Retro Studyolarında Hi-gain Amfi Testi. Engl,mesa,soldano,peavey,marshall

amfi eq'su dışında eq kullandınız mı?
engl kafa ve marshall valvestate'i sevmedim, diğerleri canavar, ibanez gerçekten iyiymiş. en iyisi de soldano bence.
video için teşekkürler :)
 
Sweep ellerin nasıl oldu ? Boost yok arkadaşlar kasıtlı kullanmadık. Bazı amfiler abartılı tonlandı daha iyisini yapabilirdik. ama yöntem amfileri kayıt odasından değil mikrofon odasından tonlamaktı. Sebebi mikrofon duyumuyla kendi duyumumuzu biraz karşılaştırma tecrübesi. Gelecek sefere teste sokmadığımız birkaç amfiyi bu sefer kontrol odasından tonlayarak yeniden yapacağız. (özellikle benim favorim engl570 mesa 2:100 setup ı çok görmek istiyorum) Daha da faydalı olacağını düşünüyorum seçim yapacaklar açısından. Engl 530 marshall setup benim favorimdi. Ama ibanez en şaşırtıcı olandı. Transistör sesi baskın olsada eminim bu sesi sevenlerde vardır. MArshall daha iyi tonlanabilirdi ama death in human albümünde kullanılan amfinin gerçekten bu olup olmadığını görmek istedim :) Dİp not: yabancı sitelerdede paylaştım ülkelere göre resmen beğeniler değişiyor bunu görmekte enteresandı. Amerikalılarda triple beğenisi açık ara önde oldu mesela.
 
Marshall/ENGL 530 ikilisi ve Mesa'lar gayet güzel geldi bana. Ibanez'in o serisini çok severim zaten, burada da baya başarılı sonuç vermiş, ton biraz çiğ kalsada. Elinize sağlık :) ENGL 530 alma arifesinde yardımcı oldu baya :)
 
Sevindim 530 kararına. ama unutmaman gereken bir konu var. Normalde 530 tek başına oldukça kuru preamptir. BAzıları suni generic ve diye tanımlar. Eşleştireceğin poweramp in dengeleyecek bir şey olmasına dikkat et. Engl nin kendi powerlarını yada vht fryette 2:90 gibi daha yorumsuz powerlar yerine mesa 2:100 yada marshall el34 gibi bir power güzel uyum gösterir. düşük güçlü el84 powerlardanda yine uzak dur 530 için.
 
Ben de Yakko nun başını biraz ağrıtarak 530 hakkında bilgi almıştım ve sonra satın aldım.Sağolsun tavsiyelerinde hiç yanıltmadı.El34 benim de ciddi manada ilgimi çekmiş bulunmakta bu tonu duyduktan sonra.
 
Bence bu amfilerden alacaklar fiyat olayını da dikkate alması gerekir. Yakın tonlar için büyük farklar ödemek mantıksız . engl invader ve mesa triple daha derli toplu geldi bana. ama yine de kayıt aşamasında bu amfilerin tonları birbirine çok yaklaştırılabilir diye düşünüyorum :)
 
engl invader diyorum.Para yoksa da ibanez diyorum.İbanez bayağı şaşırttı beni.

Bir de küçük eq farklılıkları var galiba.Ya da bana öyle geldi.Pc den ne kadar ne duyabiliyorsak tabi ki.Her amfi için aynı eq set i için titiz davrandınız mı?
 
Emeğinize sağlık başından sonuna süper(kedide dahil)
Keşke bide anket olsaydı bakardık burda en çok hangisi beğenilmiş diye(Ben Mesa Dual diyorum)
 
Eq ayarları birbirinden farklı amfiler var. Resimlerden dikkatli bir göz ayırabilir hatta. Açıkçası çok adil bir test olmaz kıyas. karakter farklılıkları zaten görünüyor ve en kötü tonladığımız amfinin bile bir seveni çıktı. Burada yarıştırma amaçlı bir ayar yapmadığımızdan sonraki teste kadar anket eklemek istemiyorum. Herkesin seçimi en doğrudur diyerek bekleyelim şimdilik :)
 
Geri
Üst