerikalırın dini paradır...
onlarınki çal çırp, işgal et, sömür..öldür...
sonra yaşam standardı derler...
 
çaldırtma, çırptırtma, işgal ettirtme, sömürdürtme...işin dinle ne alakası var onu anlıyamıyorum bu arada...sevgili actarus, bilmem gittin mi avrupaya ama bir kere git derim...ha ben sana da hak veriyorum yanlış anlama ama avrupa yada amerika yada biz...ahlak her yerde aynıdır ahlaksızlık her yerde ahlaksızlıktır...
 
kosovian; hakça, mantıklı ve doğru olduğu halde herkesin kabul edemeyeceği şeylere parmak basmışsın ama bu erkek ile kadının cinsellik anlamda eşit olmaması, erkek yaptığı zaman kral, kadın yaptığı zaman namussuz damgası yeme durumunun zihinlerde yıkılması bizim toplumumuzda imkansız kere imkansız çünkü maalesef insanlar bunu kabul etmek istemiyorlar, işlerine alıştıkları gibi geliyo, bayanların namusu var da erkeklerin yok mu elbette ki var ama bunu irdelemeye kimse cesaret edemiyo, bir nevi "böyle gelmiş böyle gider" zihniyeti...
 
şu bir gerçek...
para karşılığı vücudunu satan kadınlar var...
bunun tam tersi bir durum söz konusu değil...
kadın erkek eşitsizliği her yerde var...
şimdi...
fahişe, sürtük...diye aşağalayan sadece bizmiyiz...
biz kadın erkek ilişkilerimizde batılıdan daha ciddiyiz...
ciddiyiz derken sorumluyuz...bilinçliyiz...
olması gerekende bu...
 
marzaleka demiş ki:
mer_ve demiş ki:
ahlak toplumsal değil bireyseldir.avrupa ülkeleri de "ahlaksız" filan değiller.çünkü ülkece ahlaksızlık diye birşey olmaz.toplumun ahlakı diye birşey yoktur.şu forumda bile öyle yobazca yorumlar yapılmış ki cinsellik dersi gösterilse ne olur düşünmek bile istemiyorum.ayrıca "zina" ne demek allahaşkına?şeriat hükmünde geçen bir kelimedir bu.benim lügatımda böyle bir kelime yok.biz insanlar cinsel ilişki diyoruz ona.

paragraf baştan sona kadar ofsayt,bütün cümleler saçmalık abidesi.

ulan şimdi insanı yok yere sinirlendireceksin.saçmaymış.niye saçma bir de onu söyle bakalım.ofsaytmış.yapılan yorumu tanımlayacağına o çok değerli fikirlerini söyle bakalım da yorum niye saçmaymış öğrenelim.
 
actarus demiş ki:
Selam,

Evet batılı neden cinsel dersine...gereksinim duyuyor...
madem problem yoksa...o onla...bu bunlaysa...
yatıp kalkıyorsa...
daha öncede söylendi bu ders bioloji veya adet kanaması dersi olmadığını...
adamlar yozlaşmış, bilinçsiz...birde..
kalkıp anadolu insanının değerlerini sorguluyorsunuz...
Cinsel ilişkiyi bu kadar masum gösterilemez...
kızların bazı konularda baskı görmesi normal...
sexi kiyafetleriyle ...erkekleri ayartan bu hanımefendiler..
ilişkinin amacını belirler...saptırır...
avrupa da o milli olma hikayeleri çok daha fazla duyarsınız...ahlaksızlığın abidesidirler...

Hoşçakalın

kaç saatte yazdın bu yorumu.klavyede o kadar tuşa bastın çıka çıka bu mu çıktı.evet anadolu insanını sorgulamayalım onlar ne yapsa ne dese doğrudur çünkü onlar anadolu insanı!ömrümde böyle mantık doğrusu kuramadım da ona yanıyorum.değer=gelenek değildir arada sözlük karıştır.anadolu insanının örneğin misafir ve aileye saygısı bir değer olabilir ama tutup da vay erkekle konuştu diye kız çocuğunu cezalandırması değer değil zihniyet meselesidir.evet erkekler cinsel duyguları olmayan yaratıklardır seksi kıyafetleriyle dolaşan "bu hanımefendiler" cinsellik denen şeyi icat etti.onlar toplumu saptırıcı yaratıklardır,namuslu kadınlar üzerlerinde tehlikeli madde denen bir pankartla dolaşmalı "kadın" olduklarının farkında olmamaları ve kendileriyle birlikte erkeğe namus kumkumalığı yapmalı ve o erkeği "kadın" olduğunun farkında olan hemcinslerine yönlendirmelidir.ya git rica ederim git 2-3 sayfa kitap oku biraz beyin jimnastiği yap.biraz öğüt verdim galiba ama kim olursa olsun biri konuşurken hitap ettiği insanlar tarafından "nerden çıktı lan bu" şeklinde tepki görmesini istemem.
 
tabiki eylemleri doğrudur...
hep Türkler kabahatli..barbar...aşağılık...
kendimizi böyle görmemiz sağlandı...
sende fazla okumayı bırak...koyun gibi güdülürsün...
biraz çevreni yaşa...bak...onu yorumla...
kitap okuyarak yabancı ülkede tatil yapmış sayılmazsın...
 
şunuda ekliğim bir önceki yazımdan alıntı..

"biz kadın erkek ilişkilerimizde batılıdan daha ciddiyiz...
ciddiyiz derken sorumluyuz...bilinçliyiz... "
bu değer o gıpta ederek baktığın yerlerde yok...
 
Güdülmüş Güdüleceği Kadar.
Geçmişimi Unutucağıma , Geleceğimi Hiç Yaşamam.
Bu Ülkenin Gelenekleri Görenekleri Var.Bizi Biz Yapan Budur.
mer_ve Sen 2-3 Kitap Bitir.Türk Tarihini Biraz Çalış.
Namusunu ya da Namussuzluğunu Kendine Sakla.
Senin Zihniyetinde Giderse Bu Ülke Türkiyeden Nice Nikki Benzler , Paul Swede'ler , Sara Jay'ler , Myah Monroe'ler Çıkar. ( Bkz : google :D )
Ne Namus Uğruna Cinayet İşlensin Ne de Millet Sizin Özendiğiniz Milletlerin Bir Kısmı Gibi Sokakta Ahlaksızlığın Kitabını Yazsın.Herkesin Namusu Kendine.Sonucuda Kendine. ;)
 
ortada güdülenler var da kim olduğu tartışılır.evet insan kitap okuyunca koyun gibi güdülür cidden ne kadar çok farklı insan ve görüş var.head2korn sana sadece terbiyesizliğin lüzumu yok diyorum namus ya da namssuzluğunu kendine sakla cümlen için.türkiyenin geçmişi geleneklerden bahsediyorsun diye sana mı kaldı benim geçmişi unuttuğuma karar vermek.türk tarihi hakkında en koyu milliyetçiyi eğitecek kadar bilgim var ama bunu senin gibi kendime siper yapıp,milliyetden bahsediyim de haksızlığım anlaşılmasın zihniyetiyle yapmıyorum.sadece geçmişimle övünüp buğday tanesi kadar ilerlememektense,şimdiki zamanda ülkem için birşeyler yapmayı,en çok onun geleceğini düşünmeyi böylece hoş bir anıdan fazlası olmayı,yeri gelince geçmişimle övünmeyi tercih ederim.ikinize söyleyeceğim son şeyler bunlar.bana birşeyler katacak insanlarla tartışmayı tercih ederim.
 
bir de şunu anlamıyorum..bir insan muhafazakar olabilir.buna saygım vardır.ama bunu meziyet olarak görüp(muhafazakarlık bence meziyet değer kişilik özelliğidir),muhafazakar olmayana vay sen batı hayranısın değerlerini unuttun muhabbeti çekmek işte bu dar kafalılıktır!
 
muhazakarım...gericiyim... dar kafalıyım...
kitap okumuyorum...elimden bu kadar geliyor...
sizede çok özeniyorum...
sizin ayağınıza anca paspas olurum...
 
muhabbete bakın nerelere gelmiş,

- ilginç dimi cevat abi?
- işine bak aleksandır. evet evet işine bak sen..


merve okadarda yanlış bişeyler söylemiyor. aslında sizde kendinize göre haklısınız ama üslup yüzünden papaz oldunuz. ancak actarus kişisi yazılarını çok bilgiç kıvamında yazıyor. batıdan alacağım hiçbir insanlık dersi yok diyor ama farkedemiyormuki o gelenekler yüzünden doğuda kızlar okutulmuyor! kızlar intihar etmeye zorlanıyor! öldürülüyor, katlediliyor.!! bence batıdan kız çocuklarımızı okutma terbiyesini, ahlakını almalıyız.

yok efendim onlarınki çalıp çırpmakla oluyormuşda o yüzden yaşam standartları yüksekmiş. adamlar bir çalarken bin çalışıyorlar. eğitiyorlar, nitelikli elemanlar yetiştiriyolar. senin hırsızın bile elinden gelse çalışmadan çalacak, tembellik tavan yaptı.. o bizim güzel dinimizin güzel mensubu olan araplar allahın verdiklerini satsınlar abd ye israile ingiltereye ondan sonra hadi efendim aybaşı git paranı al. ondan sonra bi aybaşı gelirki kafanda mermiyi hissedersin. birazda insan mantıklı düşünmeli, aklını çalıştırmalı, kurnaz olmalı.

hep aynı şeyleri okuyan insan elbette koyun gibi güdülmeye mahkumdur ama hiç okumayan kadarda bilinçsiz olamaz. en güzeli herşeyi okumak ve çevrendende güncel örneklerle okuduklarını iyi yönde karakterine işleyebilmektir. bunu başardıkmı zaten problem kalmayacaktır..
 
Head2KoRn demiş ki:
Ne Yani Bu Ülkelerin Önünü Kapatan Gelenekler mi ? Bunu mu İma Ediyorsun ?
Ben Geleneklerimizde Gelişmemizi Önleyecek Birşey Göremiyorum.
gelenek ama hangi gelenek?tek bir türk geleneği yoktur.hatta anadoludaki gelenekler bölgeden bölgeye bile değişir.

ortaasya geleneklerinde kadının yeri erkeğinkiyle eşit iken islamı kabul etmemizle birlikle tadın 2. hatta 3. sınıf insan oluverdi türkler için.

ortaasyadan kalan gelenekler diyosan tamam güzel ama o iğrenç arapların geleneklerini kabul etmemeliyiz :)
 
Geri
Üst