Melankoli Nedir, Ne Değildir?

Duman grubunun kalitesini ben hiç bir grupta görmedim. Genel olarak grup üyelerinin karakterlerine ve görüşlerine bakacak olursak muhteşem insanlar diyebilirim benim gözümde. Çoğu sanatçı gibi korkak değiller, aşağı yukarı her şarkılarında anlam var, yine konserlerinde korkusuzca izmir marşını okuyup, eyvallah gibi bir şarkıyı söyleyebiliyolar. Onun dışında genel olarak şu an ki sanatçıların zıttı olarak hiç bir programa, röportaja, magazin saçmalıklarına katılmıyorlar. Çünkü şimdiki müzisyenlerin geneline baktığımızda görüyoruz ki saçma sapan 1000 tane benzeri olan bir şarkı yapıp, 150 milyon izlenip, survivorda, yetenek sizsinizde veya tv8 in her hangi bir programında jürilik yapıyolar. Duman ise kaliteli ve anlamlı müzikler yapıp eski Türk gençliğinin ruhunu canlandırıyor kafamda ve en önemlisi kalitelerini koruyolar. Bu nedenler dumanı kaliteli görmem ve kalitesiz görenlere anlam veremeyecek kadar yeterli diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar beğenmeyen dinlemesin. Sevmediğiniz şeylere kalitesiz demeyin. Sevdiğiniz şeylere de ortam için kalitesiz demeyin. Müzik hepiniz için bir armağan, herkes sevdiği şeyi dinlesin. Duman dinlemem asla, dinleyenlerle de pek müzik konuşmuyorum farklı türleri seviyoruz diye. Ama ben sevmiyorum diye o grup kalitesinden bir şey kaybetmiyor. Kalitesiz bir grup o kadar kitle yakalayamaz Türkiye gibi bir ülkede. Vokal kadın bile değil.
 
Beyler kalitesiz derken yanlış bir tabir kullanmışım, şarkıların çoğu kolay şarkılar olduğu için öyle dedim. Yoksa ben Kaan ve Cengiz Abi'ler ile tanışmış biriyim çok severim onları, manevi değeri olsun,huyları olsun...(Yavuz Akyazıcı sayesinde)
@gitargitargitar
 
IMG_0271.PNG
IMG_0272.JPG
Hangisini ekleyeyim buraya ?
 
Geri
Üst