Profesor kelimesini mizahi amacli kullandim. Bu konularda fikir sahibi olmadan yapilan kayitlar hatali oluyor. Aranjeler hatali oluyor, mecburen Mix esnasinda bazi kanallar ayiklaniyor. Bu sefer aranjor problem cikariyor. Ben boyle olsun istemedim diye vs. Neyi nereye koyacagindan bir haber ne varsa doldurmus, 5 melodi ayni anda girmis, hepsi ayni anda solistlige soyunmus vs. Sonra adam mix'e proje gelsin ama benimki daha yuksek duyulsun diye gidip alakasiz seyleri gruplayip ustune limiter koymus. Bu sefer alttaki dip gurultuler ortaya cikmis. Mixman'in eline berbat bir sey gelmis. Bu konularda fikir sahibi olmayan insanlar muzik adi altinda camur uretiyorlar kisacasi.
Davul kaydi aldin, snare'in alti ustu mikrofonlu. Alt snare faza girmis. Actin Waveformlara baktin gordun, bunlari olcusune oturtup editlemen lazim.
Ya da kreatif birisin, Noisia gibi. Adamlar buz tutmus bir gol ustunde 2000 insan tepinince degisik catirdama sesleri duymuslar. Sonra gidip alanin kaydini almislar. Buz tutmus golun catirdama seslerinden Ambient Ice Pad olusturmuslar. Aranje icinde kullanmislar.Koydum abi mikrofonu ortaya ne varsa aldi vallaha degildir herhalde

Ohm-Detail-Distance iliskisi malum, ne tarz microphonelar kullandilar, neden onlari tercih ettiler vs... Torba hisirtisi, Kapi gicirtisi vs. gibi seylerden piano tonu vs. olusturabilirsin. Veya Sample Based Spectral Synthesis olaylari.. Bkz. Izotope Iris. Boyle uzar gider...