Prosesörü Referans Monitörüne Bağlayabilirmiyim?

Başlıkta belirttiğim gibi prosesörü referans monitörüne bağlayabilirmiyim ? Bağlarsam nasıl bağlarım ? Olumlu sonuç alırmıyım yoksa hüsrana mı uğrarım aynı şekilde analog setup içinde bu sorularım geçerli.Kısacası amfiyi okuduğum şehire götürmek istemiyorum ve kafamda gitar rig gibi programları kullanmak var.Yalnız bilgisayar herhangi bir sıkıntı verdiğinde ya da olurya program açılmadığında kullanacağım referans monitörüne setup ya da prosesör bağlayabilirmiyim diye düşünüyorum.Dijital ortam sonuçta ne zaman ne olacağı belli olmaz ve işimi garantiye almam şart :D Yardımlarınız bekliyorum.
 
Kullanılacak prosesör son 2-3 yıla ait bir cihaz ise kabin-ampli simulatörü tatminkar sonuçlar verecektir. Referans monitörüne bağlanabilir. Analog pedal-referans monitörü bağlantısı ise çook çok üzer.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
x3 yada xt live iş görür diyorsunuz.Peki sansamp tri ac gibi amfi kabin simülatörü kullananarak bağlantıyı yaparsam ya da dı box? Aynı şekilde kötü sonuç alırmıyım
 
GT 8 'de oldukça iyi iş görür. Sansamp'ı diğer tüm analog pedalların dışında tutmak gerekir. Bu pedalın üretim amacı da zaten kabin-amfi simulasyonu sağlamaktır. (..ki sans-amp; "amfi olmadan" anlamına gelir) Bu pedal ile referans monitöründen de gayet iyi sonuç alınır. D.I. box'ların amacı daha farklı. "Line" seviyesi dediğimiz düşük kazançlı ses sinyalini "Mikrofon" düzeyinde düşük dirençli yüksek kazançlı seviyeye taşıyarak dip gürültüsünü azaltır. Ama sanırım Behringer ve bir iki markanın aynı anda hem D.I box hem amfi simülatörü olan pedalları var. Kısaca gitar amfisi kullanmıyorsak, pedaldan direkt monitöree biraz düzgün ses alabilmek için kullandığımız cihaz üzerinde (tek pedal veya prosesör) amfi-kabin simülatörünün aranması gerek.
 
Tubeman , Mesa v twin , bilmem ne women diye birşey daha vardı .. Twin tube olabilir alternatif pedallar :) Araştır istersen sansamp classic te başarılıdır bulması zor biraz ama
 
Antbalci cok guzel anlatmis.. Amfi kabin sim iceren Processorleri kulakliga, referans hoparlore, yada aktif monitore, en basiti 2 li stereo pc hoparlorune bile baglayabilirsin. processorler sana output ta farkli secenekler sunuyor zaten; line, headphone, combo guitar amp.. Bunlarlada neye baglarsan bagla tonunu sekillendirip gitar amfisi tonunu simule ediyosun..

Baglayacagin sistemler hi-fi oldugu icin analogta sinek viziltisi alirsin fakat o durumuda duzenleyecek olan sey tek basina amfi simulasyonu degildir. Sansamp; sadece calistigi zaman amfi tonundasin. Ama diyelim bi crunc yada mt2 yada od pedalin var. Sadece bunlari calistirmak istediginde sansamp calismayacagi icin yine sinekvizilti tonu alacaksin. Sansamp in clean ini kullanip drive pedallarini calistirayim desende olmaz. Cunku sansampin hangi clean kanalina hangi ayari yapip bi pedal eklersen ekle, o pedalin tonunu alamiyosun. Baska kotu bi ton aliyorsun.
O isin tek cozumu (yani analoglari hi-fi sistemde calistirma cozumu) sadece bi kabin sim. den gecmektir. İste tum analog pedallarinin tonunu hifi sistemde en net alabilme sekli kabin sim. dur. Benim setupa bakarsan, amfi tasimaktan skilip bu sistemle devam ettigimi anlarsin. Sadece sansamp tonu degilde farkli pedallar kullancaksan Amfi sim. gerek yok cunku her drive pedali zaten bi nevi preamp tir. E preamin varsa geriye ne kaliyor, kabin simulatoru. Oda suan piyasada, yaptigi is olarak en hosa giden e tutulan behringerin nerdeyse tek ise yarar urunu Ultra-G de mevcut. (4x12 sim.u)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Yani herhangi bir drive pedalı ve ultra g drive katı olarak kullanımda iş görür.Clean seçeneği içinde sansamp tercihi doğru olur.Bu noktaya kadar doğru anladıysam kafamda tek bir soru kalıyor kullanılacak efektörler de sıkıntı yaşanır mı ? Zaten sadece delay kullanıyorum ve fx loop dışında bağlantı yaptığımda bildiğim kadarıyla preamp katı ile çakıştığı için hiçbir verim alamıyorum.Bağlayacağım sistem referans monitorü olacağı için bu durumu nasıl halledeceğim ? preamp olarak kullanacağım ekipman sanırım drive pedalları ve sansamp olacak.Misal sadece sansamp ve delay kullandığımda ya da drive pedalı ultra g ve delay pedalı kullandığımda fx loop bağlantısı yapılmış gibi bir sonuç alacağım yoksa inputdan bağlantı yapmış gibi mi ?
 
eğer elinde bi processor varsa, kabin simulasyonunuda ondan alırsın ve artı bi kabin sim. masrafına gerek kalmaz.. Cleanlerde (çok farklı tonlar aramıyorsan) +bi simulasyona gerek duymayabilirsin.. Yani tüm pedallar efektörler bağlıyken hepsi kapalı durumda çıkan ton idare edebilir belki, tabiki dediğim gibi çok farklı bi ton aramıyosan.. Arıyosanda bu yine sansamp olmayacaktır.. Çünkü sansamp; drive pedallarıyla uyuşmadığı gibi, kabin simulatörleriylede uyuşmuyor ve tonunu bulanıklaştırıyor.. Sansamp sadece tek drive ile mixerlere girilecek durumlarda işe yarıyor.

Elindeki drive pedallarını tek tek kullanmak istediğinde Kabin simulasyonu kullanıyoruz dedik,, peki clean tonlar hoşuna gitmedi,, o zaman ne yapacağız dersende; clean preamp pedalları kullanacağız.. Buda zaten clean sesin frekansını yükseltip gitar amfisi (clean) ayarına ulaştırıyor.. Bunlara örnek boss fbm-1 pedalı gibi yada mxr micro amp gibi pedallardır...

Senin elindekilere gelince; Atıyorum;

Elinde kompressor pedalı var, bağladın, sonra overdrive pedalın-- sonra dist pedalın--- sonra metal dist pedalın--- VE sonra processore girdin inputtan ve tüm amfi simulasyonlarını ve drive larını kapattıp efektleri aktif ettin, en sona kabin simulasyonu ekleyeceksin ve output ayarını headphone yada line ı seçeceksin..
Sansamp ı cleanlerde kullanman neden işe yaramaz? çünkü diğer pedallar için mecbur bi kabin simulasyon kullanacağınsın.. Buda sansamp ın tonunu bulanıklaştıracak, cleanlerde sansampı kapattığın zamanki kuru ton bile o şekildeki sansamptan daha güzel olacak..

Dediğim gibi; birden fazla drive kullanacağın kabin simulasyonlu setupta clean için sansamp değil; boss fbm1 yada mxr micro amp tarzı pedallar kullanacaksın..

Dersenki elimde sansampım var değerlendirmek istiyorum; ozamanda sadece sansamp drive ını kullanacaksın ve processorden hiçbi simulasyonu açmadan sadece efektleri kullanacaksın..
 
Çok teşekkürler size de cidden mahçup oldum bu kadar uzun uzadıya yazdınız.Şimdi evde amfim var yalnız Edirne'ye gideceğim ve götürmek istemiyorum haliyle gitarlar vs derken taşımak çok güç.Şuan bir referans monitörüm yok deneme amaçlı evde kullandığım çok dandik bir 2artı1 e analog pedalları bağladım.Sırasıyla dd3 df7 ve wah.Aldığım sonuç drive açıkken sıfır dip gürültüsü amfide kullandığımda aldığım verim neyse drive özelliği olarak tabi , bahsettiğim dandik ses sisteminde de aynı.Sound olarak elbette müthiş farklar var lakin drive da herhangi bir bozulma ya da değişme yok.Referans monitöründeki bağlantıyı ne şekilde yapacağım peki hiçbir fikrim yok daha önce hiç kullanmadım.Kısaca referans monitörü çıkışı yani pedala bağlayacağım kablo 3.5 mm kulaklık girişi şeklinde mi yoksa çivi jack mı :D çok dallanıp budaklandı kusura bakmayın
 
Estagfrullah vakit geçirdiğim bi araydı, yazı uzamış gitmiş :)

Pedallarında kötü bi ses almaman çok doğal, çünkü DF7 üzerinde kabin simulatörü içeriyor.. O yüzden ses sana kötü gelmedi.. Miixer yazan yerden değilde, amp yazan yerden çıkış alıp denersen; normal bi drive pedalını sisteme girdiğinde alacağın kötü sesi görmüş olursun..

Pedalı kapattığındaki clean sestende memnunsan başka bişeye ihtiyacın yok.. Şayet yanında bi overdrive kullanmak istersen processor ün kabin sim. açacaksın ve ozamanda DF7 yi mixer değil amp çıkışından kullanacaksın.. Drive pedalı olarak başka bişey kullanmayacaksan sadece bunlar bile yeter 2+1 pc hoparlörüne yada mixere yada ref.hoparlörlere..

Bağlantı şeklide çok basit.. Yani ses sistemin ne olursa olsun; ses sisteminden çıkan kabloyu dönüştürücülerle son pedalına gireceksin hepsi bu.. Zaten referans hoparlörlerde bikaç çeşit giriş mevcut oluyor. Eğer aldığında standart jack girişide olursa direk gitar kablosu ile bağlarsın..

Dediğim gibi ne olursa olsun (pc hoparlörü vs vs ) sadece hoparlörlerden gelen kabloyu jack dönüştürücülerle son pedalına gireceksin hepsi bukadar..
 
Ben prosesör bağlantısı başlıklı açtığım için konuyu hep o yönde geldi cevaplar. Aslında prosesör kullanmıyorum ki nefret ederim :D Hani dedim analog sıkıntı yaratırsa mecbur ev için kullanıcam ama df7 iş görür kıvamda destek ya da boost amaçlı sd1 vs düşünülebilir millet bogner cornford gibi amfiler boostlarken benim df7 boostlama düşüncemde bi hayli acı verici :D Ama amfi taşımamak için bu nimetleri bile geri çevirebilirim cidden çok sıkıntı gece uykularımın kaçmasını sağlayan birşey :D
 
Anladım.. Elindekilerle çok rahat programda yapabilirsin..
gitar - Wah - sd1 - df7 - dd3 --- bu setuptan çıkıp istediğin sisteme girebilirsin..
Boostlama işinin mantığı evet lambaları daha drive sokmak, fakat zaten lambasız amfilerde, dist. pedallarıda lambanın entegreye dönüştürülmüş halidir. Lambayı nasıl boost luyosak entegreli amfiyi veya pedalıda boost lamak bi okadar normaldir..

Ama bu sistemde sd1 i tek çalıştırma yeter :)
 
Tek amaç amfiden kurtulmaksa ne gerekiyosa yapabilirim :D Kullandğım amfi kötü bir amfi değil hatta çok da memnunum yalnız vazgeçmek şart oldu.Size ve yardımcı olan herkeze çok teşekkür ederim.Gerçekten çok yardımcı oldunuz eyvallah.
 
Geri
Üst