Gitar Yaptım...

İşçilik güzel, elinize sağlık ancak tasarım çok itici geldi bana. çalışmalarınızın devamını bekliyorum.
 
Harika olmus hocam valla eline saglik cok guzel iscilik , rahatlik ve saglam bir tonalite goruyorum gitarinda tebrik ediyorum . Senin gibi birkac insan daha birlesse de kafalari birlestirip bir fabrika kurup seri uretimler ve customlariyla bizim ulkemizde unlu olsa keske .
Tekrar tebrik ediyorum ve bir ses kaydi istiyorum :)
 
peki sapı neden kendiniz yapmadınız?
Birincisi, bu sap sevdiğim bir saptı ve çok eski bir ağaç olması sap ve gövde için önemli bir ayrıntıdır. İkincisi sadece sap yapmak için gerekli olan özel lutiye alet ve edevat oldukça para tutuyor ama bu aletleri yavaş yavaş getirtmeye başladım, sonraki gitarlarımın her ayrıntısını kendim yapacağım.
 
Çok şık işçilik. Ben manyetiklerin vidalanışını da beğendim, farklı bir estetik vermiş.
Sadece 21 perdelik sapı beğenmedim, minimum 22 perde olmasını bekliyorum genellikle elektro gitarın. Ama sap zaten başka bir gitardan (Strat ?) çıkmaymış.
Şu an gövdesiyle uğraştığım üçüncü gitarım 24 perdeli olacak.
 
Farklı ve çok güzel bir iş olmuş bence. Gitarın sadece dış görünüşünü değil, kayıtta yakaladığı tonu ve performansını da beğendim. Umarım daha da güzel, amfili ekipmanlı hatta mümkünse sahnede çakilmiş kayıtlarını da görmek, dinlemek isteriz.

LP'ünüzü de merakla beklemekteyim. Haberdar etmeden geçmeyiniz.
Teşekkürler, LP rosewood olacak, sap dişbudak üzeri abanoz, manyetikler çift EMG 89. bu manyetiklerin tonu seramikler gibi sert değil o yüzden bende merak ediyorum sonucu.
 
shakti zaten yapabileceğinizi düşündüğüm için sordum :) bence bu şekilde ağacın rengini koruyarak yapılan işler genelde güzel oluyor. hele alevli, alacalı akçaağaç ise tadından yenmiyor. sadelikten gelen bir güzelliği var.
 
Harika olmus hocam valla eline saglik cok guzel iscilik , rahatlik ve saglam bir tonalite goruyorum gitarinda tebrik ediyorum . Senin gibi birkac insan daha birlesse de kafalari birlestirip bir fabrika kurup seri uretimler ve customlariyla bizim ulkemizde unlu olsa keske .
Tekrar tebrik ediyorum ve bir ses kaydi istiyorum :)
Teşekkürler, bu iş ticaretten ziyade bir hobi işi, aşk işi, ticari düşünülürse para kazanamassın, el değmesi lazım saatleri harcaman lazım, bir sürü ter akıtman lazım, bunların karşılığı ise aslında paha biçilemez ama lutiye olarak bir fiyat biçersin ama o gerçek emeğin fiyatı değildir.
 
dostum, dinledim inceledim, tebrik ederim, müzikte çok ilgimi çekti. Gerçekten ama gerçekten beğendim. Yanlızca aralardaki sağ kanaldan gelen clean gitar vuruşları biraz parlamış, onları törpülersen daha smooth olur diye düşünüorm :)

sevgiler.
 
Bu gitarı ellerimle yaptım demesen de bir müzik dükkanının vitrinine koysan, binlerce lira verip alacak bir dolu insan olduğuna eminim. Tonları da harika tebrik ediyorum.
 
Ya aslında ben de böyle birşeyler düşünüyorum da istanbuldaki kutu gibi evler aklıma gelince bütün hayalim çöküyor doğrusu.Şöyle atölyesi olan müstakil bir ev gerek rahat rahat çalışabileceğin yoksa hepsi zamanla olur en kötü 1 senede bence bu işi eli de yatkınsa bir insan kıvırabilir.Aletleri stewart MC Donald dan mı aldınız? (Şu sap da radius u ayarını veren alet fret levellemeyi sağlayan bir sürü araç gereç işte vs.)
 
Gövde şekli özellikle olmak üzere gitar çok hoşuma gitti. Kayıtlarda kullandığınız emg setiyle çok güzel olmuş bence ama fender'li halini bilemiyorum(muhtemelen güzeldir tabi :D ). Manyetiklerin etrafındaki vidaları biraz daha görünmez yaparsanız çok daha güzel olur bence.
 
Geri
Üst