Deja-vu

İnsanlar bazen "Ben bunu daha önce yaşamıştım." derler bir olaydan sonra. Bu olaya bildiğim kadarıyla dejavu deniyor. Bu olay bana da çok oluyor. İlgimi çekmeye başladı. Henüz bir araştırma yapmadım ama bu konu hakkında bildiklerinizi öğrenmek istedim. Acaba bilimsel bir açıklaması var mı bu olayın? Bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.
 
Bilimsel bi açıklaması var. Bu konuda benden daha bilgili insanlar açıklayacaktır...

Bildiğim kadarıyla zihnimizin bize oynadığı bir oyun. İnsan beyninin gizemlerinden (veya "bug" larından)biri.
 
Kimilerine göre bazen daha önceden görmüş olduğu bir rüyadan dolayı bu duyguya kapıldığı sanılıyor. Benim başıma arada geliyor, çok düşünüyorum ve nadirende olsa "bunu rüyamda görmüştüm" diyebildiğim zamanlar oluyor. Birde Matrix filminden sonra daha da yaygınlaşmaya başladı:) Birçok insan o filmle tanıdını Deja vu olayını.
 
geçen yıl ruhsal durumum pek yerinde değildi stresten dolayı.. yani sık sık sinir krizleri geçiriyordum.. ve dikkatimi bir şey çekmişti bu zamanlar. sıkça dejavu oluyordu. devamlı geçmişi düşünüyordum o zamanlar.. yani geçmişte yaşadığım bazı olayları.. bunların etkisindeydim.
aradan 1 yıl geçti şuan kendimi son derece iyi hissediyorum. ruh sağlığımda geyet yerinde.. ve artık dejavu olmuyor.. aylardır olmuyor..
kanımca bu olay stresten kaynaklanıyor olabilir.. bu benim kişisel görüşüm..
ama siz bana kanmayın ;) konuyu araştırın... okuyun okuyun okuyun... :p
 
Bende zihnimizin bize oynadığı oyun olarak biliyorum,bana da çok sık olurr Daha önce gidilen bi yerde veya daha önce görülen bi rüyayı normal hayatla bağdaştırıp aslında daha önce onu gerçek hayatta da yaşamış gibi hissetmek
 
Eh, ruh sağlığı 6 yıldır adam gibi bir şekle girememiş (hatta son yıl içinde iyicene boka sarmış) ben kesinlikle hala yaşarım bunu. Sürekli, bir şeyleri daha önce yaptığım, yaşadığım hissi var etrafımda. Ha, bu bir oyunsa, o zaman TEAR_OF_SOUL'a katılıyorum; acayip oyuna geliyorum.
 
deja vu;bir duru görü çeşitidir.rüyanızda yaşadığınız olaylar arasından kopuk bir şekilde gelir ve önemsizde olsa gelecekten haber verir.ve kalktığınızda hatırlamazsınız taa ki olana dek.on yıl sonra da olsa sanki dün olmuş gibi hissedersiniz ve hatırlarsınız.bilimsel olarak açıklaması ise beynin yarattığı küçük hatırlatıcı dalgalar.
 
Matrix'te düzeltme yapılıyordur, kaçınızdır :D
Deja vu filmdeki gibi iki kere kedi görmek değildir, kediyi bir kere görürsün fakat daha önce görmüşsün hissine kapılırsın, bunun nedeni beyninizin yorgunluk, stres vb nedenlerden dolayı o an ki görülerinizi geçmiş zaman tarihli ve salt okur olarak kaydetmesinden kaynaklanıyor kabaca bir tanımla...
 
dejavunun rüya olduğu kanısında bilim adamları bile tartışırken otorite olmayanların böyle söylemesi garip...ama şukadar söyleyebilirimki kesinlikle metafiziksel bi olaydır ve uyku anında olduğu bilinmektedir.
 
beynin 1 saniyeden kısa bir süreliğine durupması... sonrada sanki o anı daha önce yaşamışız gibi his oluyo.Süper bi duygu çok severim.
 
Ya bence bu konu abartılıyor. Bence sadece bir zihin yanılması. Biliyorsunuz hepiniz, göz yanılması diye bişey var. Hani bazen derinlik algısı ile ilgili ufak sorunlar ve benzeri göz oyunları başımıza geliyor. İşte dejavu da bunun beynimize uygun olan hali. Belkide o ana benzer bir anı daha önce yaşadık, bize aynı şeymiş gibi geliyor. Bence o kadar abartılacak bir şey değil. Ama ismi karizma, "deja vu" :)
 
Geri
Üst