Zamanlama - Ritm kaçması

mrt_ demiş ki:
Roth-Azad demiş ki:
Neden karşısın metronoma ben onu anlamadım?

çünkü metronomun tık tıkına ayak uyduramıyorum, bir yerden sonra ipin ucu kaçıyo buda sinirimi bozuyor. neyse tamam artık metronomu alıyorum önüme....

hepinize çok teşekkürler öneri yorum ve düşünceleriniz için ..

Olay burda zaten. Bir şeyi yapamadığın için sinirini bozması çok doğal. Ama bu bir kısır döngü. Metronomla çalışmak zor geldiği için çalışmazsın. Çalışmadığın için de ritm duygun rahat oturmaz. Ritm duygun oturmadığın için de metronom ile çalışmak zor gelmeye devam eder. Eh bu döngüyü bir yerinden bozmak lazım? Nasıl mı?

Aslında olay basit. Sadece olay yapabildiğimizden fazlasını yapmaya çalışmaktan kaynaklanıyor. Metronomu 60 bps'ye al, her tık başına 1 pena vuruşu yap bakalim olacak mı? Büyük ihtimalle olacak. Sonra saniye başına 2 pena vuruşu yapalım... sonra 3. Bu da olur herhalde. Şimdi bir de tık başına 12 vuruş dene bir de. Ne? Olmadı mı? E olmaz tabi, sen 4'ü atladın, 5'i atladın, 6'dan 11'e kadar bütün tempoları atladın 12 deniyorsun nasıl olsun ki?

Elbet metronomla çalabildiğin bir tempo vardır. İstediği kadar yavaş olsun, ama doğru olsun. İsterse 2 saniyede 1 nota olsun. Bir yerden başla, çok rahat çalabildiğin bir tempo olacak bu. Bunu dakikalarca çalış, sonra yavaş yavaş arttır. Zorlanmaya başladığın an kendini kandırma ve düşür tempoyu. Bir tempoda mükemmel, hatasız şekilde çalabildiğin zaman yavaş yavaş arttır. Elbet zaman gelecek eskiden çalabildiğin tempolara çıkabileceksin. Sabır çok önemli. Yapamayacağın tempolarda çalışma, mümkün olduğunca yavaş başla.
 
Bu metronom denen aleti bilgisayarda bir programla yapabilir miyim?Ya da gitar pro ile?Nasıl olduğunu da açıklarsanız sevinirim(Yeni başladım gitara cahilim biraz kusura bakmayın :) )
 
guitar pro da tabları çalmak için bastığın play tuşunda aşağı yönde bir ok var. ona bas, en altta speed trainer var. bir pencere çıkacak. bu pencerede, o an açık olan tabın (hangi şarkıysa) barları çıkacak, mesela 1 den 35 e kadar. altında da tempoyu ayarlıyosun, 100 den 200 e kadar mesela. sonra çalmaya başladığın zaman o barlar arasını 100 den 200 e kadar çalıyo her turda ritmi ne kadar istiyorsan o kadar artırıyorsun. oldu da bitti maşallah :)
 
SoBeR demiş ki:
Bu metronom denen aleti bilgisayarda bir programla yapabilir miyim?Ya da gitar pro ile?Nasıl olduğunu da açıklarsanız sevinirim(Yeni başladım gitara cahilim biraz kusura bakmayın :) )

visual basicte timer kontrolü ile herhangi bir ses dosyasını açabilirsin her tık için, yada beep komutu verebilirsin. çok basit bir kod. bir text box birde timer var, textbox bpm yi belirliyor

form_load a timer1.interval = text1, timer a da beep yaz ki text1 de belirtilen sııklıkta beeplesin bilgisayar.[/code]
 
Geri
Üst