Modifiyeli Meksika Fender Strat Mı, Sade Amerikan Standart Strat Mı

Dostlar merhaba
Size bir sorum olacaktı. Suan amerikada bulunuyorum ve hazır buraya gelmişken amerikan standart fender strat alma isteğim var. Ancak Türkiyede meksika yapımı bir adet fender standart stratım var.( hatta gelmeden satılığa çıkartmıstım. ilanı mevcut) ,Şimdi ben buradan bir adet amerikan fender mi alsam- yada başka bir gitarı önerebilirmisiniz 750 doları geçmeyecek şekilde- yada gilmour strat manyetiklerini (ssl5, cs 50, cs 69) alıp benim gitaramı taksam ilerleyen zamanlarda da fretlerini değiştirip amerikan stratlara yakın bişeymi yapsam diye kararsızım. bu arada amerikan strandart strat hiç çalmadım.bulundugum bölgeye yakın muzik dükkanıda yok.amerikanın çalış rahatlığı nasıldır. tabiki kişiden kişiye değişir ama mesala benim meksika uzun süreli çalışlarda beni yoruyordu.
 
Hocam karman çorman olmuş..

Benim bildiğim durum şudur, aynı gün üretilen fenderlerde bile ciddi tonal farklar olabiliyor..

Ama U.S.A. standart stratın elbette bir alt çizgisi vardır, buda çoğu mexica strattan iyidir..

Bence bir U.S.A. stratocaster al, olmadı geldiğinde aldığın fiyattan rahat satarsın merak etme...

Gitarın çalış rahatlığı ise tamamen sap profiline bağlı.. Bunun içinde en mantıklı şey senin gitarı eline alıp çalman.. Hem tonal olarak hemde sap profilinin rahatlığı konusunda daha net fikirlerin olur..

Yoksa yazı ile biz ne desek boş..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
iki seçenek var önümde ya türkiyedeki meksika stratı tamamen modifiye edicem (manyetik,fret değişimi,pickguard değişimi),yada direkt amerikan strat alıcam. Sizce ton olarak ve çalış rahatlığı olarak (ki bu kişiseldir ama eminim ki burada iki gitarı da fazlasıyla denemiş insanlar vardır) karşılaştırdığımızda hangisini tercih edersiniz diye soruyorum. yani sadece amerikan adı var diyerekten almak istemiyorum.
 
Şöyle diyim, bence şansın var, bir müzik markete git ( otobüse atla, zaman yarat, bir şekilde git.. ) şöyle ikinci el de 1000$ civarı signature modeller var yada 750$ a da çok güzel standart modeller var.. Dene bol bol beğendiğini al.. Tavsiye 95 yılı sonrası üretimleri daha bir iyi deniliyor..

U.S.A den iyi Mexica pek görmedim, sadece Mexicaların reissue modelleri güzel, onlarda zaten custom shop mantığı ile yapılıyor ve çaldığında kendisini belli ediyor.. Eğer sendeki standart mexica strat ise boşuna uğraşma modifiye ile al bir amerikan strat sonuçta tr de 1500 dediğinde elinde kalmaz pek satarsın.. Burada mexica stratlar 1400 TL sen bu fiyata U.S.A. alıcaksın.. Elinde kalmaz kısaca olmadı kendi gitarını modifiye edersin..
 
hocam buradan sadece yazı olarak amerikan strat daha iyidir tarzında şeyler yazılabileceğini düşünüyorum. Ona sizin karar vermeniz daha doğru olur çünkü elinizdeki strat ile amerikan stratı karsılaştırma fırsatınız varken deneyin.
 
hacı bana da bi amerikan kapsan ya gelirken :D ... bence al bir amerikan standart bir de gez 1-2 müzik mağazası 2. el i texas special tak sonra girişme hiç modifiye işine :) satarken sıkıntı oluyor ben 1500 tl harcayarak yaptığım gitarı satamıyorum her ne kadar o paraya standart amerikan alabilecek olsam da neredeyse kendim yapma gazına geldim para parça uğraştım her parçası için bekledim haftalarca filan ama insanlara anlatamıyorsun. bence al bir amerikan elinden çıkarırken de çok rhat oradan aldığın fiyata çıkarırsın
 
yukarıda demiş arkadaşlar da gerçi ama bir şey daha söyleyim meksikaya lindy fralin vs bile taksan adam sana takas olarak squier +400 lira filan öneriyor yani sürekli kullanırım satmam diyorsan modifiye işine de girebilirsin fakat vites yükseltirim filan diyorsan amerikan al zarar etme
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
tekrar satarken dediğiniz doğru. ben aciliyetten dolayı 800 liraya satışa koyduğum gitarıma 300 lira teklif veren olmuştu. :) büyük ihtimal deneyip bir amerikan alıcam. hiç olmadı biraz şansa bırakıp ebaydan almayı denicem.
 
bu arada eğer bulabilirsen japon reissue serileri çok efsanedir amerikan standart denerken sor varsa onlardan da dene derim zaten alırsan satmassın onlardan :) ...
 
Geri
Üst