Eklips (Rock/Funk) - Ankara

Selam arkadaşlar :)

Şarkılarımızı dinledim.

Bence gayet doğru bir sound ve performans göstermişsiniz kayıtlarda.

"Uyuyan Güzel" adlı şarkınızdaki funky öğeler sempatik geldi bana.

Özellikle bas gitarın o Steve Harris tadındaki kemik tonu hoşuma gitti.
(Zaten bas gitarın ağırlığı da azıcık hissediliyor şarkılarda :) )

Bazı yerlerde üst üste bas kaydı mı var, bana mı öyle geldi?

O bölümlerde iki kaydı birbirinden biraz uzaklaştırırsanız panlama sayesinde, algılanmasını kolaylaştırabilirsiniz bana kalırsa.

Vokal iser istemez yapıya uygun bir söyleyiş benimsemiş.
Ama biraz daha kelimelerin yapısı ve doğal vurguları (prozodi sanırım doğru kelime :) ) göz önünde bulundurulsaymış daha şık olurmuş kanaatimce.

"Korku"nun genel havasını çok sevdim ancak başlarda (sanırım gitarda) kullanılan bir ton aşırı tiz ve hafif rahatsız edici maalesef.

Arkadaki oturaklı kick ise, sound ve fikir açısından çok güzel olmuş.
Tadı damağımda kaldı, hemen bitiverdi parça :)

"Zamanın Ötesinde" ise yine güzel bir tema üzerine kurulmuş sağlam bir parça olmuş.
Yine güzel fikirler var.

Hafif 3 Doors Down tadı aldım bu şarkının soundundan.

Geri vokaleri biraz daha ön plana alıp, hatta çoğaltıp panlayarak "biz" öğesini vurgulayabilirmişsiniz gibi geldi bir an fikir olarak.

Genel olarak gitar gayet haddini bilerek çalmış.
Kötü anlamda söylemiyorum :)
Aşırıya kaçmaya çalışmamış.
Sadece vibratolara biraz dikkat ;)

Sonuçta emek vermiş ve ortaya göğsünüzü gererek sahiplenebileceğiniz bir çalışma çıkartmışsınız, elinize sağlık.

Başarılar diliyorum :)
 
Bu adamların çok feci bir bas gitaristi var harbiden. Duyduğuma göre feci bir ekipman da yapmış :D
Grubun geri kalanı da süper tabii ki. Davulcunun biraz problemleri var o kadar :D
 
mg çok saol yorumların için. Bu iyi bi haber mi kötü mü ben tam çözemedim ama parçaların hiç bir yerinde çift bas kullanılmadı. Ama belki de basın yazdığı bazı melodiler ayrıştırılmalı ve ikiye bölünlemiliydi. Bu hiç aklımıza gelmemişti saol. Vokalimiz ise kayıtlar sırasında 6-7 aylık bi vokallik geçmişi vardı. Aslında kendisi gitar çalar. :) Dediklerin çok doğru o günden beri kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz ve şimdi çok daha iyi bi vokale sahibiz. :) Gitarlarda ne diyim az bile yazmışsın bana kalırsa pek beceremedik kayıdı. Tabi aşama kaydediyoruz ama gitara daha fazla hakim olmamız lazım. Ne kadar zor veya basit şeyler çalarsak çalalım hakimiyet bambaşka bişi.
Senin de dediğin gibi yorumlara ihtiyacımız.
Demoyu midasın kulaklığında kaydettik. Şu anda evde kendi çabalarımızla kayıt ve beste denemeleri yapıyoruz. Onlar hazır oldukça senden özellikle kayıtlarla ilgili detaylı bi yoruma ihtiyacımız olacak.



öfratesciim davulcunun problemini ben çok ii biliyorum. :) alacam onun problemini.
 
merhaba jokermg,
oncelikle sarkilari teker teker dinleyip yorumladıgın icin cok tskler..sunu belirtmek gerek ki sarkilar icin yaptigin tespitler Cagrinin dedigi gibi son derece dogru. Elimizden geldigi kadar bu yapici elestirileri degerlendirip daha iyi seyler ortaya cikarmak icin ugrasiyoruz. Calismalarimiz cok da hizli gitmese de, bunun sebebi birtakim seyler icimize sinmeden ilerlemek istemeyisimizdir.
Joker'i Rock&Win'de dinleme firsati bulmustum, oldukca basarili bir grup oldugunu soylemeliyim.En kisa zamanda bir bar programiniza gelmek istiyorum.
Gitarist dostum Euphrates, unutmadan guzel yorumların icin cok tskler. Ama sendeki ekipman cok daha iyidir zannedersem, girdiginiz kayıta hazırlanısını hatırlıyorum da, profesyonel sekilde gitari ve ekipmanı elden gecirerek kayita tas tamam etmistin :) Ayrıca Ferhat konusunda sana katılmamak elde degil ;)
 
Merhaba arkadaşlar!!

1 yıldan fazladır bu siteye üye olmama rağmen ilk yorumumu size yazıyorum. Bundan bize ne demeyin sakın ciddi bir durum :roll:

Parçalarınızı bir kaç gün önce dinleyebildim genel olarak hoş geldi kulağıma dinleyebileceğim bir kayıt bunun için sizleri bol bol tebrik ediyorum.Korku sound olarak beni alıp götüren nadir parçalardan biri oldu dinledikçe hayal kurasım geldi ama bi anda götürdüğü yerden getiriyor çünkü çok çabuk bitiyor.

Sizlere bundan sonraki ürünleriniz için bol şans diliyorum. Kolay gelsin.
 
Yorumların ve bizi önemsediğin için çok çok teşekkür ederim.
Çok nadir yorum ve eleştiri aldığımız için bi anda heyecanlanıyorum ve çok mutlu oluyorum.
Korku konusunda haklısın galiba biraz kısa olmuş ama aklımıza daha başka bişi o zaman gelmemişti. Parçanın bir de davullu falan daha analog birazcık progressive bir versiyonunu yapmayı düşünüyoduk sadece.
Gerçekten sana ne kadar teşekkür etsem az. Ben de tam forumumuza insanların bizi acımasızca eleştirmesi için bişiler yazmayı düşünmüştüm. Ama sayfa çok alttlarda olduğu için açıkcası üşenmiştim. :)
Her türlü yorum ve eleştirileriniz bizim için çok önemli. Şu sıralar yeni besteler ve düzenlemeler üzerinde çalışmaya çalışıyoruz. Tüm söylenenleri dikkate alıp daha güzel şeyler yapmak için uğraşcaz. Hem de iyi veya kötü tüm söyledikleriniz bizi müzik yapmak için şevke getirecek.
Bize istediğinizi söyleyebilirsiniz.
 
Yorumların için çok teşekkür ediyoruz. Uyuyan güzel o kayıtlar sırasında son çıkan parçamızdı. Sanırım en fazla ona özen gösterdik.
Eklips grubu olarak hiç bizize çıkmadık. :) Ben ve altar Hardluck(Streetcats) grubuyla orda sahne aldık. Aslında eklips grubu olarak sahnelere çıkıp kendimizi canlı tanıtmamız gerektiğinin farkındayız ama bi türlü zaman sıkıntılarından konserlere vakit ayıramıyoruz.
Yorum yapan herkese çok teşekkür ederiz.

Not: Bizi acımasızca eleştirebilirsiniz
 
Cag_eklips demiş ki:
Not: Bizi acımasızca eleştirebilirsiniz

ya siz ne lanet bir grupsunuz, ben sizin kadar kötü bir grup görmedim..bak bak bi de funk yazmışlar, bırakın ya... hala her dinledigimde ayrı bi zevkle dinliyorum demonuzu nasıl insanlarsınız anlamadım ki, sizi çözemedim.. hiç başlamayın siz bu işe :twisted:

ehehhe şaka ya, şimdi tanımayan ciddiye alıcak...
ya ben söylemeden edemiycem drapkin korku hakkında bi yorumu vardı, ben de kesinlikle katılıyorum... cidden insanı çok etkileyici bir parça, keşke daha uzun olsaydı... neyse yeni besteler yolda demiştiniz, umarım en kısa zaman da gelir...

görüşmek üzere...
 
Yahu ben de diyorum ki kendi kendime Eklips ismi hiç yabancı gelmiyor. Ben meğer sizi Rock&Win'den biliyormuşum.Aynı olaya katılmışız meğer.Aynı gün mü çaldık bilmiyorum biz çalıp gitmiştik ve sizi sahnede çalarken dinlememiştimdaha sonra sitenizden indirmiştim Uyuyan Güzel'i ama mp3'de şarkının kime ait olduğu yazmıyordu daha sonra unutmuşum kime ait olduğunu şarkının çünkü çok fazla amatör grup şarkısı mevcut bilgisayaırmda isimli isimsiz ama şarkıyı dinliyordum sık sık.Şimdi İkisi bir araya gelince puzzle'ı tamamlamış oldum. :D
Şarkıyı beğendim kendimce. Diğer çalışmalarınızı dinleme fırsatım olmadı henüz. en yakın zamanda dinleyeceğim.Başarılar diliyorum size. Eminim diğerleri de Uyuyan güzel kadar iyidir. Kendinize iyi bakın, güzel çalışmalar :p
 
herkese merhabalar
ne zamandır bakamıyordum foruma
gerçekten birçok güzel yorum yapılmış
bizi dinleyen ve destekleyen herkese çok teşekkürler. Umarım en kısa zamanda sahne alıp sizlere canlı bir performans ta sunabiliriz
 
Sevgili Emine yorumların için çok saol. Bizi tanımadan kim olduğumuzu bilmeden dinleyen birisi olduğunu bilmek sevindirici. Diğer şarkılarımızı da dinleyerek yorumlarını ve bizim eksik yanlarımızı söylemeni bekliyoruz.
Ayrıca bizim evde de sık sık kurşun asker dinlenir :) belki sizin forumda söylemişimdir. Özellikle karanlık yolumda parçasının full versiyonunu ( :) )indirebildiğim zaman çok sevinmiştim.
Çok yakında yeni parçalarımızı da kaydetceğimizi bir daha duyurmak isterim. Hepimiz grupça yoğun olduğumuz için yavaş ilerliyoruz.
Acımasız eleştirilerinizi bekliyoruz. Cagrson senden özellikle
 
evet ben de kurşun asker grubunun çalışmalarını dinleyebildim.
parçaları 'yoğurma' biçimi diyeyim..bir atmosfer içeriyor..bu da az rastlanan ve bana göre ağır tartan bir pozitif..

arkadaşlar..yorumlar için sağolun..çokk..hepinis..
ama bu amatör sesler çıkıyo bizden..onlar ne zaman gitçek bilmiyom...

ama bişey belirtmekte fayda var...:))puhahaha..gülme geldi çok kötü ya...
ühehehehehe...ya..:)
neyse bize istediğiniz herşeyi söyleyemezsiniz..
ya çağrı niye öyle yazdın herşeyi söyleyebilirsiniz falan..:))eheh..oaaq.
oldu olacak bi de kırbaçlasınlar seni..ehe..

diyeceğim şudur sevgili eklipsler..bizim maila yeni bi söz attım..gidip bakın..acil olarak yorum bekliyorum..haydi...haydi....

ayrıca beni de arayıp soruyosunuz çok sağolun..kendimi çölde hissediyorum ulan daha ne diyeyim..ama tonlarca insan vahası gördüğüm bi çölde.
destek supply depot ların power tuşuna basmam gerekiyo sanırım.ama üretici firma onları tam sırtımın elimle ulaşamayacağım yerine koymuş uzanamıyorum bi türlü...
laaaaaayynn..ahh..sırtım kaşındı....
yok devrelerin birkaçını yakacaz..rezistanslar fazla ısındı zaten kaç aydır..
 
evet.beğendim yeni yaptığınız kayıdı.daha düzenli bi parça gördüm bu kez.ama ilk kayıt daha bozuk ve daha duygusuzdu..
bi de o gönderdiim sözleri bi parçaya koyabilirsiniz.beni beklemenize gerek yok.
2-3 gün sonra yenisini atıcam.
bekleyin geliyorum..aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh.
 
şşt eklipsler..yeni söz maildadır gidip bakabilirsiniz..ben bi otoklava girip geliyorum..acil yorumlarınızı bekliyorum..2.deneme..bakalım noolcak..
bunu da alıp direk yorumlayabilirsiniz..kayıtları da gönderin hatta da bi görüym.ama bana bi fikir beyan edin hemen çok merak ediyorum ne diiceenizi..
bugün motosiklet almaya karar verip vazgeçmemin ardından gördüğüm 2.motosiklet kazasıydı...durup müdahale ettik..bıraksaydık yurdum insanı kendi ilk yardımını uygulıycaktı.hasta da hamile bi kadın....
yanda vatandaşlar da köstek olmaktan geri kalmadı..çok sinirliyim.adamlara baardım hayvan gibi..
bu değersiz memlekette hayatımız bi sineğinkiyle eşdeğer.tabi irenç bürokrasi içinde iktidar için savaşan köpeklere dönüşmezseniz.
dönüşüp tanınmıycak hale gelmek yine sizin elinizde..

gidip bi çamaşır suyu içiyim de kendime geliyim..
 
Bizi canlı dinlemek isteyenlere, merak edenlere ve özellikle feryata duyrulur:

Eklips 6-10 Mart arası ODTÜ Mimarlık amfisinde düzenlenecek olan Rock Şenliğinde yer alacaktır. Çıkış zamanımız programda Çarşamba saat 14:00 olarak gözükmektedir. Konser yaklaşık 1 saat sürecek olup ODTU dışından gelmek isteyenler kapıda bilet alarak içeri girebileceklerdir.

Gelmeniz, dinlemeniz ve eleştiri yapmanız bizi mutlu eder.
Saygılarımla,
 
Selamlar,demodaki parçalarınız çok güzel gerçekten,özellikle sıkıntı ve korkuyu çok beğendim..Odtü'de sizi dinlemek çok keyifli olacak,tebrik ederim..Başarılar dilerim.
 
Çok saol bird-y. Keşke sizinle birlikte çalabilseydik. Belki yine beraber doğaçlama yapma imkanımız olur.

Çağrıcım gel bekleriz. Her konserimiz de seni görmek çok mutlu ediyo bizi.
 
Geri
Üst