Emg Vs Seymour Duncan Blackouts

O

orcun

evet gençler sizce hangisi daha iyi bana blackoutslar daha iyi gibi geldi tonlar daha güçlü gibiydi deneyen arkadaşlardan da yorum almak isterim.
 
Ritimde Blackouts, soloda Emg daha güzel geliyo bana ama tamamen zevk işi. Ritim derken 80'lerden çıkmaları kast ediyorum yoksa genel olarak Emg'yi daha fazla seviyorum. Çoğu kişinin Blackouts'u daha çok sevdiği gibi bi gerçek de var ama.
 
İkisini de kullandım, Duncan'ın cleanleri çok daha dengeli ve doğal geliyor, compression yok, 7 telli bir gitarda sap manyetiğe alınca bir caz gitar çalıyor hissiyatını veriyor resmen, çok daha dinamik bir yapıda..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
youtube dan izlenmlerime göre 81\60 blackoutsun yanına yaklaşamaz 81\85 de anca blackoutsu yakalayabilio
 
Şimdi clean deyince orada durmak lazım, hangi Blackouts ile Emg'nin hangi modelini kıyaslıyoruz bunu öncelikle belirtmeniz gerekiyor. Emg 81tw ve 89r var, buralarda pek adı sanı duyulmamış manyetikler, coil split yapılabiliyor, ciddi strat tonu veriyor aletler. Aynı zamanda o güçlü emg tonundan da ödün vermiyor. Bildiğim kadarıyla coil split yapılabilir blackouts modeli yok. Bu yüzden kesinlikle EMG 81TW ve 89R, alacaksanız hiç düşünmeyin.
 
Youtube'da ki videolarda çok iyi karşılaştırmalar var. Blackout'a nazaran Emg het set ile de harika karşılaştırmalar var. Kendi fikrim ise Blackout ve Het setin tipik 81-8x türevlerinden daha iyi olduğu.
 
ben youtubeye güvenme derim. sesler kulaktan direkt duyduğun ile interaktif ortamda izlediğinden daha değişik. ispatı da çok basit. kendin kaydet gitarını bi dinle bakalım hiç duyduğun gibi mi. en sağlamı denemek.
 
emg'yi sevmeyen arkadaşlara manyetikleri yer değiştirmelerini tavsiye ederim. 81/81tw'yu köprü, 85/89'u sap manyetiği olarak dayatan zihniyete lanet ediyorum bu denemeyi yaptıktan sonra.
 
Bende 707 var köprüde(85'in 7 telli versiyonu) gayet de güzel bi tınısı var. Gitarın parlak tonlu bir gitarım olması ve onun muddy bi tonu olması etkili ama yine de 81'in tizliğinden iyidir her koşulda
 
ilk bakışta mantıken doğru geliyor high gain tonlarda tizleri az olan 81 i köprüde ritmlerde kullanmak, ancak şöyle bir durum var. high gain tonlarda zaten ampliden veya pedal yardımıyla bassları kesmek durumunda kalıyoruz çamurlanmaması için. e manyetik de cılız ses verince, ki daha vahimi cılız ses veren manyetik köprüde olunca bir şeyler eksik kalıyor.

bir de şöyle bir durum var. 85 bass, 81 tiz karakterli ikisini karşılaştırınca. tiz karakterli manyetiği daha tiz ses vereceği köprü konumunda, bass karakterli olanı ise daha bass karakterli ton verceği sap pozisyonunda kullanınca bir dengesizlik oluyor, ikisi de kullanılamaz hale geliyor sanki.
 
ankara dore müzikte emg 81tw 89r lı Schecter Hellraiser solo6 ve Seymour Duncan ahb1 blackouts lu Schecter Blackjack Atx C1 FR denedim.Clean konusunda objektif bir yorum yapamayacağım ama drive da Emg hayranı biri olarak SD Blackouts u beğendim ve o gitarı satın aldım . Sustain hakkında dakonuşmam da doğru olmaz çünkü biri floyd rose lu diğeri sabit köprülü bir gitardı.
 
hani böyle elektrik alma lafları filan vardır ya onlar gibi benimki kendimi bildim bileli emg bana pek hoş gelmiyor hep uzaktan bakıyorum bana göre blackouts daha iyi 1 aya alacağım
 
Hiç bir manyetik diğer bir manyetikten iyi veya kötü değildir. Müzik söz konusu olduğunda istenilen ton diye bir kavram vardır. Sizi istenilen tona ulaştıran ekipmanlar sizin için doğru olandır. Ama ton kişisel bir hadisedir. Aynı manyetik başka bir kişi için çok yanlış bir seçim de olabilir.

Bir manyetik karşılaştırılmasından söz edilecekse öncelikle şunlar göz önünde bulundurulmalı;

-İstenilen ton nedir? Nasıldır?
-Manyetik hangi ekipmanda hangi pozisyonda kullanılacak? (gitarın ağacı, kullanılacak amfi vs)

Bu iki madde göz önüne alınarak, bir manyetik tavsiyesi verilebilir ama yinede seçim kullanıcının zevkine ve seçimine bağlıdır.

Emg manyetikler uzun yıllardır üretilen, bir çok ünlü müzisyen tarafından tercih edilen başarılı bir manyetik markası. Seymour duncan blackouts'ları, emg lerin aktif manyetiklerine kıyasla, piyasa da oldukça yeniler. Aktif manyetiklerin gitarın karakterine müdahele ettiği, kullanıcılar tarafından sürekli söylenen bir durumdu. Seymour Duncan'ın mühendisleri de bu durumu göz önüne alarak blackouts manyetikleri ürettiler. Kendi iddialarına göre blackouts manyetikler daha geniş bir frekans aralığı sunmakta ve diğer aktif manyetikler gibi gitarın karakterine müdahele etmemekteymiş.
Ama Emg manyetikler de bazı frekansların kesilmiş olması, istenilen ton o çerçeve içerisindeyse, kullanıcıya kolaylık sağlar. Yani ne yapılırsa yapılsın, kişiye göre değişen bir sonuç oluyor ortada.Ayrıca bir çok Emg ve bir çok Blackouts modeli var. Bunlar birbirinden çok farklılar ve farklı ekipmanlar da da bambaşka sonuçlar doğururlar.

Dükkanlar da denediğiniz bir kaç ürün ile manyetik markaları arasında karşılaştırma yapmamanızı öneririm.
 
Bence emg. neden diye sorarsan ben bir çok gitar denedim ve hiç biri emg kadar güçlü tonlar vermedi. Sana tavsiyem emg. Hatta fark ettiysen bir çok metal grupları da emg manyetiklerini kullanıyor. Tabi bu sana bağlı sen iki manyetiğide dene hoşuna gideni al. Ben sadece öneri verdim.
 
Her ikiside güzel, bu zevk meselesi. Şahsen benim kanaatim şudur;
Blackoutslar daha derli toplu bir ton veriyor EMG ler ise daha yırtık. Fakat buna ragmen EMG de (81/60/85) sesleri daha net duyuyorsunuz ki buda büyük avantaj bence.
Her 2 manyetiği üzerinde barındıran gitarlarım var. Her 2 sindende ayrı zevk alıyorum. Trashten daha sert birşeyler çalacaksam Blackouts lu gitarımı kullanıyorum. Trash ve Hard Rock çalacaksamda EMG tercih ediyorum. Ama baştada dediğim gibi bu zevk meselesi. Herkese gore farklılık gösterebilir.
 
Geri
Üst