Eklips (Rock/Funk) - Ankara

hemen yapayım yorum ...kaçsam da korku da çok güzel parçalar ikisini de çok beğeniyorum ama yine belirteyim UYUYAAAN GÜZELLL kadar değil :p kayıt konusunda eleştiri yapmayacağım çünkü kayıtları ''aha şurası bole şurası şöyle'' diye dinlemiyorum sadece şarkıyı dinliyorum ve şarkılarınız çok güzel...bütün enstrumanlar da vokal de gayet anlaşılır şekilde duyuluyor o yüzden bence sorun yok...çok çok çok çok çok çok başarılar...
 
hemen yapayım yorum ...kaçsam da korku da zamanın ötesinde de çok güzel parçalar üçünü de çok beğeniyorum ama yine belirteyim UYUYAAAN GÜZELLL kadar değil :p kayıt konusunda eleştiri yapmayacağım çünkü kayıtları ''aha şurası bole şurası şöyle'' diye dinlemiyorum sadece şarkıyı dinliyorum ve şarkılarınız çok güzel...bütün enstrumanlar da vokal de gayet anlaşılır şekilde duyuluyor o yüzden bence sorun yok...çok çok çok çok çok çok başarılar...
 
Mike gerçekten bizi çok mutlu ettin. Aslında son zamanlarda aldığımız yorumlar bizi çok fazla mı mutlu etmeye başladı ne. Sevindirik olduk insanlardan güzel sözler duyunca.
Sizlerden aldığımız gazla yeni parçalarımızın düzenlemelerine ve kayıtlarına hız veriyoruz. Tabii daha çok özen gösteriyoruz. Umarım yeni parçalarımızı da beğenirsiniz. Konserde demoda olmayan iki parçamızı çalmıştık.
Bu arada anti-social, anılar 9 unutulmayan slowlar çok güzel yaw. 10'uncuya söyliyelim bizimkini de koysunlar :)
 
Mike gerçekten bizi çok mutlu ettin. Aslında son zamanlarda aldığımız yorumlar bizi çok fazla mı mutlu etmeye başladı ne. Sevindirik olduk insanlardan güzel sözler duyunca.
Sizlerden aldığımız gazla yeni parçalarımızın düzenlemelerine ve kayıtlarına hız veriyoruz. Tabii daha çok özen gösteriyoruz. Umarım yeni parçalarımızı da beğenirsiniz. Konserde demoda olmayan iki parçamızı çalmıştık.
Bu arada anti-social, anılar 9 unutulmayan slowlar çok güzel yaw. 10'uncuya söyliyelim bizimkini de koysunlar :)
 
Arkadaşlar konser kaydını dinleme gafletinde bulundum ve de halimin çok üzücü olduğunu gördüm. Kendimi rezil etmemek için görece daha iyi çaldığımız yeni bestelerimizden Kapılar isimli parçamızın elini yüzünü düzeltip http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=341079 adresine koydum. Bizi dinleyemeyenler, dinleyip de iyi olduğumuzu düşünenler bir daha baksınlar :) derim.
Şimdilik bu parçayı biraz dinlenebilir hale getirdim. Diğerlerinden de dinlenebilir düzeye getirdiğim parçalar olursa onları da koycam. Bu kayıdın çalış, beste ve kayıtla ilgili her türlü yorumlanması eleştirilmesi için internete koyuyorum.
Kalın sağlıcakla

Not: Bir daha söyliyim. ODTU Rock Şenliği Hiç bi yerde dinlemediğin bestemiz Kapılar'ın konser kaydı. http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=341079
 
selamlar,

Bu kez acımasız olacam, gizlenecek yer arayın kendinize. :D

nesinden olduğunu anlamadım ama (akorlar galiba) parçada jethro Tull'ın "hot mango flush" parçasının havası var.Bu iyi yönüydü parçanın. :D

enstrümantal beste olarak fena değil ama

Konser kaydı olduğundan olacak, ötme,zınlama, zonklama olarak tabir edeceğim bi dolu acayip ses geliyor, soldan gelen solo elektro özellikle çok ötüyor.sağdaki fena gitmiyor anacak sanki parçanın istediği ton o değilmiş gibi geldi, yani biraz daha harmonyleri belirgin stratımsı bi ton gibi.

diğer kayıtlarınızdaki pek çok özellik konserde kayboluyor analaşılan.bas gitar varmı yokmu belli değil, solocuların biri gruba yeni ketılmış gibi çalıyor, vokale ayrıca değinecem :D o yüzden sadece sahne korkusu olabilir deyip geçiyorum, elemanların tümü uyum sorunu yaşargibi bi hali var.

sözel bir beste olarak ise, yine vokale yüklenmek istemiyorum çünkü sorun yalnızca onda değil galiba, öncelikle sözlerin bitip soloların başladığı yerlerde aslında parça nakarat beklentisi yaratıyor, yani biz türklerin chorus dediği şey.Sanki söz yazarı arkadaş sıra tam ona geldiğinde "yeter ulen, daha iyisini beceriyorsanız siz yazın" deyp bırakmış.yani parça da nakarat eksik.

ayrıca gene söz yazarı olan arkadaş sözde derinlik kaygısının yanında ağızda yuvarlatılabilirlik gibi bi kriter de koysa kendine en azından bu kadar vokale yüklenmem diye düşünüyorum.yani sonuçta vokalin dillendirdiği sözler de müzik içinde sadece sesten ibarettir, sözlerin anlamdan önce kendi ezgisiyle ritmiyle bi şeyler anlatması lazım, yoksa parça şiir dinletisine döner.Ben yine de vokalin önceki parçalarda daha iyi olduğunu söyliyim.

Bi şey daha. Ben pek konser monsere gitmem ama alkış tufanından anladığım kadarıyla :D o günkü performansınız biraz da o hırçın kalabalıktan kaynaklanmış.Milleti zorla mı götürdünüz konsere anlamadım ki.
 
evsanatcisi demiş ki:
solocuların biri gruba yeni ketılmış gibi çalıyor.

Abi o benim gruba yeni katılmadım hatta uzun süredir gruptayım hatta ve hatta uzun zamandan beri gitar çalarım. Ama parçanın sonlarına doğru attığım o muhteşem arada detone olan bi türlü melodi yazamadığım, tüm bunların yanında sanki gitar çalmaya yeni başlamışım gibi çaldığım solodan çok utanıyorum. Tam bir rezalet. Hadi bari gamı tutsaymış be abi. di mi.

jethro Tull'ın "hot mango flush" öncelikle bunun için teşekkürler. Kayıt konusunda haklısın abi dencek bişi yok. Konser işte, arkadaşlar baya uğraştı iyi olsun diye ama olmadı. MT ye de kayıt için burdan teşekkür edelim. En azından ne boktan durumda olduğumu gördüm. Gitarımın tonlarından aslında ben de pek memnun kalmadım kaydı dinleyince.

Parçanın söz nakarat hikayesinde tam bizim düşündüğümüz şeyleri yazmışsın abi. Biz de bunları düşünerek böyle bi trafik benimsedik. Biraz şaşırtıcı olsun. Bu sefer de sözle değil enstrumantel nakarat olsun demiştik. Sözlerin fonotik miydi neydi işte ondan oluşunun ne kadar önemli olduğunu geçenlerde Ozan söylüyodu. Biz de bunların olmadığını olursa da şans eseri olduğunu söylemişti.

Abi yine saygılar, tüm eksikler yine senden çıktı. Çok saol çok teşekkürler.
 
ben bi yorum yapmak istiyorum :D
açıkçası biraz akord problemi var
ben vokallerde bazı yerlerde pis detone olmuşum
çağrıcığımın ufak bi solo kazası var :D
altarımı duyamıyorum (ama sanırım pek bi hata yok gibi)
herhalde en iyi çalan sevgili çağlar olmuş
naapiim abi baktım yorum yapan yok ben de kendi kendini eleştirmeyi bilen olayım dedim :D
 
öyle konser yaparsanız eleştirilemeyecek kadar kötü olursunuz..yok kendimi eleştiren olmayı iyi biliyim yok akord problemi var..
yapamıyosan bırak kardeşim bu işi..yapmak zorunda diilsin.
o konserde o soloyu öyle atarsan insanları boğar eziyet edersin..sonra yok bizi eleştirin memnun oluyoruz.
eleştirmiyorum..açmıyrum çay ocaa.para mı veriyyz la bana..

ne dicem bide roger waters mı geliyo ne..
 
meraba arkadaşlar. saklıkentte funk ağırlıklı bir konser olacak bu cumartesi(1 nisanda). çalmak isterseniz bana buradan ya da daha tercihen msn'den acilen haber verirmisiniz.
 
Selam Eklips, size yapılan eleştirileri okudum da, hepsi çok güzel çok yapıcı gerçekten. Ama sizin demodaki halinizi öven eleştiriler bunlar. Size metalci kökenlerinizi haıtrlatmak istiyorum ben. Hani bu halinizle beğenildiniz diye funk'a takılıp kalmayın sonra. Biz sizden biraz ağır metal konstrüksiyon da bekliyoruz, ona göre!

Bir de şu davulcunuz, Feryat mıdır nedir, çizmiş o adam. Boş boş bakıyor etrafa. Çıkarın artık şu adamı gruptan yahu :D
 
sevgili Firat eger o kokene donerlerse bir kisi eksik baslarlar malesef :)
bana kalsa full funky yapalim ama sınırları zorlamamak lazım :)
Bu arada Ferhat sen ne iyi adamdin yawww...yazik oldu aslan gibi bandocuya pardon davulcuya.
Saklikente yolu dusen olursa cmtsi bekleriz ark.lar.
sevgiler ve de saygilar...
 
Selamlar olsun Jok,
Evet Eklipsi Ank.dan takip ettik :) hava da bir sogudu hissettirdi harbiden, iste Eklips adami buz kestiriyo...iyi biseymidir kotu biseymidir artik bilemiyorum valla :)
 
Geri
Üst