Esp\ltd Deluxe Ec 1000

O

orcun

evet arkadaşlar yakın zamanda almayı düşünüyorum deneyenler için yada bilgisi olanlar için sizce nasıl bir gitar?
 
Denedim, bilgim de var. Alma. Yani yapma bunu. Schecter'ın daha uygun fiyata, ayrıca coil splitli olan Hellraiser ve Hellraiser Solo-6'i öneririm. Blackjack ATX de çok tatlı gitardır, sadece siyahtaki kozmetiği sevmiyorum ben. Ayrıca acelen yoksa Hellraiser Extreme ve Blackjack SLS serisinin ne zaman geleceğini öğren onları denemedim ama özellik olarak çok çekici geldiler :D
Onun dışında illa bunu alıcam diyosan rahat gitar ama inlayleri hiç sevemedim ben. See thru black cherry iste, o renge hastayım :D Ayrıca düz siyah rosewood klavyeyle, see thru black cherry ve bununla birlikte 3 renk daha(Metallic gold sunburst,silver sunburst,vintage black) abanoz klavyeyle geliyo. Aklında olsun.
 
Ben de zamanında denedim, aşırı tiz karakterli bir gitar kuru bir tonu vardı. Üzerindeki teflon tava boyası hiç hoş değil. Bence başka gitarlara yonelmen seni daha mutlu edecektir. Oldukça ağır bir gitar sağlam aski lazim yaninda. Sustanin konusunda oldukça başarılı olduğunu soyleyebilirim tank gibi gitar. Alırsan normal black olani al sapin arkasi kaygandir vb modelinde ise elin çok rahat kaymayacak ve yapiskanlik hissi bırakacak. Kolay gelsin.
 
schecter 7 telli değil mi ? ltd nin tonları kötü ama esp on numara. ben olsam 2500 lira ltd ye vermem. başka gitar ararım. hem 24 perde olayı gitarın mimarisini bozmuş. les paul tarzına 24 perde olmaz. esp eclipse forever :D
 
"Sıfır bir gitar almayı düşünüyor ve pera'ya 2800tl ödemek istiyorum" diyorsan;
Kesinlikle karşı çıkarım. Alıcağın gitar kore malı, ne kadar kaliteli olursa olsun, amerikan gitarla karşılaştırılamaz bile. Bu fiyata Amerikan ikinci el Gibson standart bile bulabilme şansın var. Üzerine 500 tl koysan rahatlıkla bulabilirsin. Daha önce LTD EC 400 kullandım.

Yukarıda arkadaş Schecter'i tavsiye etmiş. Arkadaşla aynı fikirdeyim. Öncelikle Amerikada satış fiyatları aynı, nedense Türkiye'de iki katı fiyat farkı var :) Dore müzikte Schecterin 8 farklı modelini denedim. Schecter'in işcilikleri ve kalitesi LTD ile çok benzer, belkide aynı fabrikada üretiliyormuş izlenimine bile kapıldım. Bence Schecter daha çok seçenekler sunuyor diyebilirim.
Arkadaşın verdiği iki gitarın arasında 1500 tl fark var. 1500 tl ikinci el Lambalı anfi alabilirsin. Yada sıfır çok iyi bir transtörlü anfi alırsın. yada 1500 tl istediğin gibi efektler dizebilirsin. Bu aradaki fiyat farkıyla çok daha iyi tonlar edebilecek aletler alabilirsin.

PRS'ler var tonları bence LTD'den ve Schecter'den daha iyi, ben PRS'de bulduğum kusur switch'in konumu.

Gitarları ben arabalara benzetirim
Alman Arabaları Mercedes, Audi, BMW, bunlar Amerikan gitarları gibidir. Yaşlansada her zaman harikadır. Gibson, Fender, Jackson, Prs gibi
Japon arabalar Toyota, Nissan, Mazda, bunlar japon gitarlar ESP, İbanez serisi daha kullanımı rahat, daha digital aletler,
Kore arabaları KİA, Hyundai, LTD, Schecter, Epiphone birilerinin takliti kötü değil ama asla Amerikan yada Japon gitar tadı vermez,
Çin, endonezya markaları bile aklıma gelmeyen çin arabaları gibiler. Al kullan sat.
Unutmadan birde el yapımları var, Ferrari, Masaratti grubu Vigier, Suhr, Heritage....

Son olarak Ltd alıcaksan, emin ol bir gün Amerikan gitar almak için satacaksın. Hyundai hiçbir zaman Mercedes, Audi, BMW olamaz. Performansıda kendi grubunda iyi olabilir. Ama üst segmente geçemez.
 
ec 256 al emg 81 60 tak aynı şey oluyo :D hatta videosu var

(bkz: ha sıçtın ha yüreğin geçti)


Merhaba,

Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi eğer sıfır almayı düşünüyorsan daha farklı alternatiflere yönelebilirsin, ancak ikinci el de düşünebilirim diyorsan (ki uygun fiyata temiz ec-1000'ler bulunabiliyor) kesinlikle tavsiye ederim. Gitar 24.75 skalada ve 24 perde olduğu için perde aralıkları biraz daha dar ve bana göre oldukça rahat bir gitar. Ayrıca gitar Les Paul şeklinde olmasına rağmen, 24 perde olduğu için Les Paul sap tonu alman mümkün değil, ayrıca gitarın kalınlığı ve gövdesindeki oyuklar da gitarı Les Paul karakterinden uzaklaştıran etkenler.

Genel olarak bence işçiliği, sağlamlığı, sustaini güzel bir gitar. Ben tavsiye ederim, gitarın rengiyle ilgili yorum yapmak saçma olur zaten, buna en iyi sen karar verirsin.
 
evet arkadaşlar yakın zamanda almayı düşünüyorum deneyenler için yada bilgisi olanlar için sizce nasıl bir gitar?

Bence böyle sorma hocam, sonuçta kişisel zevk meselesi gitar işi. Eline aldığında alacağın reaksiyon önemli. Mesela @2nin yorumu seni gitardan soğutur. Ancak sen gitarı eline aldığında onun aldığı reaksiyonu almaz, dehşet bağlanabilirsin de gitara. O yüzden bu tip olaylarda biraz da etraftaki yorumlardan bertaraf bir şekilde karar almak lazım. Denemek, dokunmak lazım gitara :)

Ha dersen ki "tamam ama yorumun ne?" ; hemen söyleyeyim. Gitar güzel gitar, sound olarak da dış görünüş olarak da. Ancak kişisel fikrim -eğer sıfır alacaksan- ben 3000 TL'yi gidip LTD'ye vermezdim. Tamam güzel gitar olabilir ancak 3000 TL'ye daha farklı gitarlar deneyebilir, alabilirdim. Ancak dediğim gibi bu benim düşüncem. Eğer param var alırım ben diyorsan al tabi :) Ve alshain'in dediği gibi, epiphone prophency les paul custom plus bulsam LTD değil onu alırdım :)
 
Oldukça hararetli bir başlık olmuş. Herkes elbette kendi zevkine göre yorumlamış. Arada saçma sapan ve tamamen yanıltıcı yorumlar da gelmiş. Bence öncelikle gidip denemelisin gitarı. Sana hissettirdiğine bakmalısın. Klavyesi ve gövdesinin ergonomisi senin stiline duruşuna parmaklarının yapısına el yapına uygun mu onu tespit et. Gerisi zaten tamamen sana kalmış.

Ama yukarıda da denildiği gibi Türkiye'de kesinlikle fazlasıyla pahalı. Ben yaklaşık 4 senedir bu gitarı kullanıyorum ve ben de yurtdışından almıştım. Imkanın varsa senin de öyle yapmanı tavsiye ederim. Ya da forumda da 2inci ellerini bulabilrsin. Seçim senin.

Gitarla ilgili kişisel yorumumu söyleyecek olursam.. Gerçekten normal bir lespaul değil. Çok daha rahat çok daha ince yapılı ve gerçekten işçilik olarak güzel. Ben vintage black olanını kullanıyorum. Abanoz tuşeli kendisi ve bulabilirsen Vintage Black modelini tavsiye ederim. Abanozun hissiyatı çok güzeldir. Ve mat görünümü oldukça estetik. Tonları emgler sayesinde bayagı güçlü. Sapta emg60 var. Cleanleri şaşırtabilir.
 
2007 model vintage black ec-1000 modelini uzuun bir zamandır kullanıorum, ana gitarımdı uzun bir süre, daha sonra 2004 les paul classic aldım ve rahatladım, tabi ki bütçe meselesi ben de les paul alana kadar anam ağladı, ama asla satmayacağım bir gitardır ec1000. zaten şu anda les paul E standart ve ec1000'i D Standart olarak kullandığım için iki gitarın avantajını sonuna kadar yaşıyorum, tabi bir de şöyle bir durum da var, ec1000 24 perde olduğu için ve her ne hikmetse (ben hala işçiliği çözemedim :) ) D tuning, C tuning vb. alternatif akord düzenlerini güzel kaldıran bir gitar. 24 perdenin benim için en önemli dezavantajı iki manyetik birbirine olmasına gerekenden çok çok daha yakın ve özellikle Neck pozisyonunda emg 60'ın hakkını adam gibi veremiyor, benzer ağaçlarda ve setupta bir çok farklı gitarım oldu ya da kullandım, kesinlikle emg 60 bu gitarda hakkıyla sesini veremiyor ve biraz mid-tiz ağırlıklı bir ton geliyor.
bunların haricinde güzel gitar, dayanıklı, akordu kolay kolay kaçmaz, benim gitarımda orjinal kilitli esp burgular var, sanırım daha üretilenlerde Sperzel olması lazım, fakat ben yenilerin işçiliklerini ve sağlamlıklarını pek beğenemedim, sanki eski Ec1000'leri daha bir özene bözene üretmişler gibi geliyor, farklı da olabilir.
ayrıca inanılmaz hafif bir gitar, les paul resmen sahnede belimi ağrıtıyor 45 dk sonra, ama ec1000'le saatlerce ayakta çalabilirsin, 2 kilo filandır herhalde :p
renk tamamen keyfi bir seçim, kimisi sever, kimisi beğenmez, ben mat siyahtan çok memnunum.

bir de Türkiye için söylemiyorum ama fiyat/performans oranı güzel bir gitar, ben zamanında usa'den hard case'le beraber ikinci el 500$'a almıştım, ve nerdeyse sıfır kadar temizdi.
şimdi ebay'de bakıyorum, 500$'a hele 2007 filan bulmak imkansız, gitarın ilginç bir şekilde piyasası da yükseldi, 700$'ın altında ec1000 yok, olanlarda inanılmaz külüstür durumda.

not : yukarı da sözü geçen, şekter gitarı ne denedim, ne de kullanan arkadaşım var, o yüzden kıyaslama yapamam. ama 500$'a abanoz klavyeli, hard case'li, maun gövde-sap, emg manyetikli bir gitar olduğunu sanmıyorum.
 
ec1000 vb kullandım gayet güzel bir gitar fakat fiyatını hak etmiyor özellikle sıfır fiyatını.aradığın gitarın şekline yapacağın müziğe çalacaklarına bağlı olarak seçim yapmalısın sapı nasıl seviyorsan ince mi kalın mı veya düze kasa v kasa vs gibi ama mesela en basit şu an elimdeki gitarlarla karşılaştırmasını yapıyım sana.
ibanez s470dxqm sapı ec1000 den çok daha rahat fiyatı çok daha makul sh13 takviyeside yapmıştım ton olarakta çok çok aşağıda değildi ec1000 e göre.fiyatıda yarıdan daha ucuz.
jackson rr24 sapı gene çok daha rahat tonlarıda bir gömlek daha üstte diyebilirim tabiki distortionda olmak üzere.

epiphone les paul almanı tavsiye etmiyorum arkadaş aksine görüntüsü aynı olabilir ama sap açısından farklı ton olarakta bir o kadar
schecterlarıda düşünebilirsin kullanmadım ama bir şikayetini olanıda duymadım.
şu an senin yerinde olup bir gitar alacak olsam güzel temiz ucuz bir jackson veya ibanez alır kafama görede manyetiğini alır çalardım paşalar gibi.
 
KingOfKings


epiphone les paul almanı tavsiye etmiyorum arkadaş aksine görüntüsü aynı olabilir ama sap açısından farklı ton olarakta bir o kadar...

Benim söylediğim Epiphone modelini kastediyorsanız yorum yapmadan önce bir incelemenizi öneririm.

http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Prophecy-Les-Paul-Custom-Plus-EX.aspx

2007 senesinde üretilmiş bir EC1000 kullandım bir yıl kadar, gerek sap profili olsun, gerek mat vernikli sap arkası, gerek görünüşü olsun bu gitar EC1000'den iyi. Yalnız sapta EMG 85 var, orası farklı. Yalnız bu gitar henüz ön-sipariş aşamasında, piyasaya çıkmadı, 22 Ağustos'ta çıkacaktı ancak 1 ay gecikti, 22 Eylül'de çıkacak.
 
ben gx e bakmışım yanlışlıkla fakat inceledim ki ec1000den çok farklı değil.2side yakın görünüyor ama tercih meselesi olur birazda.siz denediniz mi peki bu gitarı?
 
Hayır hocam, piyasaya çıkmadan nasıl deneyebilirim :) Ama para durumlarını ayarlayabilirsem çıkar çıkmaz alacağım bir tane.
 
Aslinda bu bundan daha iyi demek biraz yanlis yonlendirir. Zira ne yonlerden daha iyi oldugunu soylemek daha mantikli. Ornek olarak prophecy les paul custom plus ex govde olarak da sap olarak da daha kalin gorundu bana. Mesela bu acidan ec1000 calim ve rahatlik acisindan cok daha avantajli. Ama Prophecy daha kalin oldugu icin sustain acisindan daha avantajli gozukur.
 
Geri
Üst