QTM - "Quality Turkish Media"

Beyler bu başlıkta başta spor olmak üzere Türk basınından konuşuruz deyu düşündüm. Her türlü yalan haber, kaynak doğrulanmadan yayınlanmış kolpa haberler, iğrenç manşetler vb. örnekler bu topingin konusudur. Rezil heriflerin rezilliklerini ifşa edelim kısaca.

"Quality Turkish Media" ifadesini ilk telaffuz eden Pierre Van Hooijdonk'un da kulakları çınlasın.Haim Revivo'nun da "Türk basınında doğru yazılan tek şey tarihtir." sözlerini hatırlayalım :D

Çok taze örnek örnek Habertürk manşeti: "İs'koçum Veysel"(atacağın manşete sokayım)
http://www.htspor.com/futbol/haber/762226-iskocum-veysel
 
Savarain, daha işin başından keyfini kaçırmış olmak gibi olmasın, ama Türkiye'deki medyayı aslında toplumsal sorunlarımızın bir aynası olarak almak daha doğru olabilir. Evet, bazı haberler cehaletten yalan yanlış yazılıyor, bazıları da başka nedenlerden. Ama bu başka "nedenlerin" büyük bir kısmı kişilerin ahlaki/vcdanı (daha doğrusu vicdansızlığı) ve genel anlamda medya mensuplarının kendilerini toplumda (ve toplumla) nasıl konumlandırdıkları ile ilişkili. Bütün bunlar da herşeyden önce politika ile, kişisel kazanç, iktidar ve otorite hırsı ile ilgili.

Hal böyle olunca, bu başlık Türkiye'deki spor medyasının asparagas haber düşkünlüğünden başlasa bile belli bir noktada işler arap saçına dönebilir. Çünkü bazı haberlerin yalan ya da yanlış olduğu iddiası aslında (kimilerimize göre) o kadar da net olmayacaktır. Herkesin birbirini yalanladığı (yani muhtemelen hiç kimsenin tümüyle dürüst olmadığı) bir ortamda birilerinin "tek doğru benim bildiğim doğrudur" hesabına eleştiri yapması, genellikle daha fazla soruna yol açıyor. Bu başlıkta bir süre sonra birileri küfürleşirse hiç şaşırmam, çünkü sevdikleri müzik grubunun eleştirilmesine bile tahammül edemeyen insanlar, iş kendi takımları, kendi siyasal görüşleri vsleri üzerinden yapılan haberlerin eleştirisine gelince iyice çığırından çıkabilirler:)

Yine de, pekala çok eğlenceli şeylerin ortaya çıkabileceğini de inkar etmiyorum.
Herkese iyi eğlenceler:)
 
Bulamadım ama bulsam şu İslamcı görünen arkadaşların Kuran yaktı yandı haberlerini, köpeğe dönüşen kız haberlerini felan yayınlardım.. ama yayınlamasam daha iyi sanırım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
barrios, katılıyorum yorumlarına. Fakat doğru-yanlış ayrımıyle sınırlı kalmak zorunda değiliz. Gayet eleştirel de gidebiliriz diye düşündüm. Mesela bugünden ibretlik bir Hürriyet haberi.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21140902.asp#
Başbakan Tayyip Erdoğan ne dediyse, ne temenni de bulunduysa, sporcularımız tersini yaptı..

Vay arkadaş, yalakalığın bu kadarı. Bu mudur basın etiği, ahlakı? Başbakan'a güzel görüneyim derken memleketi olimpiyatlar gibi bir organizasyonda temsil eden üst düzey sporcuları harcayalım. Ne güzel ne güzel.
 
Akit'te sünniler ve AKP'liler hariç herkesin suçlu olması denebilir bence. Biraz genel oldu ama teker teker yazmaya üşeniyo insan adamların çoğu haberi öyle olunca. En son Malatya'daki alevi aileye saldırıyı "Kışkırttılar dolayısıyla linç haklı." tadında bi şekilde anlatması örnek olabilir.
 
Geri
Üst