Tim Robbins

16 Ekim 1958 doğumlu Amerikalı aktör Tim Robbins (Timothy Francis Robbins), 1981 yılında UCLA drama bölümünden onur derecesiyle mezun olmuş. Savaş karşıtı bi duruşu olan Robbins, oyunculuğun yanı sıra yönetmenlik de yapmaktadır..

Oynadığı filmlerden birkaçı;
*Erik The Viking (1989)
*Cadillac Man (1990)
*Jacob's Ladder (1990) (favorimdir)
*The Shawshank Redemption (1994)
*Prêt-à-Porter (1994)
*Mystic River (2003)

Yönettiği filmler;
*Bob Roberts (1992)
*Dead Man Walking (1995)
*Cradle Will Rock (1999)

Hollywood'un en yetenekli (bana göre) oyuncuları arasında yer alan Tim Robbins hakkında sizin görüşleriniz nelerdir?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Efem konuyu saptırmasak da biraz daha sanatsal açılardan konuya yaklaşsak :twisted: :twisted:
Hangi filmini seversiniz, hangi rolde görmek isterdiniz vs..vs..
 
Ben en çok Shawshank redemption da beğenmiştim.Ama Guguk Kuşunu yazmayı unutmuşsun ordada vardı.Ya da baya benzeri bir adam vardı genç hali muhtemelen oydu emin değilim.Film yönettiğinide okuyunca öğrendim.

Bende iyi bir aktörden çok iyi bir insan izlenimi uyandırdı.Nedense.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Sanırım karıştırıyosun, çünkü Guguk Kuşu'nda Tim Robbins oynamıyor. Kendi görüşüm de seninki gibi, acaip iyi ve masum bi ifadesi var bu adamın. Özellikle Viking Erik'teki haline bitmiştim :D :LOL:
Ayrıca -bana göre- en sağlam oyunculuğunu Jacob's Ladder'da sergilemiştir.. Yönettiği filmlerden bahsetmeye gerek bile yok, Dead Man Walking..
 
Sadece Mystic river daki mimikleriyle bile ne kadar başarılı bir oyuncu olduğunu gözüme zorla sokmuştur özellikle shawshank redemtion ın yanında jacobs ladder filmindeki oyunculuğuna ve filme hayranımdır. Kesinlikle başarılı bir david lynch filminde görmek isterim oyunculuğunu
 
Ben onu ilk Eric The Viking ile tanımıştım.Çok ama çok gülmüştüm.
Ama Tim Robbins bende en büyük izi tabii ki Shawshank Redemption ve Mystic River ile bıraktı.Ancak onun çok bilinmeyen filmleri arasında olan Arlington Road ta ise Jeff Bridges ile yuh dedirtiyor.
Aşık değilim ama abiyi sever,sayarız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
faust demiş ki:
Ben onu ilk Eric The Viking ile tanımıştım.Çok ama çok gülmüştüm.
O film çok acaipti yahu.. Hele ki gemidekilerin canavarla dövüşme sahneleri fln.. :D
Ama Tim Robbins orda her zamankinden farklı bi tipi canlandırıyo.. Genelde dram tarzı filmlerde oynuyo, oysa ki bu filmde komedi ve fantastik ögeler de war.. In Tim we trust diyelim de tam olsun.. :LOL:
 
"Gizemli Nehir" tabii ki.Yönettiği "Dead Man Walking"ta ise yuh dedirttiriyor bence.Müzikleri bile muhteşemdi."Arlington Road" ise izleyemediğim ve merak ettiğim bir film.
 
Biraz da ben bilgi eklemek istiyorum.I.Q (Aşk ve Zeka) adlı filmi var Meg Ryan'la oynadığı.Seyredilesi hoş bir filmdi.Ayrıca Susan Sarandon ile evlidir,hatırlayacaksınız Dead Man Walking'de oynamıştı yada oynatmıştı,3 tane de çocuğu varmış (ne magazin yaptım ama).Sonuç olarak severiz sayarız abimizi.Ulan bi de baya uzun boylu bu adam...
 
Geri
Üst