Peavey 6505+ 120W amfimden çok fazla çınlama sesi geliyor(feedback sesinin aynısı). Bunu tonu bozmadan önlemenin yolları nelerdir?
Apartman trafosu dediğin nedir?
Yok sen yanlış anladın ben elektrik mühendisiyim zaten, trafonun ne olduğunu sormuyorum, o trafolar ya direk tipidir yada beton köşk şeklindedir, apartmanda olmaz yani, apartman trafosu derken nedemek istedin onu soruyorum. Şunuda ekleyeyim o manyetik alan dışarı çıkmaz.santrallerden şehirlere çok yüksek voltajdaki akımı evlerde kullanılabilecek 220 volta çeviren transformatör devresidir. İçinde büyük bobinler bulunur. Bu bobinlere elektrik geldiğinde manyetik alan oluştururlar ve bu çevrelerindeki diğer elektronik devrelerde noise'a sebep olabilirler.
Eskiye gerek yok direk tipi trafolar hala mevcut fakat sarımını göremessin yağlı tiptir o trafolar, yağ kazanı içindedir sargılar.mrtcntn ın söylediklerine ek olarak, eskiden sokaklarda da büyük direkler olur üstünde büyük metalden bir kare konurdu sarımlı marımlı bir şeydi. yaşın elverdiyse muhakkak görmüşsündür onları bahsedilen şey o![]()
oopppss pardon hocam tereciye tere satmak gibi oldu..Eskiye gerek yok direk tipi trafolar hala mevcut fakat sarımını göremessin yağlı tiptir o trafolar, yağ kazanı içindedir sargılar.