Hayalci (Hard Rock) - Ankara

blackscorpion, kayıtları şu an için paylaşamıyoruz ne yazık ki. Bir albüm demosu hazırlığı içersindeyiz şu sıralar. Neredeyse bütün günümüz bestelerin düzenlemeleriyle geçiyor.

hermes13, ekim ayı konser ayı :D

Görüşmek üzere!
 
Hayalci kayıtların ilk ayağını başarıyla tamamlamış bulunmaktadır! Sizi çıldırtacak, yerinizde durmanızı engelleyecek, haftalarca dilinize dolanacak 3 şarkı artık hazır! Sıkı durun...
 
ben hayalci grubunun solisti olarak bu demonun hazırlanmasındaki gayretleri için euphrates e çok teşekkür ederim
 
helal olsun çalışmalarınızı yakından takip etmiş biri olarak ilk aşamayı çok kaliteli geçmişsiniz ünlü olrsnız bizi unutmayın hocam 8O
 
Ayrıca davullar için maça grubundan Metin'e baslar için Kapris grubunun yakışıklı basçısı yeni evlenen taze damat arkadaşım Serter'e ve Ankara'nın en iyi basçılarından Koray'a ve sabırlı ve becerikli insan detay müzikten Volkana'da çok teşekkürler. ellerinize sağlık
 
Ben de sizinle çalışmaktan onur duydum hocam!

Stüdyo Kutu'ya ve sahiplerinden Metin'e, Kaan & Kapris'den Serter'e, Nightmare'den de tanıyacağınız üstad basçı Koray'a (KorayE) ve tabii ki muhteşem insan Detay Müziğin sahibi Volkan'a çok ama çok teşekkür ediyorum ben de.

Ayrıca, teşekkür ederim sana Ali kardeş. Desteklerinizin devamını diliyoruz :D
 
hayalci çalışmalarını yakından izleyen biri olarak helal olsundan başka bi şey diyemiyorum..

verdiğiniz bütün emeklerin karşılığını en iyi şekilde almışsınız. yorucu ev çalışmaları ve euphrates in insan üstü uğraşlarından sonra çıkan bu ilk kayıtlar tek kelimeyle harika olmuş 2 gündür aralıksız dinliyorum ve hala bıkmadım

artık ekrem hocanın istanbul macerasını ve albümün çıkışını sabırsızlıkla bekliyoruz....
 
Sponsorum benim! Tüm desteklerin ve inancın için sana büyük borcum var İlhancım :D Sağolasın kardeş!

Bu arada güzel ve yapıcı eleştirileri için tüm müzikseverlere teşekkürler!
 
Sanmıyorum ama belli olmaz. Bildiğim iki grubu var. Birincisi Nightmare, ikincisi de Triotopia (umarım isimleri doğru yazmışımdır) :D
Benim "gördüğüm" en iyi basçıdır kendileri ama.
İmzamda belirttiğim adresten "Vaktin Yok" adlı parçayı dinlerseniz belki bana katılabilirsiniz :D
 
sevgili hayalci,

kayıtlarınızı dinliyorum şu anda, tekrar tekrar dinleyip analiz etmeye çalışıyorum. ilk izlenimim çok iyi! kayıt temiz ve de güzel olmuş gerçekten. gitarlar, tonlar çok iyi euphratesim. "vaktin yok" taki geri vokaller de hoşuma gitti. (sanırım ekrem hoca geri vokalleri seslendirmiş parçada?). dinledikçe daha yorum yazcam merak etmeyin!

şimdilik grşz
 
selammm

Merhaba :D
Şarkılarınızı üstüste dinledim. Ben müzikten falan anlamıyorum ama bir dinleyici olarak yorum yapabilirim sadece.
Müzik açısından bir problem yok. Kayıtları beğendim. Gerçekten fena olmamış. Tarz ise tercihe göre değişeceği için bu konuda yorum yapmanın anlamı yok. Nacizane diyeceğim yalnız şu olacak ki; vokal müziğin yanında çok ezilmiş. Daha iyi bir vokale ihtiyaç duyulabilir.

size başarılar diliyorum. Hoşçakalın :p
 
Abi süper olmuş. Emeğinize sağlık. Şarkılar oldukça iyi. Yolunuz açık olsun. Vokal bence hiç fena değil. Yeni çalışmalarınızı dört gözle bekliyeceğim.
 
bu demonun hazırlanması aşamasında harcadığınız insanüstü emeğe gercekten değmiş.mükemmel şarkılar ve mükemmel bir kayıt...tebrikler
 
...öncelikle şarkıların introları inanılmaz güzel olmuş,hayalci iyi bir çıkış parçası olur.akıllarda kalıcı bir nakaratı ve çok iyi bir düzenlemesi var.bir tek sen bir tek ben oldukça güçlü bir slow ve grubun buğulu ruhunu,farklı yüzünü,akustik geçişler ve gene iyi sololar ile sergilemiş.umarım çok daha iyi işlere imza atar ve hakettiğiniz yerlerde olursunuz..yola ve tutunmaya devam..sevgiler.
 
Selam fırat, rican üzerine grubun 3 parçasını baştan sona dinledim, "açık sözlü" yorumlarımı istediğini söylemişsin, ben de tabi ki öyle yapacağım, ama bunu belirteyim ki, hiç kimse gücenmesin kızmasın bana. Kendi kendime bri dinleyici olarak aklımdan geçenleri yazacağım.

Her şeyden önce, ilk play'e bastığım anda kayıt kalitesinden etkilendiğimi söylemek istiyorum. Yani tipik bir demoda bulunacak sönük mixler bekliyordu kulaklarım, ama böyle net bir demo kulağıma gelince bir an afallamadım desem yalan olur.

Bu konudaki yorumlarımla pek ilgileniyor musunuz bilmiyorum, ama mixte kulağıma batan bir iki şey oldu tabi ki. Öncelikle kickler çok etli, ve bas gitarla birleşmiyor. Basın önüne çıkıyor. Buna bir çözüm bulunabilir. Ayrıca snare özellikle hayalci'de biraz (daha) compressor ister.

Herneyse, bu teknik kısım.

Gerisine geçmeden önce şunu söylemek isterim peşinen, yaptığınız müziğin tarzı bana pek uygun değil. Bu yüzden ne kadar objektif bir yorum yapabilirim bilmiyorum. Objektif olmaya çalışacağım, yorumu size kalsın diyeyim.

Vokallerini genel anlamda beğendim. Ancak "Vaktin Yok" 'un nakaratlarında "Vaktin yooook" diye çığırdığın bütün bölümlerde sektirmeden detone olmuşsun. Yani, ben vokal yapabilen bir insan değilim, mutlaka zordur, ama en belirgin olarak kulağa batan sorunlar orada. Ayrıca kızar mısın bilmiyorum, ama vokalinde, hatta vokali geçtim parçaların tümünde genel bir "Haluk Levent" tadı var. (Haluk Levent'ten hiç hoşlanmadığımı söylemiş miydim? :) )

Bestelere dğeindik, hemen onu da aradan çıkartayım, besteler kötü değil kesinlikle. Ama aynı kesinlikle konuşursak, hiç bir özellikleri de yok. Yani bugüne kadar milyon kere dinlediğimiz yapılara yeni bir şey getirmemiş, açıkçası bir kere dinlemiş olsam bile milyonuncu kez dinliyormuş havası aldım diyebilirim. Bu konuda ne yapılabilir bilmiyorum, müzik her şeyden önce eğlence için. Keyif alıyorsanız ne mutlu, bana kesinlikle söz düşmez. Ama bu parçalarla halka açılma gibi bir niyetiniz varsa BENCE orada işler sakat.

Kendi görüşlerimi açık sözlülükle yazıyorum, lütfen kimse kızmasın, burada grup elemanlarının arkadaşı veya tanıdığı olan kişiler, parçaları çok beğendiklerini söylemişler. Evet parçalarda ters bir durum yok kötü değiller. Ama elinizi vicdanınıza koyun, kaçınız, ne sıklıkta böyle parçaların bulunduğu bir albümü alıp döndürüp döndürüp dinliyorsunuz? Dinliyoruz derseniz tabi ki lafım yok. Ama durumun bu olduğunu hiç sanmıyorum.

Tekrarlıyorum, eğer bu işi SADECE keyif için yapıyorsanız(ki müziğin esprisi bu), çekinmeden samimiyetle söylüyorum, parçalar da kayıt da ÇOK GÜZEL. Gerçekten güzel eğlenmişsiniz, severek yapmışsınız belli. AMA, ticari bir açılım, bir kitlelere yayılma kaygısı varsa içinizde, EN İYİ İHTİMALLE bir haluk levent kitlesinin ötesine geçebilir mi parçalar, bu konuda şüpheliyim. Beklentinizin de ne olduğunu bilmiyorum tabi ki.

Davulcu arkadaş temiz ve kararlı çalıyor, davulcu sallanıyor olsa zaten kayıtlar çok çok amatö tınlardı, güzel iş çıkarmış. Bası pek duyamıyorum(bir parçada biraz solosu vardı gerçi) ama, forumdan KorayE arkadaşımız çaldı ise, kendisine saygım sonsuzdur. Duymama gerek yoktur. ;)

Gitarlara biraz laf edeceğim. Tonlar güzel, ritmler stabil, sallanmıyor çok, ama o soloları biraz daha hisli çalmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Yani gitar ifadeye çok çok açık bir enstruman, bir notayı binbir farklı şekilde çalabilirsiniz, bir piyano gibi değil. Bu yüzden biraz vibrato, biraz bendler, yani daha ifadeli bir solo çalımı gerek, böyle sadece notaları yan yana koyunca insanı pek etkilemiyor. Belki biraz daha moda girip öyle çalmak lazım, belki kayıt stresi, bilemiyorum. Ama dediğim gibi biraz daha ifade istiyor.

Bu kadar uzun zırvadan aslında özet olarak diyebileceğim en önemli şey "özgünlük" olur yine. Yani yaptığınız işten keyif alıyorsanız eyvallah, ama biraz daha özgün bir şeyler çıkabilir belki aranırsa. Yani en basitinden bin kere duyulmuş akor yürüyüşleri değil de, ne bileyim... Sadece akor yürüyüşleri de değil... Çaldığımız tarza yeni daha önce duyulmadık ne katabiliriz diye düşünülmeli bence.

Kişisel yorumum böyle arkadaşlar. Bu kadar mırın kırın ettiğime bakmayın, kesinlikle motivasyonunuzu bozmak istemem, çok fazla müzik dinlemiyorum buradan ama duyduklarım arasında tepelerde yeri olan bir çelışma olmuş diğerlerine kıyasla.

Yolunuz açık olsun! İStemeden üzdüm, kırdımsa affola.
Sevgiler.

Batuhan
 
Geri
Üst