Mac & PC ???

Macintosh mu? PC mi?

  • PC!..

    Oylar: 0 0.0%
  • Macintosh!..

    Oylar: 0 0.0%

  • Toplam oy veren
    0
Ben grafik ve web tasarımı yapıyorum. Macintosh'undaha iyi olduğu söylendi bu konuda... Acaba nedir durum? Bilgisi olan var mı?

Şu anda AMD 64bit 3000 işlemcili, Asus K8N anakartlı, 512 DDR ramli, 80 GB SATA HDD ve Asus fx5200 ekran kartlı bilgisayarım var. Macintosh almama gerek var mı? Yani Macintosh'da daha rahat çalışabilirmiyim?? Macintosh hiç kullanmadığım için hiçbir bilgim yok...

Bir de Laptop almayı düşünüyorum. Onu normal pc mi aliim? yoksa Macintosh mu aliim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler...
 
Aşağı yukarı aynı işi yapıyoruz sayılır ;) Mac mi Pc mi konusunda ne gibi işler yapıyorsun ya da ne boyutta çalışıyorsun diye soracağım. Yani ikisini kıyaslamak sağlıklı olmaz çünkü benim fikrime göre aynı değiller. Yani bir yere bağlı olarak çalışıyorsan ve bağlı olduğun firma bir internet ajansıysa, gazete- dergi gibi süreli yayın çıkartma işini yapıyorsa zaten bu tip yerlerde illaki Mac vardır. Gazete- dergi işini profesyonel boyutta Pc ile yapamazsın. Ancak evinde çalışıyor olabilirsin, grafik veya site tasarımlarını amatörce evinden yapıyor olabilirsin bu durumda Mac kullanmak gereksiz kaçabilir. Çok çok yüksek çözünürlükte işlemen gereken resimlerde Pc elbette işini görmeyecektir zamanla. Ben gazetede çalışırken Mac kullanıyordum, alışmak kolay olmuyor ;) Ancak yapılan işlere bakılınca; koca bir sayfanın dizgiye girmesi gerekiyor Pc ile bu işi yapamazsın. Ancak şu an gazeteyle bir işim yok o yüzden Pc kullanıyorum ve işimi çok rahat görüyor. Yani yaptığın işlerin niteliğine göre sen karar vereceksin.

Ayrıca laptop konusunda artık Mac tavsiye edilmiyor çünkü destek verilmeyeceği açıklandı bundan sonra. Intel'e geçecekler, laptoplara destek olmayacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bir firmada çalışmıyorum. Kendim bireysel olarak internet sitesi, katalog, ..vb. çeşitli grafik tasarımı yapıyorm. Yüksek çözünürlüklü fotoğraflar tabiki oluyor ve çoğu zaman PC'yi kastırıyor... Anladığım kadarıyla bir Mac'de bana gerekli :) Yazından çıkarttığım kadarıyla Mac'ler fotoğraf işlerken normal PC'ye oranla daha rahatlar.

Peki bir de şunu sorayım: Mesela photoshop'da fotoğrafı kesip, doğrarken veya objeyi fotoğraftan çıkartırken PC'ye oranla farkı var mı yoksa aynı mantık ve zorluk söz konusu mu?

Bir de destek derken, nasıl bir destek bu? teknik mi yoksa gelecek yükseltmeler açısından mı?
 
Bir firmada çalışmıyorsan ben hala Pc yeterli diye düşünüyorum ama illa alacağım diyorsan ne diyeyim :)

Kullandığın programlar konusunda Mac i kavradıktan sonra mantık farklı değil. Genelde Mac için Corel kullanılır çünkü Corel da Pc üzerinde huysuzluk yapar ;) Sonuçta yüksek çözünürlük derken ne kadar yüksek diyorsun onu bilmiyorum, Mac grafik için rahattır ama profesyonel ve çok büyük boyutlu grafikler için rahattır.

Destek konusunda her yönden destek olmayacak diye biliyorum. Zaten artık yükseltme olmaz, teknik desteği de vermeyecekler bildiğim kadarıyla.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Ya alıcam diye değil de, alsam mı diye düşünüyorum ben... Corel ve Photoshopta sürekli işim oluyor. Bunun dışında sadece notepad kullanıyorum. Ama Corelde 1-2 saatten sonra (sıcağın da etkisiyle) takılmalar, atlamalar fln başlıyor. Bunlar da sinir ediyor açıkcası...

Yüksek çözünürlük şöyle. Mesela, 5.0 MPlik Sony cybershot fotoğraf makinesinden 5 mplik 2592x1944 lük bir fotoğraf alıyorum, bunun üzerinde oynamak, kesim, ayırma işlemleri, daha sonrasında da corelde işleme... Bu :)

Yani laptoplar için parça sıkıntısı doğabilir diyorsun. Peki mesela şimdi bir tane alsam ne kadar dayanır o bana? bir de PC'nin işlevlerini de yerine getirebilir mi?
 
Corel programından hiç bahsetmeyeyim beni pek sevmedi o. Çok eskiden Photoshop kullanıyordum şimdi Gimp kullanıyorum sürekli (Genel olarak Windows programları beni sevmez ben de Windowsu :) )

Laptop, PC nin işlevlerini elbette yerini getirir, tabiki 19 inçlik bir ekranın karşısındaki gibi rahat çalışamazsın belki ama performansında bir değişiklik olmaz. Benimki Temmuz sonunda geliyor (benimki Mac değil ;) ) ben de kullandıktan sonra göreceğim laptopta mı daha kolay grafik işleri yoksa normal PC de mi... Sonuç olarak Mac laptop alma derim yine de ;)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Linux'u hiç denemedim... Windows'u, hiç uğraştırmadığı için kullanıyorum (Linux için çok söylenti aldım da...).

Laptopla Pc için söylememiştim işlev olayını ya.. Mac'ın laptopu için demiştim veya normal bir Mac için sormuştum. Ama laptop'u için söylemişsin zaten...

17" LCD var bende... 19" den daha rahat geliyor bana nedense?!?

Konuşmadan çıkarttığım sonuç: "Bu iş için bir mac alsam rahatlarım". Haklımıyım?
 
Valla düşünmeden verebileceğin paran varsa al tabi bi Mac. Sadece bu işi yapmak için kullanacaksan Mac'i ve paran varsa işte :) Yok ben internet e de gireceğim, oyun da oynayacağım efendim mp3 arşivi yapacağım diyorsan asabın bozulur çünkü tasarım dışında hiç bir işine yaramayacak. PC ye verdiğin parayla yarı yarıya bir konfigürasyonla çalışacaksın. Upgrade imkanın çok az. Falan da filan.

Bende bir reklam ajansında çalışıyorum, işlerimi de Pc de hallediyorum evimde de ofiste de. Elimdeki Pc yi satıpta hayatta Mac almam ama :) Ha baktım param birikti birde Mac alırım paşalar gibi, fazla mal göz çıkarmaz ;)

Saygılar
 
CHRONOS'a katılıyorum, çok param olursa Mac alayım sadece tasarım için dursun bir kenarda diye alırdım. Onun dışında yine söylüyorum iyi bir PC işini çok rahat görür.

Windows'a alışkın olduğu için uğraştırmadığını düşünüyorsun bence, Linux öğrendiğin zaman çok daha kolay, esnektir, kişiseldir. 6 ayda bir bilgisayarı formatlayıp yeniden kurmana gerek bırakmaz ;)

Sen param çok illaki Mac istiyorum diyorsan al, işini görür elbet. Para var huzur var ;)
 
futurist demiş ki:
CHRONOS'a katılıyorum, çok param olursa Mac alayım sadece tasarım için dursun bir kenarda diye alırdım. Onun dışında yine söylüyorum iyi bir PC işini çok rahat görür.

Windows'a alışkın olduğu için uğraştırmadığını düşünüyorsun bence, Linux öğrendiğin zaman çok daha kolay, esnektir, kişiseldir. 6 ayda bir bilgisayarı formatlayıp yeniden kurmana gerek bırakmaz ;)

Sen param çok illaki Mac istiyorum diyorsan al, işini görür elbet. Para var huzur var ;)

:D Bende tam böyle düşünmeye başlamıştım. BU yaz sonuna alırım bir tane sanırım. Bİlgisayarıda satıp bir lap top :)

Linux konusunda haklı olabilrsin. Ben her 3-4 ayda format atıyorum makineme :) Uğraştırmıyor derken, işlem yaparken dedim ama Linux hiç kullanmadığımdan bilmiyorum tabiki...

Peki linux'de öğrenilmesi gerekenler neler? Bir de windowstan farkı ne açık kodlu olması dışında??
 
Pek çok farkı var tabiki, tek cümleyle yazılabilecek bir şey değil. Zaman bulabilirsem Linux için ayrı bir başlık açıp uzun uzun yazacağım vaktim olmadı ne yazıkki :(
Orada uzun uzun bahsederiz zaten Mac&Pc başlığını bozmayalım. Dizüstü bilgisayarını Mac alırsan yaz buraya, merak ediyorum nasıl olur kullanırken diye ;)
 
:D Haha!.. tmm o zaman açtığında takip ederim linux başlığını...

İşte para durumuna göre.. Aslında düşündüm de laptopta da oyun oynanmaz, en iyisi laptopu Mac almak.. :) Bilgisayar aynen dursun. Ya da ne bilm ya!:)

Ha bir de.. Mesela ben mac almaya karar verdim. Ne tavsiye edersiniz bana? Günlük işler için laptop kullanacağımı var sayarsanız. Yani tasarımı tamamen mac de yapıcam..
 
ben de reklamcilik okuyorum grafik animasyona gerek oluyor haliyle o yuzden mac onermislerdi zamaninda hala kullaniyorum mukemmel bi alet muzigimi de mac im de yapiyorum bi daha da pc nin yuzune bakmam :)
 
Geri
Üst