Hayko Cepkin

Demir abimizin Konserinde sarı saçlarıyla ve bayanlara attığı t-shirt leri ile tanıdığımız klavyeci 8) Onun için hayat iyi olsa gerek......

Yönetici Uyarısı:Mesajınız yönetici tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W" kullanmayınız. Forum kurallarını okuyunuz.
 
ben gerçekten çok sevdim haykoyu onu ilk kez görmüştüm ama sesi görüntüsü şarkısı klibi saçları herşeyi çok hoşuma gitti son olarak röportajını okuduktan sonra işte budur dedim..
 
sen neler yaratıyorsun allahım çok büyüksün gerçekten tahmin ettiğimden daha büyük bu nedir ya böyle bi oğlum olsa neyse..

demir demirkan neki çömezi ne olsun hade..

Yönetici Uyarısı:Mesajınız yönetici tarafından düzeltilmiştir. "V" yerine "W" kullanmayınız. Forum kurallarını okuyunuz.
 
Arkadaşlar hayko çok iyi bi insandır ve çok iyi bir müzisyendir tipi nolursa olsun çok iyi biridir.
Gayet espirili gayet cıvıl cıvıl birisidir ve çok iyi bir synthçidir ve albümündeki her parçanın notasını cartını curtunu kendisi yazdı bence sevmesenizde emeğine saygı gösterin ve kötü eleştiriler yapmayın.
Kuzenim onun davulcusudur bende bu vesileyle tanıyorum tanıdığım kadarıyla çok iyi birisidir.
 
albüm, şarkılar süper.gitar partisyonlarını klavyeye iyi uyarlamış.ama merak ettiğim şey: albümde fotoğrafı olan stüdyoda mı yapmış acaba vokal kayıtlarını da?
tarzı için "arabeskin yandan yemişi" diyormuş ama çok mütevaziymiş :D
 
Borknagar demiş ki:
albüm, şarkılar süper.gitar partisyonlarını klavyeye iyi uyarlamış.ama merak ettiğim şey: albümde fotoğrafı olan stüdyoda mı yapmış acaba vokal kayıtlarını da?
tarzı için "arabeskin yandan yemişi" diyormuş ama çok mütevaziymiş :D

Bildigim kadariyla vokaller de evde kaydedilmis. Hatta albumde vokalin yumusak olmasinin sebebi bu.. Hayko, komsulardan cekindigi icin daha sert bir vokal yapamamis :)
 
Ben biraz önyargılı yaklaşmıştım niyeyse ama biraz daha dinleyince hoşuma gitti.İlhan İremle kıyaslanmaz ama bana onun sesini hatırlatıyor.Bence herkes orjinal albümünü alsın para kazansın adam.Bursum gelsin alıcam Hayko söz. :)
 
tarzına "arabesk" diyor belki biraz haklılık payı var gibi özellikle vokallerde ama süper albüm bence. dinledikçe anlaşılacak ve alışılabilecek bir tarzı var.ben albümden bilhassa "görmüyorsun"u çok tuttum.
 
Hayko Cepkin Roportaji

Hayko Cepkin ile Yaptığım Roportaj :



Slmlar Hayko Abi;.

Hemen Sorularıma Başlıyorum..

Özel Resmi İçin Tıklayınız


Öncelikle Hayko Cepkin müzik hayatına ne zaman başladı ve bu güne kadar kimlerle çalıştı ?

---evinde minik orguyla başladım. orta 1 de korolara katıldım. Üniversite hayalleriyle konservatuar sınavlarına girip durdum. 2 sene mimar sınan devlet konservatuarında san opera eğitimi ,2 sene Timur Selçuk çağdaş müzik merkezinde san solfej armoni ve koro eğitimi 1 senede akademi İstanbul da piyano eğitimi aldım.



Peki en çok kimle çalışmak sizi memnun ediyordu? Öztürk olabilir mi?

---Ozturk benim ilk sahnede çalıştığım adam gibi adam. onun yüzünden piyasaya düştüm bile diyebilirim .) bunun dışında aylın aslımın ilk albümü benim için çok özeldi. ilk çaldığım gün gözlerim dolmuştu.




Süper bir albümle ve mükemmel bi kliple giriş yaptınız. Çok sevildiniz. Hareketleriniz falan kimilerine göre çok hoştu. Peki olumsuz tepkilerde aldınız mı? Bunlar hangi konularda oldu?

---açıkçası çok olumsuz bi tepki almadım. hatta bu fazlasıyla şaşırtıcı geldi bana. Eskiden eleştirip yok etmek üzere organize olan dinleyici kitlesi su an muhteşem bi olgunluk döneminde. Fırsat tanıyorlar şans varıyorlar takıp edip eğer gerçekten uygun bulmuyorlarsa ilişkilerini kesiyorlar. Umarım bu olgunluk bizlere de yansır. bizde daha iyi işler çıkarır imkanların daha da gelişmesine vesile oluruz. Haa arada üç beş suna benziyo buna benzetiyo hikayeleri oluyor ama o kadarıda olmalı.



Albümünüz adını "sakin olmam lazım" koymanızın sebebi nedir? Öğrenebilir miyiz?

---Sinir küpü bi sülalenin sinir ürünü bi evladı olarak hazır mantar müzik piyasasında yol tutmaya çalışıyorsan hergün kendine bunları söylemek zorunda kalıyorsun.



Peki bu albümde kimlerle çalıştınız ve ne kadar sürdü albüm çalışmaları?

---Kimseyle çalışmadım. Herşeyi kendim yaptım. yapmayı da tercih ettim. Albüm 5 sene içerisinde oluştu. Devamlı turnelere gidiyordum. Her odama döndüğümde alet edevatımı kurup eve kapanıp küçük küçük çalışıyordum.Albümün basılma kararı çıkıncada sadece 5 günlük bi mix çalışması yaptım o kadar. Anlayacağınız paldır kuldur basıldı.




2.klip hangi parçaya gelecek acaba?

---Ben klip parçaları konusunda hep kararsız kalıyorum. Çünkü albümde 8 parçaya gönül rahatlığıyla klip çekebilirim şu anda da zaten eylül ayında çekeceğimiz ikinci klıbe3 alternatif var. hüzünle karışık, görmüyorsun yada eller aldı olabilir.




Yaptığınız bu albümde söylediğiniz yarası saklı adlı şarkı çok güzel ve bu şarkının yazılış sebebini bizimle paylaşabilmeniz mümkün mü acaba ?

---İnsanlar ruhen yasadığı her olaydan sonra o durumla ilgili bi müzik mutlaka dinler. Eğer kaybetmişseniz kaybedilmişliklerle ilgili eğer kazanmışsanız adrenalinizi tavanlarda tutan bişeyler dinleme ihtiyacı duyarsınız.Bende bi gün basıma gelebileceğini düşündüğüm duygular için bi on çalışma yaptım. Kendimin dinleyebileceği ihtiyacım olan şarkılar. Hiç bi zaman kurtarın beni diye yalvardığım bi zamanım olmadı. Umarım olmazda. Ama olacak olursa şarkım hazır.




İlerde yeni albüm çıkarma planında mısınız yoksa eski mesleğinize devam etmeyi mi düşünüyorsunuz?

---Artık albümümle yoluma devam edicem. Tabi klavye çalmadan rahat edemeyeceğim için sahnede mutlaka tuşlarını kıra döke çalacağım bölümlerim olacak. Şimdiye kadar çalıştığım insanlarla da konuk muhabbetleri yapabiliriz. çok da keyifli olur açıkçası. Ama bundan sonra albümüm ve ilerde çıkacak albümlerimle ayakta durmayı hedefliyorum.



Türkiye de yeni bir tarz yaratma eyleminde misiniz?

---Asla. Ben zaten ne tarz yaptığını bilmeyen biriyim. Bilmediğim şeyden bi tarz yaratabileceğimi düşünmek sanırım şuursuzluk olur. Benimkisi sanırım biraz daha benim dünyamda bişey.



Bazı araştırmalarıma göre sizin Marlyn Mansonr17;a çok benzediğiniz söyleniyor. Bu konu hakkında neler söylemek istiyorsunuz?

---Gurur duyarım. ama maalesef demek zorundayım. Taklidi bile olmayı kabul edebilirdim ama ne müziğimle ne gırtlağımla kıyısından geçememekteyim. Üzgünüm.



Hayko Cepkin nasıl biridir? Biraz kendinizden duygu ve düşüncelerinizden bahseder misiniz?

---Aşırı derecede uzunca cevaplayabileceğim bi soru bu aslında. Çünkü çok karakterliyim. Anım anımı tutmuyor. Çok geyikte olabiliyorum çok ciddi de çok bunalım da takılabilirim çok hiperaktif mutlu bi manyağa da bağlayabilirim. Kindarım. hayatı sevmiyorum. Bok gibi bi hayata hedefler koyup eğlenmeye çalışıyorum. En çok eğlendiğim yer sahne. Bunun yanı sıra hiç bişeyi boşvermiyorum herşeye zihnimi yetiştirmeye çalışıyorum buda aklımdan akıl çalıyor. Ne gerçekten delirebiliyorum ne gerçekten akıllanabiliyorum. Söyleyebileceğim tek net şey çok sınırlıyım.



Diğer bir araştırmama göre sizin rapcilere daha çok benzediğiniz yönünde iddialar var. Hiç aklınızdan rap söylemek yada rock dışı bir müzik yapma gibi bir düşünceniz oldu mu?

---Buda enteresan bi benzetme. Mamafı reple hiç alakam yok.




Albüm ve tanıtım istenilen seviyeye ulaştı mı? Bayağı çok sevildiniz. Bunlar hayatınızda ve düşüncelerinizde bir değişiklik yarattı mı ?

---Tanıtım hikayelerimiz biraz yavaş ama etkili gitmekte. Arzu edilende buydu zaten. Öncelik tamamen çekirdek kitlenin çünkü. Kısın biraz daha kuvvetli olacağımı hissediyorum çünkü kıs benim ıklımım ve bu albüm zaten kışlık. Düşünceleriminde ne değişmeli ki? Zaten hep düşündüğüm şeyleri aynen düşünmeye devam ediyorum. keşke biraz az düşünsem.



Birazda etkinlik ve konserlerden bilgi verir misiniz? Neler bekliyor bizi?

---Sanırım eylülden sonra daha bi etkinliklerde gözükür olucam. çünkü heba olmasın diye henüz tanıtım konseri bile yapmadım.Tanıtım konserini yapıp 2. kliple beraber üniversite konserlerde dahil pek çok organizasyonu yakalamayı hedefliyoruz.




Internetr17;e girmiyorsunuz sanırım? Bunun nedeni nedir? Vakit bulamamak mı?

---zamanında parçalarımı kaydederken internetin şahane virüslerinden biri 15GB lık kanal kayıtlı bestelerimi yedi yaladı yuttu. Bu sebeple güvenemiyorum pek. Sırf Internet girmek için bi makine alana kadarda sanırım bu korkumu yenemeyeceğim.




Peki sizle görüşmeyi, tanışmayı çok isteyen hayranlarınızın size ulaşma imkanları var mı?

Bilmem. Ben biraz hayranlık konularını ti´ye alıyorum açıkçası. Hepimiz etiz tırnağız aptal kutusunda gözüktük diye birileri bize körü körüne saplanacaksa hiç saplanmasınlar bence. Hayranmışçasına değilde arkadaş olmak ıstermişcesine yaklaşmak daha uygun geliyor. çünkü hayran olmak biraz gördüğüne duyduğuna arkadaş olmak bildiğine sevgi beslemek gibi. Konser imkanı bulabildikçe ulaşacağımı düşünüyorum herkese. Bide Internet var ki benim pek kullanmadığım .) onu da organize edip ilgi alaka olayını yoğunlaştıracağım.




Sizin adınıza bazı siteler yapıldı. Peki siz kendi adınıza resmi bir site yaptırıp üyelere net üzerinden bilgi vermeyi düşünüyor musunuz?

---Aslında sitem var. Fakat ben biraz geciktirmek istedim. Gıidişata zaman tanımak istedim. Her şeyime bi anda ulaşılıp çabuk tüketilmek istemedim açıkçası.Malumunuz seriii tüketim memleketi burası........Ama görünen o ki sitenin tamamlanma vakti gelmiş. Bizde site konusunu hızlandırdık yakında çalışır bi halde olacaktır.



Biliyoruz bir çok kişiyle bir yığın çalışmalarda bulundunuz. Mükemmel klavye ustalığınızla bir çok sanatçı ile çalıştınız. Peki bu çalışma zamanlarında komik, hiç unutamadığınız yada çok zor durumda kaldığınız anlar oldu mu?

---Tonlarca var. Özellikle demirle gittiğimiz turneler çok ama çok eğlenceliydi.En son 8 günlük bi yurtdışı turnesine gitmiştik. Yanlışlıkla gittiğimiz yaslıların çıplaklar hamamında bütün gurup cırıl çıplak yıkanmamızdan tutun , sabaha karsı konser sonrası yolumuzu Almancı yankesicilerin kesip bizden haraç kesmeye çalışırken bizi tanımalarıyla Türk sanat müziği söylemeye başlamalarından ....artı 8 günlük turne boyunca her gün sahnede 1 tuş kırarak klavyelerin artık çalınmaz bi hale gelmelerine kadar (koli bantlarıyla tutturdum bu arada tuşları) enteresan bi sürü hikayemiz var. yaz yaz bitmez sanırsam.



Son olarak eklemek istediklerinizi alalım?


---Hep röportajlar bu soruyla bitiyor ve ben ekleyecek hiç bişey bulamıyorum. Diyebileceğim tek şey herkes arzu ettiği hayal ettiği şeyi yapsın. Ben hayallerimin ısını yapıyorum yıkılacak türden de bi duvar değilim......Soruların için de teşekkür ederim............



Çok Güzel Bi Söyleşi Oldu. Çok İlginç Bilgiler Verdiniz. Katkılarından Dolayı Muzaffer Karataş'a ve size çok teşekkür ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum...
 
Albümündeki bütün parçaları dinledim.Boş parça yok diyebilirim.Yani benim her parçada illaki sevdiğim bir kısım çıktı.Tavsiye ederim mutlaka albümünü alın.
 
bugun layne staley kardesim bana hediye olarak almıs albumu cok saogolsun :D gercekten cok guzel bir album yapmıs... rock istanbuldada dinlemistim ama album daha bir guzelmis... kendine ozgu guzel bir tarz yapmıs ve bence cok iyi olmus... umarım dahada iyi yerlere gelir ;)
 
sadece bir şarkısını dinledim ama tarzına,geçmişine,vs bakılırsa iyi bir müzisyen olduğu kanısına varabiliriz galiba...farklı birşeyler yapmaya çalıştığı kesin!30.07.2005 tarihli vatan gazetesine verdiği röportajda, müziğinde hüzünlü ama gergin bir hava olduğunu ve konserine gidenlerin eğlenerek değil gerilerek,yumruğunu sıkarak o konserden çıkacaklarını söylemiştir.biraz da magazinsel bir boyut katacak olursak :twisted: aynı röportajda, kadınlara karşı bir öfkesinin de var olduğunu açıklamıştır!sanırım röportaj biraz kesilerek yayınlandığı için nedenini pek anlayamadım ama ilginçti gerçekten...
 
Geri
Üst