(kocaeli) Boogie Dual Rectifer Distortion (son 300tl.)

Hangi forum ben göremedim hiç. Link yollayabilirmisin gerçekten merak ettim. Korkuyorum benim yaptığım Hadron'larıda başka sitelerde bulmaktan :D Gerçi onlar gizli kapaklı ama , hemde kimseye payla
şmadım :D
 
tube stationlardan birini bizzat denemiş bulunmaktayım.hakikaten tertemiz soundlu bir pedal. lambalı ürünlerin keyfine vardıktan sonra bütün entegrasyon pedallarımdan vazgeçmiş bulunmkaktayım...benim de olsun istiyorum inşallah bakalım hayırlısı. ama tavsiye ederim.bütçenizi çıkartabiliyorsanız alın. almasanız bile deneyin zaten alacaksınız :D
 
Benim yaptığım orjinalinin aynısı , sadece pover supply katı değişik bana özelı. Ve bu gürültüsüz çalışması için .Yalnız eksikler var ;
 
ilk videoda ton gayet güzel geliyor. keşke sizin deyiminizle "drain voltajı" da eşitleyip öyle çekseydiniz. Daha kaliteli bir kayıt ile pedalın asıl tonu ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum.
 
sana nacizane bir öneri lambaları birbirine çok yakın koyma lambalar birbirlerine manyetik olarak etki eder ötme yapar şayet illa yakın olucaksa metal lamba kapağı tak :)
 
ilk videoda ton gayet güzel geliyor. keşke sizin deyiminizle "drain voltajı" da eşitleyip öyle çekseydiniz. Daha kaliteli bir kayıt ile pedalın asıl tonu ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum.
Hangisinin Drain voltajını bahsettin? Dr. Boogie'nin mi? Bu Drain voltajı sana göre ne olmalı mesela çok merak ettim neye göre hesap yapıyorsunuz kural nedir ? Referans aldığınız nokta ne mesela ? Bunu açıklayacak var ise bu işleri bitirmiş demektir.
 
sana nacizane bir öneri lambaları birbirine çok yakın koyma lambalar birbirlerine manyetik olarak etki eder ötme yapar şayet illa yakın olucaksa metal lamba kapağı tak :)
Lambalar manyetik etki olarak yakınlıkları ile alakalı değil . Hatta ister istemez mic. gibi çalışabiliiyorlar. ,Yani camına vurunca . Tabiki flamanların gürültüsünü kesmek çok önemli. Burada teknik bilgi işin içine giriyor , zaten onuda anlayan yapıyor. Benim diğer videolarda neredeyse lambalılar (Hadron'lar) boştaymış gibi gürültüsüz olarak çalışıyorlar. E abiki çok ince kuralları var bu işin .
 
ben bu forumda oldukça eskiyim arkadaşım susmak büyüklüğümden geliyor kabul etmek değil ;) gördüğüm kadarıyla kendi çabanla tıpkı bir zamanlar benimde başladığım gibi lambalı cihazlar üretmeye öğrenmeye çalışıyorsun taktir ediyorum turkiyede bu cihazları yapacak parçaları bulmak zordur bilirim.ben yıllardır uraşıyorum forum ahalesinden eskiler varsa beni bilirler. teknik bilgilerle insanları boğma yaptığın işe saygı duy ve alçak gönüllü ol.eninde sonunda mutlaka bişeyleri senden daha iyi bilenler çıkıcaktır komik duruma düşme :) saygılar ve sevgiler başarılar diliyorum sana :)
 
İşte benden daha iyi bilmek erdemlik değildir , tecrübedir. Beni teknik konuda açıklamaya mecbur bırakıyorlar. Demin siz ben anlamam dediniz şimdi ise bende yapıyorum eskidendi vs. biliyorum diyorsunuz. Burada bir çelişkiyi siz yaratmışsınız her neyse. Evet benden en iyi bilene yada kafası çalışana soruyorum hala ; Dr. Boogie gibi pedalı neye göre referans alıp Drain voltajını yapıyorsunuz ne olmalı bu voltaj? Bakalım kaç kişi çok iyi elektronik bilgisine sahip bu işlere Vakf olmuş ?
 
idaalaşmanın "kim 500milyar ister" çevirmenin anlamı yok bunu çok basit bir tavsiyede bulundum sana iyi niyetle yardım etmek amaçlı onda bile bir yığın bilgi sayıyorsun bana bırak bişeyleri kanıtlamayı etrafındaki insanlardan bilgi almaya öğrenmeye açık ol çünkü lambalı konusunda bu işte tecrübesi olanlar çok az sen onları bile terslersen bir arpa boyu yol kat edemessin biliyorum bunu yaşadım.lambalı konusu bilgi tecrübe olarak bile ölmek üzere olan bişey turkçe kaynak bulmak imkansız paylaşıcaz ve birbirimizden bişeyler öğrenicezki daha iyisini yapabilelim.
 
Biraz daha ilerlettim ve bitmek üzere.
 

Dosyalar

  • DSCF2396.JPG
    DSCF2396.JPG
    136.1 KB · Gösterim: 240
Geri
Üst