Kafa Amfi Den Direk Kayıt Ve Emulated Output Olayı

Ofis kullanımı için prosesör yerine kafa amfi almak istiyorum ama gürültü konusu biraz problem. Amfinin çıkışını direkt bilgisayara girip hem amatör kayıt hemde sesi bilgisayardan almak isitiyorum. Blackstar amfilerdeki emulated çıkışın çokda iyi olmadığı yönünde yorumlar okudum. Bu tip bir çalışma için kabin olayına alternatif ne gibi olanaklar mevcut?

Line out box isimli bir cihaz duydum fakat çok fazla bilgi yok. Kabin yerine kafa amfiye bağlanıp direk bilgisayara girilebiliyor mu ?

Blackstar amfilerdeki emulated çıkış kullanılırken kabin yerine direnç bağlamak gerekiyor mu ?

Bu iki seçenek dışında bu iş için ekonomik çözüm alternatifleri neler?

Bilgi sahibi aradaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.
 
tam line out box satarken vereceğim bilgileri ne kadar dikkate alırsın bilmiyorum ama yardımcı olayım :)

blackstar'daki emulated çıkış aşırı yavan, pedalında da vardı oradan biliyorum.
linet out box aynen dediğin amaç için yapılmış bir şey. normalde kafa amfiden direk ses kartına girersen yangın çıkarırsın. bu, sinyali ses kartının alabileceği seviyeye düşürüyor. ancak direkt olarak kullanamazsın bunu, gitar hoparlörleri üst ve alt frekansları filtrelediğinden sen o sinyali alıp hi-fi hoparlörlerden çıkış verirsen çok kötü bir ton alırsın (cızbız). bunun için o sinyalin üstüne kabin simülasyonu uygulamak gerekir (aslında blackstar'ın yaptığı da bu, ancak kötü simülasyon kullanıyorlar ve bir kere artık kabin sim sinyale karışmış olduğu için senin sim seçme şansın olmuyor). kabin yerine direnç bağlamak gerekmiyordu sanki amfiyi standby'a alınca, ama buradan emin değilim iyice araştır bunu.

line out box + kabin simülasyonu gerçek kabin kadar iyi ses veriyor mu? iyi bir simülasyonla gerçek kabine yakın tonlar alabilirsin rahatlıkla, ancak sorunun cevabı evet değil, bunu da söyleyeyim. bu line out box'ın içinde hoparlör değil direnç olduğundan power ampliden çıkan her aralıkta frekansa eşit muamele yapıyor (elektrikten anlayan arkadaşlar burayı detaylandırsın). yani bu çözümde güç katı her frekans için aynı direnci görürken normal gitar hoparlörü bağladığında aslında farklı frekanslar için farklı dirençler gibi bir şey oluyor (bkz. redwirez impedance curve impulseları). bu yüzden redwirez bu bahsettiğim ir'ları çıkardı. impedance curve + kabin simülasyonları kullanarak daha gerçekçi tonlar alabiliyorsun. bir de olayın hava boyutu var, kabin havayı ittirdiği için daha hacimli ve canlı bir ton alırsın her zaman. bu paragrafta biraz saçmaladığımın farkındayım, devre dersini zorla geçmiştim zaten :)

bu iki seçenek dışındaki çözüm pek ekonomik değil, izolasyon kabinleri var. bunların 12" hoparlör barındıranları buzdolabı gibi ve yine ev için fazla gürültülü olabiliyor. benim kullandığım izolasyon kabini evde veya ofiste gece bile kullanılabilecek kadar düşürüyor sesi sadece (axetrak). bunun içinde 6,5" hoparlör var, frekans eğrisi tabi ki 4x12 kabine göre daha farklı ancak ben tonda bir yamuk görmedim. en iyisi olsun diyorsan bunu al.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Youtube da izledim birkaç video izolasyon kabinler gerçekten harika görünüyor. axetrak kabinleri nerede bulabilirim Türkiye'de satışı var mı ? Size maliyeti ne oldu?
 
Bir örnek:

2008 Yılında Let It Flow'un Meanings albümünün gitar kayıtlarını tamamen Marshall MG100 HDFX kafanın line out çıkışından yapmıştık. Fikir verebilir.
 
antbalcı, baya canavar kayıt olmuş elinize sağlık.
akay hocam, axetrak'in türkiye'de distribütörü bulunmuyor, ancak jeff harris ile iletişime geçersen direkt olarak da gönderebiliyorlar distribütörlüğü olmayan ülkelere. buradan ulaşabilirsin kendisine: http://www.jlhproducts.com/axetrak/
ben gümrükle falan uğraşmamak için türkiye'deki bir firma aracılığıyla getirtmeyi tercih ettim, sorunsuz da oldu gerçekten.
 
antbalcı, baya canavar kayıt olmuş elinize sağlık.
akay hocam, axetrak'in türkiye'de distribütörü bulunmuyor, ancak jeff harris ile iletişime geçersen direkt olarak da gönderebiliyorlar distribütörlüğü olmayan ülkelere. buradan ulaşabilirsin kendisine: http://www.jlhproducts.com/axetrak/
ben gümrükle falan uğraşmamak için türkiye'deki bir firma aracılığıyla getirtmeyi tercih ettim, sorunsuz da oldu gerçekten.

Axtrak i hangi firma araciligi ile getirdiginz acaba? Ve toplamda size maliyeti ne kadar oldu?
 
Yeriniz, zamanınız ve bu tür işlere el yatkınlığınız varsa şöyle bir alternatif de düşünülebilir:

http://www.amptone.com/diyisobox.htm

Adamın işçiliği ve konstrüksiyonu kötü görünüyor. Kendi ağırlığıyla bile dağılabilecek gibi. Namussuz çok da büyük tabii.. Daha iyi bir şeyler yapılabilir mutlaka.
Bu kadar kocaman ağır şeyleri insanlar evlerinde ister mi bilmiyorum ama isteyen olursa yapabilirm.
 
Geri
Üst