Squier Vintage Modified Jazzmaster hakkında

Arkadaşlar Türkiye'deki müzik mağazalarına baktığımda Squier Vintage Modified Jazzmaster Special adında bir model görüyorum ancak nedense Squier Vintage Modified Jazzmaster'a benzemiyor. Köprüsü de jazzmaster köprüsü değil zaten. Jazzmasterlarda üstte bulunan switchlerden de bulundurmuyor.

http://www.youtube.com/watch?v=tEMh2sowM3E
Yukarıdaki videodaki modelden neden ülkemizde yok? Fiyat olarak daha mı pahalı? Hani gerçekten jazzmaster'a benzer bir şey getirselerdi en azından. Aşağıdaki Türkiye'de satılan model.

http://www.tune-l.com/Squier-Squier-Vintage-Modified-Jazzmaster-Special-BSB_4995.html
 
Modified diyor abi zaten.Çok farklı oluyor standarttan.Yalnız bayan arkadaş çok ruhsuz ve kötü çalmış.İzleyen kimse almaz bu gitarı.
 
Bunu Tüne-l e sorsak daha iyi bence. Sonuçta açıklayabilecek olan onlar. Şimdi ne desek yanlış olur. Seneden seneye farklılık gösterebiliyor diye biliyorum bu modified modeller, o kadar.
 
Genel olarak Fender ve Gibson açısından "Special" denilen modellerin "özel" olan tek yanı, Standart denilen modellere göre daha az malzeme ve işçilik özenine sahip olmaları ve bu yüzden fiyat olarak ta standart modellerden daha ucuza satılmalarıdır. Jazzmaster tarzı gitarlarla ilgim alakam yok peşinen söyleyeyim. Benimki genel ve bir bilgi sadece. Nette kısa bir arama ile de yurtdışında Modified Jazzmaster ile Modified Jazzmaster Special arasında 20 25 dolar gibi bir fark olduğunu görmek mümkün.

http://www.musiciansfriend.com/guit...ed-jazzmaster-electric-guitar/h84285000002001

ve

http://www.musiciansfriend.com/guitars/squier-vintage-modified-jazzmaster-special-electric-guitar gerçi ikincisi mapple tuşe)

Getirilmeme sebebini bilemem. Ama google.com.tr türkçe sayfalar üzerinden arama yapınca Türkiye'de "Vintage Modified Jazzmaster" adı altında aslında "Vintage Modified Jazzmaster Special" satıldığını gördüm, ilginç! Hatta çoğu sitede ürün resimleri bile senin linkini verdiğin sitedeki resimle aynı. Bazılarında dik duruyor bazılarında yan yatmış. Dediğim gibi bu modelle ilgim alakam yok. Niye Modified Jazzmaster yerine Modified Jazzmaster Special satıyorlar onu da bilemem. Belki nasip kısmet, belki yanlış sipariş, belki cehalet, belki beceriksizlik, belki de arz talep. Kimbilir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Zaten jazzmaster alacak insan bunu kafasında belirlemiştir ve belli sebeplerden dolayı alıyordur. Arkadaş tavsiyesiyle alınabilecek bir gitar da değil çünkü. Jazzmaster'ın offset bir model olması ve fazla talep edilmemesinden dolayı en ucuz modelini getirtmiş olmaları muhtemel bence.
 
Tamam da, 20 dolar için Special yani bir düşük modelini Vintage Modified diye satmaları etik değil ki yurtdışında Special ile Vintage Modified arasındaki fiyat farkı 20 dolar.
 
Geri
Üst