Sex Ve Şiddet

Seks ve şiddet, asla yanyana durmayacak iki kavramdır. Ya zevk alırsınız, ya acı çekersiniz.
Cinsel zevkler, şiddetle beraber yaşanabiliyorsa, zaten ortada bir sapıklık var demektir.
Ve Sado-mazoşizm, psikologların da onaylamış olduğu, bir ruh hastalığıdır.
 
Güdüler insan doğasında her zaman var olan şeyler.Ne kadar modern toplumlarız diyip kendimize bir sürü bastırılmış kurallar koysakta bi yerde bu patlak vermek zorunda.Şiddet ve cinsellik.İnsanın her davranışının altında şiddet ve cinsellik bulunur...
 
lileth demiş ki:

Kesinlikle muhteşem bir yorum!!! (ciddiyim)

Aşağıdaki kısımda "şu olur bu olur" derken, "şunun olması gerekir, düstüruyla"yı kastediyorum bu arada.

Sadizm ve mazoşizm'e gelince (en azından uç örneklerine değil, BDSM başlığı altında, bir yaşam tarzı olarak); 24 saatlik bir güç alışverişi (birisinin "köle", diğerinin "efendi" olması) veya cinsel içerikli roller (roleplaying...) verilmesi, pek çoklarının seks ve şiddeti birleştirerek, iki tarafın da ihtiyaçlarına cevap veren bir denge kurulmasına bağlanır. Çoğunlukla, özellikle ilişki, rollere rağmen romantik bir hal aldıktan sonra, iki taraf da birbirlerinin sınırlarını bilir, saygı duyar, ve aşmaz. Bir ilişkide bu iki unsuru kullanan taraflar, birbirlerine saygısızlık edecek davranışlarda nadiren bulunurlar, sınırlarını zorlamazlar. Çift, mesela, çok yeniyse ve sado/mazo eğilimleri içindeler ise, bunu denemeye karar verdiklerinde, bu sınırları keşfetmek için birbirlerine en az 24 saatlik güç alışverişindeki kadar saygılı olmak ve belirli şekillerde, sınıra dayanıldığını belirtmek için bir "güç sözcüğü" kullanmaya başvururlar. Daha da ötesi, bazen, iki taraf da birbirine karşı işledikleri "suçları" birbirinin yüzüne vurabilir, nazikçe, ve anlaşarak tekrar bunun olmasını engellemek yoluna gidebilirler.

Evet, bunca geyikten sonra, isteğe bağlıdır, eğilime bağlıdır, yukarıda belirttiğim gibi, sevgi ve saygıya bağlıdır her şey. Seks şiddet dolu da olabilir, gayet nazik de olabilir, ikisinin ortasında da durabilir. İki kişi konuşurken mantığı ile, son derece subjektif varlıklar için objektif kriterler koymak bence birazcık yetersiz kalır.

(NOT: Yukarıdakilerin bir kısmı "objektif" bilgilerdir, bir kısmı da kişisel görüşler. Ama, "subjektif" varlıklar tabii ki "objektif" kriterlerden sapabilir)
 
Sex insanoğlunu o kadar yaratıcı uygulamalara sürükler ki, buna şaşırmamak elde değil. Kişi normalde yapamayacağını, yapmak istemeyi dahi düşünemeyeceği şeyler yapar. Bu aslında zevkin doğasından kaynaklanır. Bu öyle bir dereceye varırki, kişi artık hayvansal tarafların açığa çıktığını anlayamaz.
 
Şiddetten zevk almanın seks ile hiçbir alakası yoktur bana göre, bunu tanımlamaları özel olarak yapılan hastalıklarda görebiliriz.
Şiddet yeri geldiği zaman ceza olarak uygulanıyorsa ve seks her tür için zevk alma biçimiyse, burada kötü ve iyinin ilişkisini tartışmak gerekir. İyinin ortaya çıkışı için kötü olmalı mıdır? Kötünün en karanlık hali iyi ile mi sağlanır?
Aslında bu sorular kendi içinde çelişkili gibi görünüyor, ama işin insani tarafını düşünürsek, bu büyük bir bağımsız sorgulama yaratıyor.
 
seksin özünde zaten şiddet var.az ya da çok.ama var.
düşünsene "ya pardon ama seni ..kmem gerekiyo" denilebilir mi

işte seks deyince şiddet çağrışımını akla getiren de , cinselliği insana özgü bir paylaşım olarak değil de kazanan-kaybedenin olduğu bir iktidar ilişkisi olarak gören bu zihniyettir belkide ne dersiniz?[/quote]
 
Seks, insanlar için sadece üremeyi ifade etmez. Seks aynı zamanda bir eğlence biçimi, zevk alma biçimi ve ihityaçtır. (Ki günümüzde buna su gibi bir "olmaz sa olmaz" ihtiyaç kategorisine sokulmaya çalışıyor!... Kesinlikle yanlış ve telikeli bir düşüncedir.)

Eğer bizler "insan" isek, bizlerin o seks'e "duygularımızı" da katmamız gerekiyor. Bütün dünya seks yapıyor. Ama sadece insanlar bilinçli bir şekilde duygularıyla hareket edebiliyorlar.

Yani bana göre seksle şiddeti bağdaştırmak sadece, ugurokus'un bahsettiği gibi, bir iktidar ilişkisi mantığıdır...
 
dokunmak ta cinsel bir eylemdir. cinsellik deyince insanlar nedense penetrasyonu anlıyor halbuki o en formalite şey(ve en abartılan şey). Olay bu kadar fiziksel birşey olsaydı dildolarla ya da sabunla kayganlaştırılmış avuçla da aynı şeyi yapıp zevk alabilirdiniz. Ben uzatmayayım üstadı referans gösterip kaybolayım E.Fromm-Sevme Sanatı
 
bkz: Marquis De Sade ;)

"Sade" diye bir film vardı orda bu konuyu gayet iyi işlemişler. Ayrıca sanırım yaklaşık 200 yıl önce Marquis De Sade tarafından yazılmış "erdemle kırbaçlanan kadın" kitabınıda önerebilirim.
 
hayvan hayvan gibi yapar insan insan gibi..

başka bi olay yoktur.

(sade) sex şiddet içermez ona şiddet ekleyen insanlardır..

araştırın BDSM diye bi olay var hayvanlıktan başka nolabilir bu ya?
 
değerli turkrock.com kullanıcıları lütfen okuyun,

forumda birkaç nick ve şahsımın ad ve soyadını taşıyan mail adreslerini hackleyip kullanarak dolaşan meee, nazdarovya_aq, gomfik vs. nickli başka biri kendi düşüncelerini benimmiş gibi yaymaktadır. kendisinin varlığından bir arkadaşım sayesinde haberdar oldum. bildiğiniz gibi günümüzde başkasının adına mail adresi almak çok kolay.(ispat olarak şu an bu hesap için kullandığım mail adresinin bilgilerine bakar ve george w. bush adına alınmış olduğunu görebilirsiniz.) sizden ricam, lütfen burda yazılmış olanlarla bana gelmeyin. ne ateistim ne de anarşistim.

o kişiye söyleyecek sözüm şu:basit bi mail hesabını hacklemek maharet değildir.ordan burdan bulduğun programlarla kendini güçlü hissetdiğine eminim. sana sadece şunu söylüyorum: bu hesaptaki mail adresine kim olduğuna ve niye bunu yaptığına dair ikna edici bir mail at. sen mail atmadan önce seni bulursam kötüleşebilirim.

teşekkürler.
 
pirtikcan demiş ki:
hayvan hayvan gibi yapar insan insan gibi..

başka bi olay yoktur.

(sade) sex şiddet içermez ona şiddet ekleyen insanlardır..

araştırın BDSM diye bi olay var hayvanlıktan başka nolabilir bu ya?

Teorik olarak, BDSM'in en azından yüzeyinde olan şeyleri inceledim, ve bence, kişilerin özel hayatlarında kendilerini nasıl idare ettikleri veya tatmin ettikleri onlara kalmış bir seçimdir.
 
Marquis de Sade derim başka bir şey demem. adamın yazdıklarını okuyun. Özellikle Sodom kitabı nı herkes kaldıramaz. sex konusunda insanoğlu hayalgücünün vardığı son nokta. ben 3. denememde okudum kitabın tamamını. abartmıyorum Sodom u okuyun.
 
Gerçekten ilginç ve benimde kişisel anlamda epey kafa yorduğum bir konudur. Seksteki şiddet oyunlarının bir hastalık unsurumu yoksa cinsiyetlerin kendine özgü yapılarından dolayı kaçınılmaz davranış biçimi mi?
...
Penis ve vajinanın imgesel yapısı ve işlevi önemlidir. Ama bunu gözönünde bulundururken erkek egemen toplumdaki kadın olgusunun itilmişiliğini de hesaba katmak gerekir.
...
Penis bir tür silahtır. Etkindir, girer, deler, etkindir. Vajina içine alır, delinir, edilgindir. Ancak bu kavramların bazıları birbirinin tersiyken bazıları birbirinin ayna görüntüsüdür. Örneğğin erkek penisi mızrağın karnı deldiği gibi, vajina da Boa yılanı gibi boğabilir. İkisine de "güç" imgesi verilebilir. Ancak biz daha çok etkinlik ve edilginlik karşıtlıklarını alalım.
...
Sekste de aynı karşıtlıkları buluruz. İlk sekste genelde erkek üstte kadın alttadır. Kadın içine girmesinden hoşlanır, onu içine almak demek onu kavramak onu kontrol etmektir, sahiplenmektir. Erkek ise delmek ister, gidip gelme işlevi ondadır, hakimdir. Dolayısıyla iki tarafta farklı şeylerden benzer haz alırlar.
...
Bekaretin gitmesi kadına acı verir herşeyden önce. Bu fiziksel ilk acı daha sonra "alacağım zevk için on kez o acıyı çekmeye razıyım" şeklinde kadın söyleminde dile gelir. Belki de o ilk acı içselleştirildiğinden ve zevkin getiricisi oalrak benimsendiğinden daha sonraki seks tecrübelerinde kadın acıyıda içinde ister. Erkek ise aldığı zevkin yanında egosunuda tatmin eder. Hakimiyet kurmak, iktidar ataerkil erkeğe ego tatmini de sağlar. Aynı zamanda erkeğe ilginç olarak başka bir anlam daha verir. Erkek "herşeyi yapabileceği" düşüncesiyle bir tür özgürlük hisseder. ;Seksteki sertlik hem kadın için hem erkek için aynı zamanda bir ego tatminine yol açar.
...
Kadınların çoğu üzerinde sert bir erkek ister. Hınçla gidip gelecek, ezecek ve bu "kötü kızı" "iflah edecek" bir erkeği tercih eder. Sevgiyle okşayan erkek ilk heyecanlarda tercih edilse de daha sonra bu bıkkınlık verir. Çiftler arasında seksüel yaşamın uzun süreli olması için bu mneredeyse şarttır. Ya farklı cinsel eş, ya da aynı cinsel eşte farklı muameleler. Erkek içinde aynı şey geçerlidir.
...
Masturbasyon yapılırken hayal edilen cinsel partner, kişinin arzuladığı ideal partnerden başkası değildir. Bir erkek için, kendisine herşeyini vermiş ve herşeye razı olan bör köle olabilirken, kadın için hayali kurulan cinsel eş bir tecavüzcü olabilir (ki bu hiç azımsanacak bir sayıda değildir). İstenilen buysa yadırganan nedir?
...
Peki bu hastalık mıdır? Bir çok açıdan öyle gözüküyor. Toplumda erkeğin kahraman ve iktidar sembolü olması, kadının ikinci sınıf bir insan konumundaki ezilmişliği bu sürecin nedeni olabilir. Diğer yandan erkek penisinin ve atılganlığının, kadın kışkırtıcılığının veya doğüurganlığının doğal bir sonucu da olabilir. Kesin bir yorum ve tanımlama yapmam olanaksız.
...
Ama örneklendirirsek fikir sahibi olabiliriz. Misal bir çift, cinsel bir oyun oynamak ister. Erkek tecavüzcü, kadında "masum kız" rolünü taknırlar. Erkek kadına direnmesini salık verir, ve kendisinin her yola baş vurarak üstünde debeleneceğini söyler. Gerçekten kadın direnir, erkek zorla kadına sahip olur. Ama ilginçtirkadın böyle bir fantazi sonrasında içindeki uhde yüzünden tepki gösterir. "Evet zevk aldım ama nedense içimde bir hırs kaldı" derken; erkekte seviglisine bu kadar sert davranırken zorlandığını söyleyebilir. Burda istençle belki de doğal seksin karşıtlığını görebiliriz. Şiddet deyince sadece fiziksel şiddet gelmesin aklınıza. Bir kadının "sik beni" demesi erkeği tahrik ederken, erkeğinde "o daracık ..mına zorla girecem" demesi kadını tahrik eder. Hatta Pakistan'ın Kuzeyinde yaşayan bir kabile de erkekler ve kızlar karşılıklı birbirlerine laf atıp tahrik ederler ve bu bir gelenektir. Kadınlar erkeleri gaza getirir, erkeklerde kadınları. Bunlar cinsel birleşmeye bonus veren biçimlerdir aynı zamanda.
...
Kısacası "iki ucu boklu değnek" ya da "alan memnun veren memnun" dusturunda takılı kalırız. Bana sorarsanız, sağlıksız bir toplumda cinsel ilişkilerinde sağlıklı olmayacağını düşündüğümden, ne istiyorsak, hangisi hoışumuza gidiyorsa onu yapmalıyız. Hayata bir kere geliyoruz...
 
Hayvanlar gibi sevişildiğinde zevk alınacağını sanmıyorum e o zaman ne anlamı kaldı. Bence en iyisi romantizmi yaşayarak yapmak en azından bireysel saygı için.
 
Seks içinde türlü oyunlar vardır.Büyük bir çoğunluğuda şiddet içeriklidir.Seks esnasında partnerinizde sizin hoşunuza giden bazı oyunlardan hoşlanıyorsa sorun yoktur zaten...
 
Geri
Üst