Taşımak Için Gitarı Ikiye Bölmek

Merhaba,
Bu konu başlığıyla ayrıntılı bir search yapmıştım fakat bilgi edinebilecek içeriğe ulaşamadım, tamda bu nedenle
benim gecen günlerde bulunduğum durum içerisine düşüp cevap arayacak arkadaşlar için yazıyorum.

Bazı havayolu şirketlerinin uçağa enstruman almama politikası üzerine gelişmiş bir hikaye.
Pegasus Havayolları kabine yada bagaja gitar kabul etmiyor bu nedenle almanyadan 1 adet fender jazz master'ı
2 parça olarak getirmek zorunda kaldım.

MALZEMELER:
-Yıldız tornavida
-Paket bantı
-Baloncuklu naylon
-Çöp poşeti
-72 cm x 55 cm sert valiz

vidaları söküp 2ye ayırdıktan sonra önce çöp poşetlerine koyup ağzını sıkıca bağladım daha sonra bir kaç kat baloncuklu naylonla çok sıkı olmayacak şekilde üzerlerini sardım ve valizin içerisinide aynı baloncuklu naylonla doldurdum. Çöp poşeti ve valizin tam kapalı yani aralarından fazla hava almayacak bir valiz olması önemli!
Yukarıda hava sıcaklığı -40 derce civarındaydı.

Sapa sağlam getirdik birleştirdik!

SONUÇ: Gitar taşıyamaya havayolu şirketinden bilet alıp kerizlik etme!
Enstruman taşıyamayan müzisyende taşıyamaz!
 
Çok defa yapılmak zorunda kalan bir durum :)

Bagaja değilde "ELDEN" :D diye bir konsept var pegasusda içhatlarda,Değerli eşyaları ve kabine alınamayacak şeyleri (bebek arabası vs gibi) elden veriyorsunuz görevliye,inincede teslim ediyor size ama tam olarak hangi bölgede taşınıyor bilmiyorum.Bir sorunda olmamıştı.
 
Bagaja gitar almamak ...

Benim bildiğim Pegasus yolcularından 3-5 kuruş daha kopartabileceği bir formül geliştirebilirse bagaja da gitar alır kabine de..
 
Kendi gitarımı taşımam gerekirse yapmayı düşündüğüm şey buydu aslında :D ama havaalanında tornavidayı "bununla birini öldürebilirsiniz" diye geri çevirmediler mi? ben olsam çeviririm :D Bir keresinde arasında 6 saat olan iki uçak yolculuğu yapacağız. Bir öğünü havaalanında yememiz gerek. Hamarat annecim de önceden hazırladığı mevye sebze ve sandviçleri el çantasına koymuş. x-ray'de çantada meyve bıçağı görünce durdurdular tabi. zar zor aldılar içeri :D
 
Pegasus hava yolları ile bir defasında bu konuda tartışma yaşamıştım aktarayım hemen olayı.İstanbul-Antalya arası uçuş yapacaktım ve yanımda elektro gitarımı da götüreyim dedim.Bildiğiniz soft case içerisinde bir stratocaster.Önceden işimi sağlama almak için müşteri hizmetlerini arayıp kabin içerisine gitarı alıp alamayacağımı sordum.Hattaki görevli bana 'müzik aletlerinin tehlikeli madde sınıfına girdiğini' belirtti.Bunun üzerine gitarımı nasıl Antalya'ya götürebileceğimi sordum.Aldığım cevap 'ek koltuk satın almanız halinde gitarınızı kabine alabilirsiniz' oldu. 'Yani şu an 120 (rakamdan tam olarak emin değilim bu civarlardaydı) tl ödersem kabindeki insanları yaralama şansına erişiyorum öyle mi ben mi yanlış anladım ? ' diye sormam üzerine 'efendim prosedürümüz böyle' tarzı bir cevap aldım.İyi günler diyerek kapattım.
 
Geri
Üst