Analog pedal sisteminden RACK sistemine geçmek istiyorum

Analog pedal sisteminden RACK sistemine geçmek istiyorum,set up ımı dağıttım elimde şuan boss OD-20 ve Big Muff var. Bunlarıda dahil edip kurmak istiyorum bir düzen.
Neye ihtiyacım var,ne lazım yardımcı olarsanız sevinirim. Orta bütçeli ekipmanlar söylerseniz iyi olur. Öğrenci adamım.
Bol Müzikli günler....
 
Analog pedal sisteminden RACK sistemine geçmek istiyorum,set up ımı dağıttım elimde şuan boss OD-20 ve Big Muff var. Bunlarıda dahil edip kurmak istiyorum bir düzen.
Neye ihtiyacım var,ne lazım yardımcı olarsanız sevinirim. Orta bütçeli ekipmanlar söylerseniz iyi olur. Öğrenci adamım.
Bol Müzikli günler....

Bende aynen senin dediğin gibi yaptım daha bir hafta oldu. Lambalı amfimi, anolog pedallarımı satılığa çıkardım ve avid eleven rack aldım kendime. Aletten bahsedecek olursam; henüz bütün fonksiyonlarını deneyimlemiş değilim ama çok işlevli bir alet. İçerisinde amfi, kabin ve pedal simülasyonları var. Amfiler ve kabinler titreşimlerine kadar taklit edilmiş. Bunun yanında amfiyi mikrofonlama seçenekleri de mevcut. Pedalları farklı sıralarla dizip farklı sesler elde edebilirsin. Sonra ses kartı olarak işlem yapabiliyor bu alet. USB'den giriş yapıyorsun bilgisayarına driverlarını indiriyorsun netten, hoparlörlerini de eleven rack'e bağlıyorsun kayıt yapacağın programı açıp gitarını da eleven rack'e giriyorsun başlıyorsun kayda. En güzel yanı kaydettiğin tonun aynısı sahnede de yanında oluyor. Aleti kafa amfi olarak düşün, kabine bağlayabilirsin direk. Ya da sisteme direk girişi yapabilirsin. Daha önceden kayıtta yazıp kaydettiğin ton aynen sahnede de seninle oluyor. Ayrıca istediğin analog pedalları alete bağlayıp kullanman mümkün (bunu hiç denemedim öyle biliyorum) gördüğün gibi bayaa işlevli bir alet, araştırmanı tavsiye ederim. Forumda ikinci el satan iki arkadaş var eleven rack. 1700 TL civarıydı fiyatları, sıfırı Türkiyede 2600 TL civarında geziniyor.

Bu sistemde bahsettiğin Boss OD-20 veya EHX Big Muff'ın bir yeri yok madem rack alacaksın sat onlarıda bütçe çıksın biraz daha sana derim ben.

Ucuz yollu bir rack arıyorsun diye bunu yazdım yoksa bir de çoğu kişi tarafından çok daha başarılı bulunan fiyat olarakta bir o kadar tuzlu olan Fractal Axe Fx var. Sinan Güngörer onunla ilgili bir karşılaştırma videosu eklemişti geçen günlerde onunda linki altta müthiş taklit ediyor.
http://turkrock.com/threads/30683/#post-806960

Tabi sesler daha dijital, sustain daha yapay olacaktır ama dediğim gibi taklitler çok başarılı ve bir sürü ton seçeneğin oluyor üstelik tek bir alet setupın olmuş oluyor, oluyor bitiyor. Özellikle modern rock, alternatif rock, metal vb. yapıyorsan taklitler çok başarılı olduğundan eleven rack sana yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yok sıcak ton olsun, tonlar parmaklarımda, groove üstüne groove diyorsan bir lambalı amfi ve minimal bir setup daha çok tatmin edecektir seni. Ha sıcak tonları yok mu eleven rackin var. Farklı kombinasyonlarla çok güzel sesler elde edemiyor musun clean tonda edebiliyorsun. Son cümlede bir kafa karışıklığı yaratayım ki araştır kendin karar ver. Yönlendirmiş olayım seni. Alternatif olarak kesinlikle değerlendir ama eleven rack'i parasını hak eden bir alet.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Teşekkürler yorum için. Öyle bir heves uğruna açmıştım konuyu. Sonradan rack sistemin bana uzak bir kavram olduğu anladım(en azından şimdilik).
Bol müzikli günler.
 
Geri
Üst