Eklips (Rock/Funk) - Ankara

herkese bahar şenliği ertesi teşekkürler daha yeni kendimize geliyoruz... tribute çok güzel ya duyar duymaz çalalım dedik lakin umarım içine etmemişizdir çünkü zor yaw:)
 
Arkadaşım...
Büyük Birader söz,melodi dikkat çekici.lakin parçanın içinde monte olurken bu güzelliğinin kaydadeğer bir kısmını hafif esen meltem rüzgarının üzerimize verdiği hafif huzur ve kum zerrelerini yerinden oynatmasıyla yerinden kayan küçük karınca yavrusunun duymadığımız mızıltısında kaybedip bırakıyor.
teknik kısmına değinmiyorum.bir ev kaydı..lakin sizin süper davulcunuz iki parçada da aynı şeyi çalıp gitmeseymiş ,daha yaratıcı olsaymış grup olarak bir fark ortaya çıkabilirmiş.çünkü sevgili çağrı ve ozan sizin ellerinizden çıkan bu matrix bileşenleri bir çölün içine akan derya gibi.fakat beste yapmanın bammaşka bi olay oladuğunu siz benden daha iyi bilirsiniz.Bilemesseniz de harcanır gidersiniz.
Çağrıcığıma o bas nasıl yakışmış,nasıl hoşuma giden bir durum oldu anlatamadım.

Oğuzhancığım senin vokallerin kulağıma hakikatten hoş geliyor.fakat bir tavrı bulunması gerektiğini,ve 3. dakikadan sonra sırf bu sebepten gıy gıy gıy gıy da gıy şeklini alma tehlikesi olduğunu söylemem gerekiyor.

Senkoplar,bas melodileri..hakikatten hoş..bilginizi takdir ediyorum..

Bir milyon kişinin içinde gözüme gözüken bir kişi olunuz.lakin yapılan şeyi bir daha yapmayın demeyeceğim çünkü herşey tekrar yapılıyor ve çok hoş nüanslarla yapılmamış gibi dinlenebiliyor.o nüansları EKLEYİNİZ...

şimdi gidin burdan lütfen...
 
Selamlar
Tesadüfen yeni şarkılarınız olduğunu gördüm.
"BB"yi dinledim.

Vokal girer girmez RHCP vokali Türkçe öğrenmiş de söylüyor sandım. Müzik 3 Doors Down vokal RHCP olmuş biraz (tarz olarak). Zamanla özgünlüğü yakalamak lazım.

Teknik olarak ise;
Gitarlar çok önde. Bası ayrıştırmakta zorlandım. Drive'lı gitarlar girince bas yok oluyor sanki. Ama bası açmak değil gitarları biraz geriye çekmek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Sözler ve eleştirel yaklaşım hoşuma gitti.
Önceki mesajdan algıladığım kadarıyla davul önce kaydedilip gerisi evde tamamlanmış.
Belki ondandır bilemiyorum ama davul biraz tutuk geldi kulağıma. Ufak aksamalar var gibi sonlarda.

Şimdi "Delilik"i de dinledim.
Hoş bir şarkı ama teknik olarak sözünü ettiğim aksaklıklar burada da var gibi. Burada bası daha rahat duydum ama birşey eksik ve bas gitar güçlü gelmiyor sanki kulağa.
Gitar tonları güzel. Davulcunun hep aynı crash'e ve çok sık vurması bir yerden sonra biraz rahatsız etti.
Vokalin çok sesli bölümleri ve müzikal yapı hoş olmuş. Elinize sağlık.

Başarılar
MG
 
Ferhatcım bu detaylı yorum için teşekkür ediyorum sana biz bilaere konuşuruz.

Murat Güleryüz sana da teşekkür ediyoruz hemen her çıkan şarkımıza bir yorum yaptığın için :D
ama sanırım bu bize özel bişey değil ve bunun için ayrıca tebrik ediyorum, buralardaki şarkıları bıkmadan dinleyip yorum yapıyosun.

Vokalle ilgili eleştirin ilginç gerçekten çünkü ben RHCP grubunu sadece sağda solda duyduğum popüler şarkılarıyla biliyorum ve daha hiçbir albümünü oturup dinlemedim. Yani demek istediğim benzerlik varsa tesadüfidir.
Şimdi şunu diyebilirsin "ben önceki şarkılarınızı biliyorum sen böyle değildin" bu dediğin doğru.
Değişimin sebebi benim zamanla vokal yapmayı öğrenmem :D (şan dersi almam v.b.)

Teknik olarak yaptığın yorumlar genel olarak doğru.
BB'de bas kaybolmasının bir sebebi de gitarla çok yakın bir çalması. Gitar seslerinin açık olmasını biz gerçekten istedik sonuçta ama tabi bas duyamadıysan onu bir gözden geçirmek lazım.

Delilik için ise yine haklısın bizim de tam anlayamadığımız bir sorun var, şarkı kayıtta kayboldu sanki. Sadece crash için şunu söyleyeyim
elektronik davul olduğu için tek ses crash kullanabildik ve ardarda gelen crashlerde belli oluyor ne yazık ki.

son olark bu şarkıların baştan kaydedileceğini söyleyeyim

Yorumlar için tekrar teşekkürler
 
Soyadım yanlış olmuş ama sağlık olsun :) Bir dahaikne imzama göz atabilirsin ;)

Açıklama için teşekkür ederim.
Vokal tekniği açısından gerçekten gelişme var, bu çok net anlaşılıyor. Diğer durum da belli ki hoş bir tesadüf olmuş. Zaman içerisinde daha da gelişir eminim.
Davul olayını anladım. Yapacak bir şey yok o zaman, imkan meselesi.

Yorumlarım az da olsa işe yarıyorsa çok mutlu olurum.
Forumları bilgi paylaşım platformu olarak daha fazla görebilmek için uğraşıyoruz beraberce. Ben de her gün yeni şeyler öğreniyorum. Bu paylaşımı devam ettirebilmek için çalışıyoruz.

Kolay gelsin.
Sevgiler
MG
 
Soyadı için özür dilerim :(
sanırım daha önce çağrı da aynı hatayı yapmıştı
ve muhtemelen benim aklıma kazınmış o olaydan sonra :D
Yorumların tabiki çok önemli herkesin öyle(ferhat öperim)
sonuçta işin içinde olunca bazı şeyler gözden kaçıyor ve dışarıdan yapılan bir yorum gözümüzün önünde duran ama farkedemediğimiz bir hatayı görmemizi sağlıyor.

Bundan dolayı tekrar teşekkürler:D
 
ayyyyyy...bak şimdi görüyomusun yahu..napçaksınız siz...o kadar çalıyordu çocuk ya süperdi..hayranları felan vrdı..nasıl kaçırırsınız..tüüü size....aahahahahahahahahahaha.....yauv bırakın o setin başı boş kalsın çalınmasa daha iyi be...ahahahahahaahha.....yaratık geldi...
şşt..önünüze ilk geleni almayın bu defa geçen seferki gibi..ulan altar bunaldı bu nası insanmış diye grubu bıraktı be..öhöhöhö...
neyse..size kolay gelsin...
şştt...davulcu...ssana da kolay gelsin...böhöhöhö....
 
bu geceki konserden sonra iki şeyden emin oldum:

1- eklips kesinlikle çok iyi bir grup :)
2- gölge'nin birası çok kötü :(

yeni besteler de çok güzel duyuluyordu bu arada, ellerinize sağlık abi, görüşürüz.


gökhan - eklips official fan :p
 
Geri
Üst