Cortun Üst seviye gitarları hakkında

Cabwaystar Çok önemli bir yere değindi. Bunların hepsi gitar yapımını yalamış yutmuş firmalar, zaten artık gitar fabrikalarında cnc devri başladı, el işçiliği minimumda. İsterseniz forumca para toplayıp sağlam bir cnc makinesi+ operatör+ tasarımcı/modellemeci ile mükemmel gitarlar yapıp üzerine 3000 dolar etiket basıp piyasaya girebiliriz. Gören de fabrikalarda atomları inanılmaz teknolojik yöntemlerle bir araya getirip gitar oluşturuyorlar sanar(ne olur bu cümleden polemik çıkartmayın). İyi gitarın kriterleri belli, abartmaya gerek yok. Kaliteli malzeme+iyi fretboard işçiliği+iyi tasarım= iyi gitar. Aynı kalitede 2 gitar olsa, her şeyi eşit olsa, a firması 1000 lira fiyat koysa, b firması 2000 lira fiyat koysa b firmasının ürettiği gitarların daha kaliteli olduğu düşünülür. Elinize alıp deneseniz, aralarında bir fark bulamasanız dahi aklınızın bir köşesinde hep b firmasının ürününü almak yatar. Sırf bu nedenle ilerde seri bir şekilde gitar üretme şansım olursa fiyatları hiç makul olmayacak.
 
Türkiye üretimi deyip aşağılamayalım lütfen. Örneğin bir japon markası olan toyota'nın, auris modeli'nin, avrupada ingiliz üretiminden, çok Türk üretimi beğeniliyor. Her zaman da kötü üretim yapmıyoruz. Belirtmek istedim... Saygılar...

aşağılama falan yok çarpıtmayalım, düzgün okuyalım ve bütünlük içinde değerlendirelim lütfen!
alıntıladığın yorumumda fason/taşeron üretimlere örnek verdim. ne yani Tofaş'ın Fiat; Otokar'ın Land Rover LİSANSIYLA üretim yapmadığını mı söyleyeceksin??
lisans altında üretim yapmak demek işin hamallığını yapıp, kaymağını "ana ülke"nin yemesi demektir (İtalya - İngiltere). bu sünepe üretimin başarısıyla övünmek de ayrı bi eziklik.. "bu yıl Fiat'ı nasıl da zengin ettik yaşasın" :meh:

bir "hatalı cımbızlama"dan dolayı konu nerelere gelmiş, okuyan-cevaplayan insanların zamanına yazık yahu.
 
Yakın bir arkadaşımda EVL K4 var bolcada çalmışlığım var, K6 yı ise denedim sadece kısa süreli çaldım. Hani illaki gitarın top noktasıdır diyeceğimiz aletler değillerse bile beklentileri göz önüne alırsak baya memnun kaldığımı söyleyebilirim.
 
http://www.muzikreyonu.com/Cort-GMP3,PR-465.html

gmp 1-2-3 diye gidiyor. şu anda 3 olanını bulabilirsin.

IMG_0996.JPG
 
Geri
Üst