E-MU 0404 PROTEUS-X (creative ses kartı) Yorumlarınız...

Rockistanbul (Megadeth) organizasyonunda bedava dağıtılan Volume dergisinde tanıtımı bulunan 150Euro fiyatlı ses kartı hakkında yorumlarınızı bekliyorum teknik özelliklerinden anlayanlardan özellikle...amplitube live, guitar rig gibi softwarelerin sorunsuz çalışabilmesi için almayı planlıyorum bu açıdan değerlendirirseniz sevinirim...şimdiden teşekkürler...Creative'in hiç önerilmediğini biliyorum ama fiyatı uygun ne yazıkki...

Sample Rate: 44.1 ,48, 96khz
Bit Depth: 24 veya 16 bit 32 Bit Dsp
Uyumluluk:ASIO 2.0, WDM, MME,DirectSound
Coaxial S/PDIF giriş çıkışlar
Optik S/PDIF giriş çıkışlar
Analog Girişler:iki adet 1/4 inç unbalanced jack girişi
Level:10dBV nominal, 6,4 dBV max
 
Benimde makinamda şu anda 2496 var oldukçada memnunum. Ancak çok iyi bir kart oluşundan değil,işimi gördüğü için memnunum :) arkadaşın yazdığı kart daha üstün bir kart gibi gözüküyor. Sonradan üretildiğinide düşünürsek teknolojiside daha yeni olmalı.

Ben tam olarak Skull_KruSHerın önerisine katılamıycam. Emu fiyat/performans açısından Creative'e satılmadan önce çok iyi kartlar üretip sağlam yorumlar alıyordu. Biraz googleda aranıp birkaç farklı yorum okumakta fayda var zira Türkiyede ikamet eden,emu kullanan çok fazla kişi yok. M-audioda ucuz olduğundan bir nevi tekel sayılır. Elde fazla alternatif olmayıncada kimse gerektiği kadar objektif olamıyor.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
yorumlar için teşekkürler...ancak m-audio ses kartı 189euro+kdv gözüküyor compel sitesinde...

bir de ben direk gitar girmek istiyorum bilgisayara m-audioda sanki mixer girişleri var gibi geldi resminden...creative de ise 3 büyük 3 küçük jack girişi var...
 
e-mu 0404 Audiophile'den daha iyi bir karttır, bence al.
Gitarı direk girmek iyi fikir değil, DI box ya da bir gitar efektöründen geçirmeni tavsiye ederim.
Proteus-x opsiyonunu almazsan daha da ucuza gelir kart.
 
Gonzo hangi açıdan daha iyidir biraz açıklarmısın ?
Yani teknik özelliklerini emu nun pek bilmiyorum. SNR , latency değerleri nelerdir biliyor musun?
 
gurkanisevic demiş ki:
yorumlar için teşekkürler...ancak m-audio ses kartı 189euro+kdv gözüküyor compel sitesinde...

bir de ben direk gitar girmek istiyorum bilgisayara m-audioda sanki mixer girişleri var gibi geldi resminden...creative de ise 3 büyük 3 küçük jack girişi var...

Senin baktığın usb versiyonudur. Pci versiyonu 100€+kdv
 
Netten okuduğum teknik verilerden ve yorumlardan 3 satır birşeyler derledim,onları paylaşayim;

En büyük artısı içinden çıkan proteus x synthi. Tamamen legal, ve daha önce hardware synth olarak üretilmiş olan proteus 2000'in seslerini eksiksiz olarak içeriyor. 2cd'den oluşuyor ve zamanla ses yelpazesi genişletilebiliyor.

Bir başka en önemli özelliğide içindeki 32bit DSP chip. Bu ayrı bir işlemci gibi algılanmasın,sadece içinde bulunun efektleri işlemciye yük bindirmeden uygulamanıza olanak sağlıyor. Hem vst efekt hemde sesler üzerine uygulanabiliyorlar.. (eq,autowah,chorus,compressor,distortion, delay,vocal morpher,phase shifter vs. toplam 16 efektten birkaçı)

Birde coaxial ve optik S/PDIF giriş ve çıkışları var. Dinamik aralığı,frekans cevabı gibi teknik verileride m-audio audiophile modellerinin tamamından daha iyi kağıt üzerinde. 150 Euro(Türkiye) civarı bir fiyatı var.

Bence amatör/yarı profesyonel kartlar arasına şu anda alınacak tek kart bu gibi gözüküyor. Tabi ilk elden kullanan birinin yorumları çok daha sağlıklı olur. Kartını yeni almış olmanın gazıyla yazılan yorumların etkisiylede üzerimde olumlu izlenim bırakmış olabilir. Enazından adam gibi bir dergi yorumu okumak gerek.
 
dostum dun aldım m-audio 192 160€ ya mukemmel sakın creative e para yatırma ama iyi kayıt istemiyorum kendi capımda eglenim mixerim yok diosan sb live al 40 ytl onla takıl kotu oldugunu anliyinca satarsın sonra m -audio yada maya 44 mkıı alırsın
 
Çelişki yarattığım için üzgünüm ancak 5-6 aydır E-MU 0404 kullanıyorum, gayet memnunum.

Ancak Proteus-X ile "Proteus-X" siz arasında pek bir "kayıt kalitesi" farkı yok ve gayet sağlam bir fiyat farkı var. Bunu göz önünde bulundur derim. Ben şahsen bir klavyeci olarak X'siz olandan aldım ama sanal klavyem olsun diyosan X'lisini öneririm.. Tam bilmiyorum ama sanal klavye midi formatında çalışıyor diye hatırlıyorum.
 
emu 404 ses kartı aldım ve birkaç gün önce bir sorun ortaya çıktı.mp3 dinlerken veya mixlenmiş kayıtları dinlerken bazı sesleri alamıyorum ve diğer seslerde sanki vocoder pluginleri gibi doğal olmayan digital sesler şeklinde duyuluyor. format veya sürücü güncellemeleri işe yaramadı. aranızda bu soruna çözüm önerisi olanlar lütfen yazsınlar...
 
Arkadaşlar,

EMU Ses kartlarını "Creative Ses Kartları" ile karşılaştırmanız (hatta karıştırmanız demek daha doğru olacak) yanlış.

EMU 1970'lerde kurulmuş ve profesyonellerin yakınen bildiği bir markadır. Üretimden kalkmış olan Sampler'ları hala bir çok profesyonel tarafından özellikle filtreleri ve kendine has sound'u sebebi ile tercih edilmektedir.

Creative firması EMU'yu satın almıştır. Ancak EMU ürünleri hala EMU engineer'ları tarafından üretilmektedir.

Ses kartları ile ilgili "karşılaştırmalı ses kartı tablo"muzu web sitemizden indirebilirsiniz. Sanırım bu tablo ses-kartı seçiminize yardımcı olacaktır.

EMU ses kartlarının kendi plug-in'leri için üzerinde DSP olması sebebi ile bilgisayarınızın özellikle tıkandığı noktalarda size yardımcı olacağını düşünüyorum.

Link: http://www.blmuzik.com/basin_odul/Ses%20Kartları%20(version%202).pdf

Not: Bu ve benzeri teknik konularda daha fazla bilgi almak için www.muziktek.com forumunu da izlemenizi tavsiye ederim.
 
arkadaslar oncelıkle selam ben e-mu 0404 pcı ses katı kullanıyorum ses kartnın out cıkıslarını mıxere bagladım fakat ın cıkıslarını kullanmıyorum...sorunum su kı kayıt almada sorun yasıyorum ses kartı mıcrofonu gormuyo nerde hata yaptıgımı bı turlu anlayamadım sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler...
 
cubase kullanıyorum kayıt alamıyorum gormuyo yanı....canlı performans olarak mıcrofondan verım alabılıyorum sadece kaıyt anlamında problem var ses kartıyla alakalı oldugunu dusunuyorum lawelab da gormuyo cunku mıcrofonu.....ses kartıyla yada benım baglantımla alakalı cunku ses katının sadece out cıkıslarını kullanıyorum ın cıkıslarını kullkanmıyorum cunku nasıl kullanacagımıda bılmıyorum...YARDIMCI OLURSAN SEVINIRIM ..
 
Geri
Üst